• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    WITTGENSTEIN: A sakra, to je ovšem slovo do pranice. Nu, je to opravdu výzva :-)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ZOIDBERG: Argo nemá na Kvítek e-práva, neb smlouva se uzavírala před pěti lety. Až budou práva, bude e-book.
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: čtenáři jsou hrozná verbež, jak je jednou namlsas, už chtějí totéž pořád znova.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Jak říkáte - tady zrovna není ten správný hrob k plakání nad e-booky, protože zrovna u Mycelia byla ve dvou případech ze čtyř elektronická verze k mání DŘÍV než papírová (nevychytalo se to akorát u jedničky, tam se čekalo, ale jak vidno, všichni se poučili).
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    ROMI: No, nebudeme tady Vilmě zasírat auditko. Ale opravdu nechápu, co tím Kosmas zamýšlí. Zájemce o e-book si prostě tu papírovou knihu nekoupí, tak proč ho nechávat čekat? Bo vnitřní procesy a neujasněné priority? Výroba epubu z tiskového pdf je radost a fakt netrvá týden.
    ROMI
    ROMI --- ---
    ZOIDBERG: serou me s timhle pristupem a kosmas zacnu bojkotovat ;) pockam na palmknihy
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    WITTGENSTEIN: Kdyby už raději vydali e-book toho Kvítku… Tu haldu buničiny prostě doma nechci. Ať mi nikdo nebulíkuje, že to nejde rychleji, kdybych chtěl, tak si ten e-book udělám za týden po večerech SÁM.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    FIFI: A jak se má Kosmas ke Kanzelsbergeru? (Kvítek karmínový a bílý vyšel před týdnem, v naší bohnické - docela velké - pobočce v OC Krakov ani vidu, ani slechu...)
    SARGO
    SARGO --- ---
    FIFI: No však jo, to byla odpověď jenom na tu elektroniku, že je výjimečně dřív. Ale i tak tvé vyjádření někteří dokázali rozličně dezinpretovat :-D U nás dneska ještě nebylo, lumpové, byli určitě líní vybalovat. :-))
    FIFI
    FIFI --- ---
    GALE:
    SARGO: ale vzdyt jsem to sem psala. V patek odpoledene dodano Mycelium do centralniho skladu, odkud je druhy pracovni den expedovano do prazskych knihkupectvi, tam je mozne knihu spatrit jiz tedy druhy pracovni den po dodani do skladu.
    V cele CR je to pak o den ci dva pozdeji, podle PéPéeLky.
    Vzhledem k tomu, ze vcera nebyl pracovni den, ac bylo pondeli, je Praha zavezena v utery behem dne a zbytek republiky ve stredu a ctvrtek.
    Rychleji to opravdu nelze.
    GALE
    GALE --- ---
    Vidění před 30 minutami uloveno v Luxoru na Dejvické ještě z nenaskladněných krabic s knihami. Tímto děkuji ochotnému prodavači, že mi jej vylovil a prodal.
    SARGO
    SARGO --- ---
    VANEK: Čestná výjimka: Mycelium bylo elektronicky k mání už od víkendu, i když na papírové dotazy se knihkupci dosud tváří nechápavě. :-)
    VANEK
    VANEK --- ---
    RICARDERON: Jo, objektivní potíže jsou největší nepřítel nakladatelství už víc než 25 let, akorát z řeči tvého kmene není jasné, o jaké pozdní dodání jakých podkladů komu kým má jít: jako že z technického oddělení Arga příliš pozdě poslali zdrojáky, ze kterých vyrábějí papírovou knížku, do technického oddělení Kosmasu, které z nich vyrábí elektronickou?
    Ale nenech pohoršení cloumat svým majestátem: jen a pouze jsem konstatoval nesporný fakt, že Argo a Kosmas mají tak nastavené procesy, že ekniha "klasicky" následuje až se zpožděním po tištěné (schválně jsem si teď projel, co je na Argo.cz jako Nejnovější, a zatímco papír "můžete koupit ještě dnes v internetovém knihkupectví Kosmas.cz se slevou 10%", jedině severská humoristická krimi tam má vůbec odkaz na ebook bez obálky s "Tento titul má nakladatel v edičním plánu, zatím nebyl vydán."; nový Červenák pak ani to), a jakákoli změna, natožpak a-/progresivnější taktiky menších štik jako předprodej, by vyžadovala takové investice všech výrobních faktorů a prostředků, že ji nelze v této pětiletce očekávat. Ale jakkoli to kritizovat, to bych si samozřejmě nikdy nedovolil.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    SOMBRA: Teď jsi na to kápla, to bude tím :)
    SARGO
    SARGO --- ---
    BRAMBOREENA: Už jsem se bála, že si nebudu mít co nadělit k Vánocům. :-))
    SOMBRA
    SOMBRA --- ---
    BRAMBOREENA: nejdůležitější věci se odehrávají vskrytu? :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ... a v ukázce na XB je Neffíno, tak sem dám ještě začátek své povídky.
    Koho naštve Lucas, může si přečíst o Arim Vanderlanovi. :)

    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Páni, ono už vyšlo Na konci apokalypsy! A dokonce už dvanáctého, a já vůbec nic nevím!!!! No ještě že máme Hyperiona a XB-01, aby se to trubce autorce taky nějak doneslo...

    XB-1 » S Adamovičem až na konec apokalypsy (ukázka)
    http://www.casopisxb1.cz/aktuality/na-konci-apokalypsy-ukazka/
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    VANEK: Hele, sakra Jene ale už! Co zase my? Problém s elektronickou verzí klasicky nastává s pozdním dodáním podkladů pro konverzi. Takže jdi v míru, bratře, a kušuj.
    VANDA__
    VANDA__ --- ---
    Už ho mám, už ho mám, už ho mám! Elektronicky. Jdu číst! :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam