• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    STARE_CASY: tak to se musíš démonicky pochechtávat u spousty věcí, nepochybuju, že Mycelium je z pohledu superinteligentních racionálních Vulkánců plné pitomostí :) A začátek je rozhodně silně anti-aspíkovský, když se Lucas složí a emoce z toho tečou i ušima.

    Co se týče doplňujících příběhů - bezprostředně navazující povídky jsou zatím tři, ale ještě mám nápady na pár dalších (o tom, odkud se vzaly na Marsu psychotronické předměty například... a pak o D-alfě a dalším vývoji tam... o dceři nebudu-psát-čí-aby-to-nebyl-spoiler... o synovi nebudu-psát-čím-aby-to-nebyl-spoiler... a taky o uprchlých Lodích, které si na palubě pro potěšení chovají lidi :D), čili možná časem i nějaká povídková sbírka vznikne.

    Jinak každopádně v Argu něco nadhazovali, že výhledově by třeba mohla vyjít nějaká sběratelská a limitovaná bibliofilská edice Mycelia v krabici s mašličkou (s nějakými bonusovými obrázky a tak), ale to je zatím ve fázi zbožného přání.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    BRAMBOREENA: to je holt ten aspík ve mně. Občas se směju v místech nečekaných, případně nevhodných. V MHD se to ještě dá ustát, protože ostatní (snad) předpokládají, že čtu humoristickou knihu, ale když jsem se takhle párkrát rozesmál v kině při scéně, kterou autor chtěl udělat napínavou, ale plácnul tam nějakou extra ptákovinu, je to horší. Docela jsem uvítal, když jsem se dostal mezi více podobných poděsů (rozuměj matfyzáků na jednom přípravném... hmmm... soustředění?, kde jsme se sborově halasně rozchechtali při sledování večerníčku o kosích bratrech, kteří změnili běh času tím, že rozkývali kyvadlo na opačnou stranu - prostě klasicky vtipná scéna pro běžného osmnáctiletého budoucího matfyzáka). Ale k věci (furt děsně žvaním).

    Vím, že to v knize takhle úplně přímo nezaznělo, nicméně kontext byl příliš blízký a velmi snadno mne to svedlo k nemístným představám. Rozhodně mne neber jako běžného čtenáře. Nijak mi to nekazí dojem z příběhu (ještě aby jo), moc pěkně mi rozbíjíš představy o Lucasovi, pěkně posouváš děj směrem, kterým to ne úplně očekávám (a drze odvádíš linku do bočních linií, navíc zajímavých, abych je nepřeskakoval, a současně abych už už byl za nimi, abych se dozvěděl to podstatné). Jak jsem se tentokrát nemohl do knížky od vánoc zakousnout, tak o to víc mne teď baví a mám radost z každé dopravní zácpy, která mi umožní dočíst si ještě pár stránek.

    A ještě mne tak napadlo - až vyjde i pátý díl, plánuješ nějak otesat a uhladit i ten Silmarilion příběhů kolem? To, co vyšlo už dříve v různých antologiích apod.? Aby z toho pak bylo nějaké pěkné ucelené balení...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (... a chudáci kočky, to je příšerný! :D)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    STARE_CASY: S tím vzduchoprázdnem je holt potíž... ono tam samozřejmě nikdy nepoletuje nic, takže člověk má problém to k něčemu rozumnému přirovnat :D Nějak mě vůbec nenapadlo, že by byl ve vzduchoprázdnu přímo ten kolibřík - představovala jsem si akorát, že Lucas bude poletovat ve vzduchoprázdnu takovým způsobem, jakým by poletoval kolibřík v místech, kde kolibříci obvykle poletují. Ale máš pravdu, legrační to je :)

    Tady je jeden: https://www.facebook.com/video.php?v=1202037859840568
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    Tak jsem se dnes rozesmál nad Myceliem nahlas (spolucestující se tedy dívali docela divně). A může za to moje příliš bujná a přitom fyzikálně nepříjemně přesná představivost.

    Pobavila mme představa kolibříka, kterak se uvnitř Lodi pohybuje vzduchoprázdnem. Obávám se, že bez vzduchu by mu to moc nelítalo a chudák by se tam rozplácnul na podlaze.

    Nicméně mne to přivedlo k představě, jak by se kolibřík (či jakýkoli jiný pták) reálně pohyboval ve stavu beztíže (se vzduchem, samozřejmě). Nu, a nejsem rozhodně sám, koho to napadlo. Jak jsem zjistil, tak NASA to vyzkoušela už před mnoha lety na holubech (a také kočkách). Zcela nepřekvapivě je takový stav velmi překvapil a jejich orientace je naprosto zmatená, holub lítá hlavou dolů, kočka hledá, kam nasměrovat nohy pro dopad... No, nic moc.

    Každopádně teď už zcela přesně chápu Lucasovy pocity uvnitř Lodi. :-)

    Pigeons In Space
    https://www.youtube.com/watch?v=w4sZ3qe6PiI


    Ever wondered how cats and pigeons react in zero gravity
    https://www.youtube.com/watch?v=oW4Q1dKuR5w
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    BRAMBOREENA: Taky tak, Opera šla hrozně dolů, Explorer se hodně zlepšil. Navíc se mi záložky synchronuzují s mobilem, tak jak jsem na to býval zvyklý u Opery. Sorry za OT, opožděně gratulace k svátku.
    SARGO
    SARGO --- ---
    BRAMBOREENA: Ale všechno to funguje, fakt... otevřené taby, říkáš... slyšelas někdy o záložkách? Prej užitečná věc :-))
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RIP: Tam to taky vidím jako malé čtverečky!
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    VANEK: Přešla jsem z Opery na Explorer. Operu mám zaneřáděnou tak strašným množstvím otevřených tabů, které je mi líto zavřít, že jsem ji musela opustit a začít používat nový prohlížeč. Akorát už ho mám zaneřáděný taky...
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: aNIMOVvaný gif. To jsou ty vaše Opery, no komu tím pomůžete, no řekněte komu?
    RIP
    RIP --- ---
    BRAMBOREENA: Mně oboje šlo, ale je to via zdejší houbařské auditko, tak už jedině vocamcud :-)

    [ Houbaření - galerie, recepty, lokality ]
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RIP: taky nelze otevřít. Ale ono je to z BoredPandy? Mně to dneska několik přívrženců Církve nezávisle na sobě dalo na FB odsud: http://www.reflex.cz/...401/vite-jak-rychle-rostu-houby-podivejte-se-na-8-fascinujicich-animaci.html
    RIP
    RIP --- ---
    BRAMBOREENA: To nejen hravě napravíme, ale i přihodíme osum dalších :-)

    http://www.boredpanda.com/mushroom-growth-timelapse-gifs
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    jinak to co sem nize napsal o vzniku te povidky klidne muze bejt jen Urban Legend ... pamet je zradna vec... :))
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    VANEK: sveho casu jsem (mozna primo od Neffa) zaslechl ze Swang napsal fakt rychle a bylo to v dobe kdy badal a cetl hodne o Kyberpunku (psal si o tom prednasku na Con) a ta povidka mela bejt tak nejak vyhrezla z toho co o kyberpunku pocitove v tu chvili mel nememorovane aniz by ho poradne nejak mel realne nactene...
    U me se to s tema pocitama pri cteni tehle povidky shoduje ... je to tak-nejak kyberpunk, ale je Neffovsky...
    Cetl sem to znova po letech nekdy asi pred 4 lety ... a furt to je hoodne dobre... nemuzu si pomoct.
    Sam Ondra pokud vim o tehle povidce moc chvalou nehyri... netusim proc, asi ze se mu tak lehce psala? a jine napsat ho stali mnohem vic usili?
    Kazdopadne je to urcite jedna z jeho nej nej pov. -> u ctenaru... a to se pocita! :o)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    BRAMBOREENA: No a to je právě ten myceliální projev - původně tam byl obrázek, ale houby ho nedovolily
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GROBENIUS: ? Vidím jen malinký černý čtvereček s bílým křížkem uprostřed...
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    Myceliální projevy
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KASUMI: Páni! Jsi hrdinka! :) Tak to mám radost.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    tak... 4 dil slavne docten
    nejlepsi na tom je, jak se ty veci nedaji predvidat, vazne; a pak taky to, ze se u toho musim na to cteni soustredit a ne to jen prolitnout svym rychloctenim
    4 dil me trochu ukonejsil v tom, ze se konecne NECO vysvetlilo
    ale porad tam tusim zaludny plan v pozadi

    DEKUJI autorce za skvelou sagu :)

    musim ovsem priznat, ze konec tretiho a zacatek 4 dilu mi prisel nejak komplikovane abstraktni.. ale vse se vyjasnilo v prubehu dal

    a docela se tesim, az si to pak jeste jednou prectu znova a uz se budu chytat i trochu na zacatku :D

    a taky teda dekuju Viktorovi za PR.. :D pac bez nej bych se k tomu nejspis nedokopala :)

    ps ty znaky hub ale nejsou k nalezeni v eknize :( nebo se pletu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam