• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    SARGO
    SARGO --- ---
    VANEK: Ale ti to mají jako výchozí vlastnost a slouží to nějakému účelu :-) (A vlastně je to i úleva si o takových počíst - a vědět, že někde tací jsou - v přiměřeném množství a šikovně podaní ;-)) Svět Mycelia je v tomhle mnohem méně sci-fi než celá ta ryze pozemská Ayn. :-D
    VANEK
    VANEK --- ---
    SARGO: náhodou Ayn to fungovalo! (Jen ti čtenáři jsou takoví... krapet podezřelí.)
    SARGO
    SARGO --- ---
    FALUCIUS: Hrdinové, kteří by se dokázali v každé chvíli rozhodovat zcela smysluplně a s vědomím všech souvislostí, by stejně byli krapet podezřelí... :-D
    FALUCIUS
    FALUCIUS --- ---
    Radši nepřetěžovat, dokuď to neni úplně logickej nesmysl, tak je to v poho, aspoň má čtenář o čem přemejšlet :-)
    Jak sem psal, vysvětlit se to dá všelijak :-) Já sem si to přeložil tak, že Aš-šád mu to řek tak sugestivně (myslim že to bylo nějak "pošli jim to co máš tamhle na skříni"), že Lucase ani nenapadlo o tom uvažovat, měl svejch problémů dost...
    Ale tak když je autorka na dosah klávesnice, tak proč se nezeptat že jo;-) nebyl sem si jist, jestli sem něco nepřehlíd.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GALE: On si taky nakonec může říct, že neví přesně, co tím Aš-šád sledoval, a tím pádem na tom cokoliv upravovat a měnit může být kontraproduktivní.
    GALE
    GALE --- ---
    BRAMBOREENA: Přiznám se, že jsem si to prostě vysvětlila tak, že Lucas informaci od Aš-šáda prostě přeposlal dál, protože se tím nechtěl zabývat / nechtěl zasahovat / jako feťák na to neměl sílu.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    FALUCIUS: (... a zfetovanej k tomu... je to potíž s takovým materiálem :D)

    Jinak ale pořád s tím "ošetřováním" všech logických variant bojuju - když tam poctivě vypíšu všechny úvahy postav, proč udělaly tohle a ne ono nebo támhleto, začne to být těžkopádné a popisné, a když to neudělám, vzniknou logické díry. Holt to bude vždycky trochu kompromis. :)
    FALUCIUS
    FALUCIUS --- ---
    Jasný, ono nebejt toho, že sem shodou okolností četl třetí a čtvrtý díl hned po sobě, tak mě to asi taky ani nenapadne :-) Díky za odpověď. Lucase to určitě nenapadlo, protože je to vůbec zabedněnec! :-D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    FALUCIUS: Tak tohle je vzácný okamžik, kdy se tady v auditku vynořil skutečně dotaz na logiku děje, a já bohužel musím odpovědět tím nejtrapnějším možným způsobem: Lucase to nenapadlo, protože to nenapadlo mě... :D
    V pátém dílu ta Loď a posádka ještě vystupuje a je tam vidět, co konkrétně se stalo (čili já potřebovala, aby se k nim dostala právě Pětice a ne sühëhl), ale kdyby mě to bylo bývalo napadlo, mohla jsem to zkusit nějak odůvodnit. Takhle nezbývá než říct, že jsou to trubky a tupci :)
    FALUCIUS
    FALUCIUS --- ---
    Mám akční šťouravou otázečku (radši napíšu do spoileru, přecijen se to týká až čtvrtýho dílu):
    Aš-šád poradí Lucasovi, aby lidem v Zelený Lastuře propašoval pětici. Lucas ví, že je to kvůli tomu, že by se pak v jejich krvi neuchytila jiná houba. Je mi vcelku jasný, že Aš-šád tou radou sledoval pravděpodobně přesně to, co se pak stalo. Proč ale Lucase ani nenapadlo jim místo pětice podstrčit sühël? V předchozím díle se to řeší a mluví se o něm, takže Lucas o něm ví a pro ty lidi by to fungovalo stejně jako pětice (=vytěsnila by jinou houbu). A co si budeme povídat, pro lidi lepší sühël než pětice, že jo. Nejde mi o to do toho nějak rejpat, samozřejmě si člověk může domyslet, že ho třeba Aš-šád ovlivnil, nebo že třeba pětici měl Lucas na rozdíl od sühëlu po ruce... Jenom sem si tak řikal, jestli tam neni nějakej konkrétní důvod kterej jsem přehlíd.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    IDLE: jj, průšvih přijde až pak :)
    IDLE
    IDLE --- ---
    BRAMBOREENA: Nenápadně se vyhnula faktu, že dílů Mycelia je pět a tím pádem asi "příliš mnoho". :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    http://www.literarnialchymie.cz/cislo-3/ (Bloggerka Katka Foltánková mimo jiné o Myceliu)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    WILDENBURY_SQ: Hyfy jsou právě že kanalizovány tady do toho auditka, takže zbytek nyxu svou přítomností neobtěžují :) (Kromě okamžiků, kdy prorostou do Galerie Cornholio.) Čili ignorovat je snadno možné.
    SARGO
    SARGO --- ---
    BRAMBOREENA: Velmi pěkně sepsáno! (Bylo by zajímavé vidět, jak by se popasovala ze sedmým dílem z dvanácti :-D)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Rë Äkkütlix, koukám, že hyfy nyx drží v pevném obětí, jak jsem to mohl ignorovat, neměl bych se jít okamžitě obětovat?
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (za kteroužto moc děkuju)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    A níže zmiňovaná (mini)(recenze) od Julianne: http://www.casopisxb1.cz/aktuality/mycelium-videni-recenze/
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    XB-1 » Bitva knižních obálek: Třetí semifinále roku 2014
    http://www.casopisxb1.cz/bitva-obalek/bitva-obalek-semifinale3-2014/
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Zítra, vlastně už dneska (no prostě v pátek 30. 1 v 18:00) budu na Pragoffestu jako jedna z účastníků besedy o propagaci knih (a co pro ni autor může udělat). Abych rovnou demonstrovala v praxi, jak usilovně propaguju, vezmu tam taky myceliální placky. Kdo půjdete kolem, stavte se :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam