• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Žhavá zpráva z OneHotBook: audiokniha Mycelium II je nahraná, už se lisuje a tiskne a s trochou štěstí bude příští týden. :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Tento víkend se koná "Fantasy con v knihovně". Pokud vím, bude to probíhat paralelně v knihovnách ve třech různých městech, ale konkrétně já budu v knihovně v Dobříši. Mám tam provést cosi jako besedu a povídání o Myceliu, ale přivezu tam taky Snovačku a přesný obsah proslovu se asi vyvrbí až na místě podle situace a nálady publika. Přede mnou má pořad Jiří W. Procházka s Klárou Smolíkovou a ještě předtím nakladatelství Gorgona (Rinvit a spol.). Jinak je to zaměřené hlavně na deskovky, dračák a podobně, asi to bude zkrátka pohodový válecí malý fantasy con, přespává se ve spacáku a hraje se přes noc (ale tou dobou už asi já budu zpátky doma u soustruhu smolit pátý díl). Ale předtím všechny kolemjdoucí ráda uvidím!!! :)

    Místo - knihovna Dobříš, Školní 36; Mycelium - sobota v 15:00.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Když i lysohlávky dokážou tohle, co teprve össenské houby? :D
    EWAO Psychedelic Mushroom Compound Found to Grow and Repair Brain Cells
    http://www.ewao.com/a/psychedelic-mushroom-compound-found-to-grow-and-repair-brain-cells/
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    OKEYA: Tyhle kombinace jsou úžasné.
    No nicméně volnou asociací mi to připomnělo storku, která nedávno proběhla internety - že kdosi prý dostal rakovinu od své tasemnice. :D (Podrobnosti nevím, po zdroji jsem nešla, viděla jsem jen nadpis toho článku ve své oblíbené FB skupině "Ezoterické kraviny" a nejsem si jistá, že chci vědět víc.)
    HELA
    HELA --- ---
    RICARDERON: jako, já bych ráda, moc ráda... elektronickou do Kindlu na cesty a doma se moct kochat papírem... ale na to, abych si knihy, co chci přečíst, kupovala dvakrát, místo abych si koupila další knihy, co chci přečíst, bych musela mít sponzora :)

    BRAMBOREENA: děkuju. Normálně dávám přednost papírové verzi, ale teď budu brzo potřebovat nějaké dobré čtivo na delší cestu, a nechci kromě čtečky tahat už nic víc. Ale zvážím teda ulovit tuhle v papíru a nechat si ji po návratu (nebo, jak se znám, spíš ještě před odjezdem :D), a na cestu vymyslet něco jiného.
    OKEYA
    OKEYA --- ---
    BRAMBOREENA: Vtipné je, že existujou systémy, kde tu vlastnost nedává rostlině houba, ale ve skutečnosti virus osídlující tu endofytní houbu. Což je dost neuvěřitelné, ale prokázané: "A Virus in a Fungus in a Plant: Three-Way Symbiosis Required for Thermal Tolerance"
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Symbióza s houbami umožňuje netušené věci - http://wattsupwiththat.com/2015/11/17/claim-fungus-can-help-plants-tolerate-heat/
    Vlastně mám to Mycelium krásně vědecky podložený, je to jen nepatrná extrapolace. :D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Ricarderon milý a taktní jako vždy... s puškou v ruce a ohněm v srdci hájí zájmy Arga! :D

    HELA: Bude.

    Ale je teda pravda, že zrovna u téhle knížky se ta vizuální stránka tak povedla, že papír asi má něco do sebe.
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    HELA: Kupte si papírovou verzi, i když bude e-kniha. Neasi.
    HELA
    HELA --- ---
    Bude Snovačka i jako ebook, nebo mám rovnou mířit pro papírovou verzi? :)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BRAMBOREENA: Vypadá to velice fanzinově, ale nemuselo by. Dnes už můžeš udělat i v domácích podmínkách parádní sazbu. O obálkách nemluvě :-P Jako, normálně bych to někde na FB neventiloval, ale tady to není na veřejnosti, tak se nemusíme všichni poplácávat uznale po ramenou…
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    RIP: na to stačí říct, že kvóta dobročinnosti pro rok 2015 už je vyčerpaná, a odkázat je, aby se zapsali do seznamu na rok 2018, tam je ještě jedno místo volný
    RIP
    RIP --- ---
    BRAMBOREENA: K nutkání dělat zadarmo se není dobře veřejně přiznávat :-)... i když, zrovna sem snad až tolik hladovejch antologistů s psíma očima nechodí :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ZOIDBERG: Svépomocí to rozhodně je. A vnitřek odpovídá obálce - i volba fontů a styl nadpisů jsou takové... rozverné. Povídku jsem věnovala zadarmo, tak jako všichni zúčastnění. Prostě mě chytá nostalgie; je to jak za časů starých sci-fi klubů :)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BRAMBOREENA: Nemohu si pomoci, ale Hydra má ty knihy vesměs tak odpudivé… Připadá mi, že si tam všechno dělají svépomoci a je to vidět.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Z předmluvy ke sbírce povídek "Rozmarná fantastika":

    Keď sme so Soykou v roku 2010 zakladali vydavateľstvo Hydra, dúfali sme, že naše úsilie slovenskú fantastiku obohatí o niečo nové, zaujímavé a že sa pri tom navyše aj skvele zabavíme. S prvými vydanými
    knižkami nás postihlo tvorivé nadšenie, doslova eufória z možnosti do viesť naše projekty do úspešného konca, a myšlienok veru bolo habadej.
    Viacerí autori sa nás začali pýtať, či neplánujeme vydať aj zbierku po viedok. A prečo nie? Povedali sme si – skúsime. Netušili sme, do čoho sa púšťame, ale vďaka úsiliu všetkých, ktorí sa do projektu s nadšením zapojili, svetlo sveta uzrela naša prvá zbierka českých a slovenských poviedok – Fantastická 55.
    Vďaka nej nás myšlienka na spájanie autorov s ilustrátormi neopustila, naopak, stále si myslíme, že rôznorodosť fantastiky najlepšie vystihuje zbierka poviedok a ilustrácií rôznych autorov.
    Asi to tak malo byť. Asi sme si opäť potrebovali ozvláštniť život niečím pestrým, uleteným či rozjareným... uspokojiť rozmary Hydry, to nie je len tak, a preto sa k nám opäť museli pridať aj českí autori a ilustrátori. Máme ich radi, veď sú „naši“ a čo je naše, to si nenecháme vziať.
    Hlavnou myšlienkou tejto zbierky sa stal jeden z najkomplikovanejších ľudských pocitov, ten, ktorého vnímanie je rovnako individuálne ako vkus, a to humor.
    Áno, chceme vás baviť.
    Začalo to rozmarom troch Hydier – Evky, Soyky a Lenony – a skončilo zbierkou, ktorú držíte v rukách. Chceme vás vytrhnúť od každodenných povinností, posadiť do kresla s knihou v ruke a ukázať vám, čím sa zabávajú naši autori, keď ich nikto nevidí – posúďte, ako sa nám to podarilo.

    Vydavateľstvo Hydra


    Vydavatelství Hydra je mi od začátku sympatické, tož jsem se bez boje nechala přemluvit a napsala do téhle sbírky mikropovídku. Začali na podzim, ale když vidím, jakým fofrem to (přes FB skupinu) dávají dohromady, pomalu mi s úžasem dochází, že to asi fakt stihnou na Vánoce! Většina povídek je ve slovenštině, asi pět tam bude česky (tohle mísení jazyků je další rys, který je mi sympatický). Každá povídka má vlastní čb ilustraci (mně ji nakreslila Jitka Šenkeříková). Mám tu i náhled obálky (kdo je autorem, to jsem tam zatím nějak nepostřehla, ale až to zjistím, doplním!) No tak uvidíme! Držím jim palce.

    Můj opus se jmenuje Po boku temného mága a je holt... o životě po boku temného mága :D

    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    FIFI: Páni! Díky za fotku, Fifi! Teď už věřím, že to fakt vyšlo :)
    FIFI
    FIFI --- ---
    A zatím ve skladu..



    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    OneHotBook na FB: "A už to vypadá, že snad bude možné slíbit i druhé audio MYCELIUM. Teď se jen hraje o to, jestli do Vánoc nebo po nich. Ale snažíme se do Vánoc!"

    To sama zírám! :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Tak to vypadá, že přece jen na otočku zajedu na Fénixcon do Brna, a to v sobotu 5. 12. Nasáčkuju se tam na besedu s autory a zkusím ještě někam do programu vmáčknout křest Snovačky (křty knih většinou probíhají v tamní restauraci u klavíru - zavřeného! - zatímco lidi kolem pokojně jedí, a bývá to krátké a nepříliš rušivé, takže věřím, že se ještě vejdu, i když jsem si vzpomněla na poslední chvíli). No ale každopádně se tam budu potloukat po chodbách a trousit výtrusy a placky, takže kdo je z Brna a chce mi přijít vynadat, že pořád není ten pátej díl, má skvělou příležitost.

    Více o akci zde: http://fenixcon.cz/Anotace
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam