• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Ale ne! Právě mi vytvořili ve Snovačce novou chybu, tahle socha v ní byla zmíněná :(
    OBRAZEM: Čáp zmizel z Pekařské ulice. Po 17 letech sochu zbourali - Brněnský deník
    http://brnensky.denik.cz/...em-cap-zmizel-z-pekarske-ulice-po-17-letech-sochu-zbourali-20160710.html
    A v roce 2020 už v Brně zjevně nebude.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    BRAMBOREENA: "past na houbaře" je boží :) fungoidi jsou populární i v gameskách, ve stellaris je několik houboidních ras, většina jsou pacifičtí kolektivisté, prostě úplní össeané ;)
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    Musím to sem přetáhnout z [ LADYMEET @ návrhy na tetování (a neb co by se vám líbilo mít vytetované) ]



    Pořiďte si své myceliální tetování!
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    WITTGENSTEIN: Můžete si pak dát závod: který ze dvou nejzaměstnanějších knihotvůrců ve zdejších krajích si na pátý díl najde čas dřív... :)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    BRAMBOREENA: A mně na redakci :)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Tak to je pěkné - ne všechno jsem z placek přečetl, ale vypadají rozhodně vtipně. To by určitě mělo být někde nafocené a nabídnuté ke koupi, když už sis s tím dala práci; nemusí to být hned eshop, stačilo by objednání mailem. Určitě by nechodily desítky objednávek denně, jde spíš o to, že bude na webu k nalezení, že cosi takového vůbec na světě je.

    BRAMBOREENA: Tak mně třeba spíš než ezo komunity napadli naprosto ne-ezo chlapi s nohama pevně na zemi, co chtějí vystoupit z EU, dělají si pro jistotu zbroják a mají obavy z uprchlíků. V Myceliu máš vizi společnosti, co současné ideologické nešvary dotáhla dál, a jak to s ní dopadá. Mně to třeba přišlo velmi inspirativní. Naopak předpokládám, že každý "ezo" knížku rituálně spálí v krbu poté, co si přečte o Fioně. Jenže to je právě to - Mycelium má velký záběr, a potenciál nadchnout daleko víc lidí, než by se na první pohled zdálo.

    Záměr "nejdřív dopsat" se plně schvaluje :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: ... a jinak s tou cílovkou máš pravdu, určitě to nejsou jen pravověrní scifisti (těm to naopak často připadá rozvláčné). Zvažovala jsem i pokusy o proniknutí do různých takových těch ezo komunit - jestlipak se tahle galerie v odkazu otevře? - https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10205037453891113&set=pcb.611363335707226&type=3&theater - reklamu do Meduňky a letáky na festival Ezotera nebo tady tento, případně do čajoven...

    (... ale to je všechno pěkný, nicméně momentálně dělám mrtvýho brouka a snažím se to napřed dopsat, propagovat budu ve chvíli, kdy pošlu text mistru Cornholiovi na obálku, dřív to nemá cenu...)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: [ BRAMBOREENA @ Mycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu... ] (po vyfiltrování příspěvků obsahujících písmena "jpg" se placky v hloubi auditka vynoří :D )
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    YENNEFER: to chce, aby člověku samotnýmu nic nebylo, ale byl po doktorech a neměl co na práci... jasně! rodičovskej doprovod na dětském lůžkovém oddělení.

    nemyslím někde na onkologii, resp. tam nemám představu, jak to chodí, toho jsem byla ušetřena, ale na běžné lůžkové pediatrii (vlastně dětské interně) - zápal plic, zánět ledvin, rozjetý astma, dítě je hospitalizovaný, zamedikovaný, přikurtovaný ke kapačce, a vy tam u něj sedíte, občas podáte napít nebo pustíte jinou pohádku a jinak sedíte a nudíte se...
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    SHEALA: :-D Tak to mě teda nenapadlo, říkat tomu takhle :-) Ale jasně to vidím: samizdatová reklama - hit moderního marketingu. Však počkejte, až össeané ovládnou všechny oficiální komunikační kanály, budou se nám tyhle dovednosti hodit :-)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KAVEN: tyvole, samizdat! Ještě že to nemusím opisovat na stroji. Strašně mě to štvalo, že jsem se do opisování samizdatu dala.
    VANEK
    VANEK --- ---
    KAVEN: Na autorčiných akcích ;-) (Jak to vypadá, snad kdysi v hloubi auditoria nebo jiném ofic. komunikačním kanálu bylo.)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    YENNEFER: Nabízí se otázka kdo ta cílovka tedy je? Protože zrovna Mycelium podle mě může zaujmout daleko širší spektrum lidí než jsou ti předpokládaní vyhranění scifisti (nebo kdo je vlastně oficiální cílová skupina). Tolkiena by taky nikdy nenapadlo, že jeho dílo budou tolik hltat třeba hipíci.

    Jinak jestli se to dle STARE_CASY nevyplatí, tak pořád může brožurka existovat jako PDF, s výslovným autorčiným schválením "když tohle někam pověsíte, tak se nebudu zlobit". Kdo z nás tady věří v čekárnu u doktora, tak si to může vytisknout a dát to tam. Jiný to zas třeba vyvěsí na web. A MOUNTBATTEN to půjde lepit na zastávky :-) Když tady někdo chce propagovat, tak proč mu to neusnadnit?

    Mimochodem, několikrát jsem tady ve fóru narazil na zmínky o čemsi jako "placky s tématikou Mycelia", ovšem je to naprosto tajemné, nedá se zjistit jak to vypadá a už vůbec kde se to dá sehnat.
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    Pak už zbývají jedině kostely :).
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    BRAMBOREENA: po zkušenostech, jak moc se mění v posledních letech chování čtenářů, se bojím, že tyhle brožurky budou fungovat stále méně a méně, pokud nějak nepropojí čtenáře s okamžitým nákupem.

    Kámen úrazu je myslím v tom, že těch podnětů, knih a nákupů je dnes prostě moc. Někdo si to sice přečte, řekne si, že to je dobrý, ale než dojde do knihkupectví, tak to zapomene (a to pomíjím, že to knihkupectví musí mít), nebo než dojde domů k počítači, aby nakupil v e-shopu. Prostě tam chybí ono "kup teď a pokračuj ve čtení". Jasně, lze na konec dát QR kódy vedoucí někam na stránku s nákupem, každá podpora je dobrá, ale ani tak si nemyslím, že se náklady na tisk a distribuci brožurek vrátí. Tohle je fakt nevděčný. To by musel podpořit nějaký sponzor, nadšenec, kterému nevadí, že na tom provaří peníze (knihu Mycelium vám přináší váš dodavatel substrátu pro žampiony?).

    Asi největší podíl propagace udělají nadšení fanoušci sami. Něco virálního by to chtělo, něco, co budou lidi sami ochotni sdílet...

    Ale vlastně proč já už zase mám tendenci učit orla lítat. Vždyť to všechno určitě znáš moc dobře sama, by mnohem lépe než já. Mě prostě jen dost žere, když vidím dobrou práci zapadnutou mezi strašnou spoustou balastu, který se šíří líp než mycelium po dešti.
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    BRAMBOREENA: vidím jeden zásadní nedostatek... když si vezmu složení populace, která většinou okupuje čekárny (tedy ty, které navštěvuju i já), tak mi to nepřijde, že by to byla vyloženě cílovka a navíc někteří z nich by to mohli brát vážně, nepochopit nadsázku a že je to reklama a pak ještě čelit rozezlenému doktorovi, který musí vysvětlovat, že žádné össenské houby nezná a lék proti gömeršaülu nemá a chyceného kamelota pak bez milosti vydá lynčování zběsilého davu :-)
    nejlepší knihovničku měli paradoxně na karláku na očním :-) tam jsem si početla, ale asi jsem byla jediná...
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    BRAMBOREENA: tyjo, ale jestli :-P vyjde paty dil, vrat se k napadu s letackama! Mne se to libi, je to vtipna guerilla;) A tady se najde dost "blbcu" co pujdem radi rozvesovat letacky na tramvajovy zastavky;-)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: ... a lidé se budou schovávat v, pod i za nábytkem...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KAVEN: ale tak zase smečka brigádníků, co budou chodit dům od domu a budou si chtít promluvit o Akkütlixovi...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam