• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    BRAMBOREENA: Inu snažil jsem se. Ale publikum mi připadalo poněkud zakřiknuté.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ZUZKAOU: JÁ rozhodně TO nečetla!!! Akkütlix chraň! :)
    (Tím ovšem netvrdím, že to nečetli jiní, konkrétně jistý Elho_cid... nebo že to nevyšlo tiskem v conové brožurce. :D)

    VANEK: Vcelku normálně, prostě con... Mluvila jsem tam chvíli o Myceliu obecně, ale vzala jsem to stručně (bylo na to jen čtvrt hodiny). Největší salvu smíchu sklidila (zde již kdysi ventilovaná) informace, že v Českém Brodě mají na gymnáziu Mycelium v seznamu volitelné povinné četby pro tercii. Publikum se shodlo, že to pro děti ovšem může být inspirativní, protože si aspoň pořádně uvědomí, jak HODNÉ a MILÉ mají rodiče. Další velký smích vyvolal obrat "rozšiřovala jeho otvor a obzory" (který předtím rozesmál i zde přítomnou ID LIA).
    Prodaly se dva výtisky Mycelia (oba lidem, kteří už to četli v e-verzi a při pohledu na to, že reálně existuju, to zatoužili mít fyzicky a s podpisem). Já tam pak ještě zůstala na přednášky kamarádek (Lucie Sombra Lukačovičová o záporácích, Františka Vrbenská s Cirrat (z Triumvirátu) o tom, jak nepsat erotické scény, a Hanina Veselá o zrzkách a zrzounech ve fantastice). Jinak Hanina čeká miminko. Sombra čeká miminko. Prostě Eroticon; samý těhotný ženský! Jo, a ještě - seznámila jsem se s Kristinou Haidingerovou a mám její novou knížku s podpisem, i když na křest už jsem tam nebyla. Když se totiž začalo stmívat, usoudila jsem, že na zbytek programu už jsem příliš stará a usedlá, oželela jsem lascivní divadlo i módní přehlídku latexových oblečků a odebrala se domů šít potahy na gauč. :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BRAMBOREENA: tam se četlo TO s houbou?
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: Kdyby tam bylo "6. ...???", taky by to mělo jistý půvab.
    No a jaký úspěch měl anální sex na Eroticonu?
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ARGANNAH: :D Obávám se, že po dvou dávkách Kadlečkový už by tví studenti umřeli :)
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    BRAMBOREENA: snad bych jen napsal: Lucas netouží být nadčlověkem.
    Ale čtenář to asi takhle lépe pochopí...
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    BRAMBOREENA: Jak to tak pozoruji, asi tě budeme muset pozvat na besedu i k nadcházejícímu superhrdinskému semestru, jelikož, bez ohledu na to, co Lucas Hildebrant chce nebo nechce, to k tomu jasně směřuje :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    A zde celá zadní stránka obálky (jestli v tom někdo vidíte nějakou nebetyčnou krávovinu, kterou já nevidím, rychle mi to omlaťte o hlavu, fofrem to musí odsvištět...):

    Znamení.
    Předzvěsti.
    Vlna změn.
    Ať to chcete nebo odmítáte,
    Hvězdovládci přicházejí.

    Sekta vyznavačů aurigiánské hereze je zničená, ale volání, vyslané do vesmíru, nezůstalo bez následků. Hvězdovládci – wëtrëigaës – se blíží. Představují hrozbu, proti které by se měli spojit i největší nepřátelé: telepat Aš~šád, velekněz z Rekeghu, Lodě, sgen z Fomalhiwy i nová pozemská Velekněžka Regentka. Jenže pro ty, kteří touží po moci, je těžké zapomenout na vlastní cíle. Ne každý překročí svůj stín. Dost se najde těch, kteří by si ve skutečnosti příchod Hvězdovládců přáli. A čím víc se o Hvězdovládcích mluví, tím víc se stávají realitou.

    Lucas netouží být supermanem. Slyší Lodě, nabírá psychotronické síly a Klíč má na dosah... jenže snadné cesty, které se samy nabízejí, nikdy nebyly pro něj. Jak je jeho zvykem, míří právě na opačnou stranu: do mlhy a do tmy, přes přízračný most a skrz největší ponížení – protože právě to je správný směr.

    Tuší, co si ostatní ještě nepřiznali.
    Tady běžná řešení
    nestačí.



    1... Jantarové oči
    2... Led pod kůží
    3... Pád do temnot
    4... Vidění
    5... Hlasy a hvězdy
    6... Vrstva ticha

    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (Mezitím se domů vrátil manžel z warhorsí akce na středověkém hradě a prohlásil, že Vrstva ticha je málo akční; ale co už... u šestého dílu už stejně všichni vědí, že celé Mycelium není žádná zběsilá akční jízda, čili i kdybych to náhodou nazvala "Krvavá čepel z rudých blesků" nebo "Zuřivý ninja na houbičkách a jeho ukrutná pomsta", nikoho neoklamu... Vrstva ticha rulez, jdu psát grafikovi...)
    MIREILLE
    MIREILLE --- ---
    Za mě Vrstva ticha.
    SOMBRA
    SOMBRA --- ---
    Vrstva ticha se mi možná líbí víc, ale pěkné je oboje :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    A dneska tady všichni zoufale sedíme a vymýšlíme název pro šestku, protože mi došlo, že by měl být uvedený v seznamu dole na obálce pětky!!! Na tom to vázne, kniha je celá hotová a vysázená, jen zadní stránka obálky chybí...

    Takže jsme to s dvěma dcerami takhle vymyslely: VRSTVA ZAPOMNĚNÍ. Ještě to má variantu VRSTVA TICHA (což by mělo tu výhodu, že se to knižní bloggerky třeba odváží napsat beze strachu, že popletou "mě" a "mně"). Ale rozhodnout to musím dneska zhruba do oběda... :D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Včera na Eroticonu :) Össenské uši verze III.
    (Fotila Sombra.)

    FIFI
    FIFI --- ---
    BRAMBOREENA: tiskarny jsou na letosni podzim beznadejne zamluvene uz od cervence.
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    CORNHOLIO: tohle je fakt dokonalý... přesně takhle jsem si představovala ten myceliální Akkütlixův obraz... a nedivím se, že byla Fiona mešuge, když to měla před postelí :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Jsem si dnes tak prochazela kindle a premyslela, jestli uz je cas zopaknout. Tak jeste vydrzim do konce listopadu. Pak uz bude jasno urcite, ne?:)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    YENNEFER: Pokud nenastane nějaká nepředvídatelná katastrofa (požár, válka, příchod hmyzích bohů...), mělo by to vyjít a vyjít.
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    BRAMBOREENA: takže fakt vánoce? :-)
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    BRAMBOREENA: pokud by gerdánci byli kloni, měli by i genotyp jako rasa ;)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: Grafik Radek Dojiva dokončil sazbu včera, dneska ji dostala korektorka... a i když je to skoro čisté (už při redakci tam byly desítky stránek bez jediného zásahu), přečíst se to musí (už jen třeba kvůli kontrole rozdělování slov a tak). Navíc mi ještě ID Julianne (kteréžto tímto ještě znovu a obzvlášť děkuju) na poslední chvíli při betačtení odchytla pár astrofyzikálních a biologických nesmyslů (třeba že Mars nemůže být v apogeu, nýbrž je vůči Zemi v opozici, a Gerdánci jakožto rasa nemají genotyp, ale genom...), což tam ještě musím opravit.
    Tiskárny jsou v tuhle chvíli už zamluvené až do Vánoc - nevím, na jaký termín to v Argu dokázali domluvit, ale holt to tam zaručeně bude ležet pár týdnů, než na to dojde řada (a asi fakt ne proto, že by se snad tiskaři flákali :D).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam