• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    XCHAOS: Tak za takovou fanfikci se přimlouvám
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    SHEALA: Jak film?! Seriál! Minimálně šest sezón!
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    XCHAOS: A potom ještě Kamele. A další od ostatních Osseanů. By z toho mohl bejt i nějakej sdílenej svět, jako Forgotten Realms. A RPG hra. A film na HBO.

    *jdu zalézt*
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    poznatek: poustet si mycelium v obchode se nedoporucuje. po 20 minutach nakupu nema clovek v kusiku temer nic a za dobu poslechu pravdepodobne zapomnel, co chtel koupit
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Ještě pochvala autorce: tenhle excell [ BRAMBOREENA @ Mycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu... ] je pro nás nerdy na vyjasnění souvislostí úplně nejvíc! :) to by se povinně mělo jako příloha dávat ke všem podobným eposům z alternativních realit :-) To mystérium, kvůli kterému to člověk hltal, se sice zničí, ale na závěr je to pěkné shrnutí. (a fascinují mi i paralely s některými reálnými psychotropními látkami z našeho světa, kolem kterých se ovšem - zatím! - nevytvořila pseudonáboženská civilizace, no :-)

    ale mám nutkání udělat podobnou tabulku i pro zbytek argenitového vesmíru - tedy argenit, falešný argenit, druein, granoplast, mimoprostor, RA prostor, gan záření, reartrony, protonaci, klaeventy, atd. :-) Z psychotronicko/psychiatrického/toxikologického hlediska je nyní vše jasné, po přečtení tohoto spreadsheetu.. vše do sebe zapadá. Ale co ta zpropadená astrofyzika? jaký je vztah mezi hmotou, energií a ehm. informační obsahem? Potřebujeme Standardní model argenitového vesmíru!

    pevně věřím, že se to v 6. díle dozvím, a když ne, tak hrozím nemilosrdnou fan fikcí!

    Musím se dozvědět, jaká látka za jakých okolností emituje reartrony (argenit asi ne, když ostřelování psychoaktivních předmětů reartrony vede k rozpadu na čistý argenit... i když vlastně, proč ne, proč by reartrony nemohl vyzařovat určitým způsobem "potrápený" argenit? např. uzavřený v drueinové či granoplastové dutině... ) Jak hluboko v RA prostoru se nachází běžná protonace - ve srovnání např. klaeventy, enklávami? Jsou to jen nějaké "škrábance na povrchu" a nebo je definované, jak hluboko v RA jde ještě o "stopy v protonaci" a odkud už by se to považovalo za "ponoření"? Jak se těží druein - dobývají ho Össenští otroci v mimoprostorových dolech? Jak ho získávají Gerdánci/lidé? A čím se přístup GASA lišil od přístupu pozemské vědy? Lze ukázat něco, na čem by pozemšťané nebyli úplní pitomci? (Lucas je napůl Gerdánec, ten není v tomto skutečně zajímavý "planetární" hrdina...)


    V podstatě to vidím ještě na jeden cyklus románů, který bude z úhlu pohledu Gerdánců a gerdánské technologie... :-)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KAVEN: Tak podle posledních zpráv bude KC v únoru 2018. To by Mycelium mohlo být dřív ;-)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    tak jsem si na sebe upletla bič, nebo bitch, 14 dní na napsání článku o tom, jak používají senioři virtuální realitu. No, takže by se mohlo zařidit i něco takového :)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Na Kingdom Come jsem zvědavý taky. Ale měl jsem tak naplánováno že Mycelium bude dřív ...
    EDERA
    EDERA --- ---
    SHEALA: Já vím, že to je problém. Existujou maximálně odlehčovací služby. Ale takové lázně by si paní K. možná mohla užít.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    EDERA:kdyby byly tak o tom vím :( Existuje jenom tohle: http://www.ceskatelevize.cz/...mladi-lide-vozi-seniory-na-vylety-bez-smejdu-inspirovali-je-prarodice

    Jakože mohu skusít pátrat, ale mám obavy, že už nic jiného není, nebo aspoň bez rizika, že na seniora budou mluvit jak na dítě.
    EDERA
    EDERA --- ---
    BRAMBOREENA: No, a nejsou nějaké pionýráky pro seniory? Co lázně nebo tak něco?

    Nemovitosti bych Ti ostatně mohla nabídnout taky. Bez pavouků (zato možná s myšma nebo minimálně jejich mrtvolkama). Tu historickou jsme někdy před čtvrtstoletím vyrvali ze spárů dřevomorce, tak by to bylo i tématické.:-)
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    BRAMBOREENA: hele, to se da pochopit. v miste, kde bych prebyval s pavouky, by me tez neprepadala zrovna kreativni nalada.. :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    EDERA:
    ZUZKAOU:
    Když já ale nepotřebuju stacionář pro sebe, nýbrž pro svou osmaosmdesátiletou matku, že ano... :) My i širší rodina oplýváme polorozpadlými nemovitostmi, do kterých bych se klidně mohla s počítačem uchýlit a dlít tam jen ve společnosti ledničky a pavouků; potíž je, že se nemůžu na víc než na půl dne vzdálit od toho, co je tady, a už vůbec ne zůstat pryč přes noc, pokud si neseženu hlídání... :D Manžel to nezachrání, ten vzhledem ke stavu projektu Kingdom Come bude naopak nejspíš sám bivakovat v práci.

    My dva spolu totiž závodíme!!!
    Kdo z nás to dodělá pozdějc a své ubohé přívržence naštve víc.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    OMNISLASH: tak jen potvrzuji, ze cd dorazila a tedy skutecne fyzicky existuji a nejedna se jen o komplexni mystifikaci :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    ZUZKAOU:
    GENTIANA: Tak za ni sepište motivační dopis, ať se nemusí vytrhávat od užitečné práce.:-)
    VICKE
    VICKE --- ---
    ZUZKAOU: …člověku se tak nějak dere na mysl pátá kapitola Mistra a Markétky…
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    Bramboreeno, to je pěkný, to ber! Broumov není tak daleko, uprostřed pobytu bych tě přijel podpořit kozím sýrem a klobásama :-)

    Teď jenom jestli bys měla na Lunu Teissö jet na měsíc nebo na půl roku ... ééé ... vlastně do Broumova, a na 3 nebo na 6 týdnů
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: Zrovna sem s tím jdu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Odjet dopsat tu věc do Broumova je strašně dobrý nápad. Je to tam fakt skvělé. A veliké, takže se introvertní autor schová a nemusí se s nikým potkávat. A lidi co to dělají jsou moc prima.

    Opencall: Rezidence v Broumovském klášteře v roce 2017 | CzechLit
    http://www.czechlit.cz/cz/opencall-rezidence-v-broumovskem-klastere-v-roce-2017/

    České literární centrum ve spolupráci s Agenturou pro rozvoj Broumovska vypisuje rezidenční pobyty v Broumovském klášteře.

    rezidenční pobyty pro literáty (prozaiky, básníky, esejisty a autory literatury faktu, popř. odborných prací s literárními přesahy a překladatele) v délce 3 nebo 6 týdnů.
    rezidenční pobyty autorských dvojic spisovatel + ilustrátor, spolupracujících na společném projektu (dětská ilustrovaná kniha, komiks, autorská kniha apod.).
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BRAMBOREENA: wow, záhada objasněna!! "Pokud došlo k uchycení spór v dětství"... děkuju! :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam