• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    XCHAOS: teď jsi myslím přesně vystihl, proč mi šestý díl tak dlouho trvá; mě taky nejvíc baví "duch záhady" - otevírat nové možnosti, naznačovat, dobývat neprozkoumaná území a tak. Čili když teď došlo na lámání chleba a všechny záhady je nutno definitivně vysvětlit a uzavřít a jakoby uzemnit, jde to proti mé přirozenosti a píše se to hůř. :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BRAMBOREENA: já si náhodou myslím, že ta scéna je dobrá.. ale má skutečně takového ducha první nebo druhé knihy... do šestky se hodí jen díky odkazu na Aššáda...

    nemůžeš sama před sebou skrýt, že ten svět je teď propracovanější, než na začátku psaní :-) ale mě se líbí ten duch záhady, takové to napětí "jak to asi celé funguje?" ... který v textu, který napíšeš teď po pěti vydaných pokračováních, prostě už nebude.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    BRAMBOREENA: asi aby si lidi Osseany moc neidealizovali. Tohle klidně vyhoď, i kdyby to mělo znamenat, že kniha inspiruje nějaký RL kult :)
    JARMIK
    JARMIK --- ---
    BRAMBOREENA: Budu držet palce v Polsku!

    (Škoda, že v Břehové ul. již nebydlí Max Brod. Co jsem tak četl, tak míval tu a tam celkem šťastnou ručku v propagaci méně známých pražských spisovatelů v Německu - a přes Německo pak ve světě, včetně zpátky v Praze. :-) )
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    A ještě hlášení z Polska: psala mi Joanna Czaplińska, že ji z nakladatelství oslovili a definitivně se spolu dohodli, že to tedy bude překládat ona. Což je super, protože se známe a můžeme to spolu průběžně konzultovat. Bude to na dlouhé lokte (Joanna kromě toho, že překládá a přednáší na bohemistice, je teď na té své domovské univerzitě taky děkankou, čili práce má spoustu a času málo), ale zase celé Mycelium četla několikrát a má je v oblibě, tak je to v nejlepších rukou. Jupí joj! :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    To bylo myslím jenom tady v auditku, ta scéna s qrillou. V bílé spilerové mlze nebo v souboru. Ve vydaných knihách to určitě není, ta scéna "patří" až do šestky a je to jeden z kandidátů na vyškrtnutí (právě kvůli té logice: proč by to sakra dělali?). Žádné nechutné podrobnosti tam nejsou, jsou to jenom zmínky (možná tři věty celkem).
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    ne , nemaji. nekteri jedou audio
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    (sakra, my tu strašně spoilujeme, ale počítám, že teď už mají stejně všichni přečtených všech 5 dílů...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LASHANA: tak mohly by to být pořád ještě jenom ty houby, které předtím tu lidskou oběť zkonzumovaly :-) samozřejmě, pak po všech těchto psychotických asociacích nemáme doufat, že nás konečně zachrání ten 6tý díl - antipsychoticky působící suhlehl :-) od kterého si teda slibuju zdravou dávku sekulárně-racionalistického humanismu :-))
    LASHANA
    LASHANA --- ---
    XCHAOS: no taky jsem si to tak z narážek vydedukovala a taky jsem to nenašla.... jen mi není jasné co je k té konzumaci vede.... a proč s tím vůbec začali.... blééé v tu chvíli jsem myslela že vrhnu... nazelenalé.... je to jak sežrat zombíka....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BOB_GALLOWS: to je zajímavý... já to nějak vydedukoval, že to bude tohle, ale odstavce, kde by se to přímo zmiňovalo, jsem buď nějak při svém rychločtení přeskočil, nebo si je nepamatuju. (ale možná takhle fungují dobře napsané horory... zajímavé, nikdy jsem neměl rád horory, hard sci-fi oproti vždy nabízela nějaký únik do racionalizace...)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    FIFI: mají velký voči :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    FIFI: A coz teprv kolik prodají...
    FIFI
    FIFI --- ---
    BRAMBOREENA: dnes mi volali z Albatrosu, ze potrebuji po 40 kusech od kazdeho dilu Mycelia prave na Humbook. Kolik dostanou nevim, ja to jen predala kolegum, kteri se o tohle staraji.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    A jinak poslušně hlásím, že dneska jsme (shodou okolností v knihkupectví v Čáslavské) natáčeli videoupoutávku na Humbook (tedy ID RICARDERON natáčel a já to vorala, snad nějakou souvislou větu z toho mého blábolení vystříhá) - bylo to něco ve smyslu "Čau bookloverky, Mycelium je tak děsně složitý, že vám tady o tom nemůžu nic vykládat, tak všechny přijďte na Humbook poslechnout si mě naživo". Chtělo by to nějaké pěkné myceliální knižní záložky, rë Akkütlix, bez nich tam budu ale TOTÁLNĚ NEMOŽNÁ!!!

    Zároveň jsem dneska taky ID ROGGYmu přislíbila účast na Coniáši (sobota 23. 9 v Městské knihovně v Praze někdy vpodvečer - bude to beseda, téma zatím neurčeno, účastnice pravděpodobně ID JULIANNE a ID ALRAUNE (Petra Neomi), ale možná i někdo další, záleží na tom, koho Roggy ukecá.

    Chystám se též na Eroticon (30. září), ale tam sama nebudu nijak šaškovat, půjdu coby součást publika podpořit níže zmiňovanou ID KAROLINA_F, která tam bude besedovat o erotice ve svých knihách; to si ale nenechte ujít!

    Pak se ještě rýsuje nějaká akce na přelomu října a listopadu, tam by se mělo mluvit o vymýšlení SFF světů, do čehož lze argenitový vesmír vhodně použít.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Už to tu vidím: http://jarmik-pise.blogspot.cz/2017/09/videni-mycelium-4-audiokniha-vilma.html
    Týjo, obdivuju lidi, kteří si tak pečlivě vedou čtenářský blog :) A jsem ráda, že se to líbilo. :)

    JARMIK: Je to ostuda, ale sama jsem to pořád ještě neslyšela. Nechci se do toho pouštět, dokud nedopíšu šestku.
    JARMIK
    JARMIK --- ---
    BRAMBOREENA: Velice rádo se stalo:-) Včera jsem doposlouchal i #4.

    Nevím, zda jsi měla čas/chuť poslechnout si ty audioverze. Z mého pohledu trojka a čtyřka se povedly tak, že těžko bych přišel na něco, kde bych si přál něco lepšího. No... dobrá... v ideálním světě by pí Maëwënë četla pí Hrzánová a p. Stafforda by ztvárnil nebožtík p. Hrušínský, ale toto přání není bohužel uskutečnitelné.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    BOB_GALLOWS: v čokoládě nebo jenom tak?
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    KAVEN: Me lakaji ty delikatni kousky umucenych lidi / Össeanu, quirllas nebo jaxeto... :)
    SARGO
    SARGO --- ---
    BRAMBOREENA: Další důkaz telepatie - o ledasčems z toho jsme mluvily, ale na mou duši jsem to četla až potom. :-D
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BOB_GALLOWS: Odstup, satane! To už si radši dám körš s octem!

    Marná sláva, kombinace sladkého a slaného nesnáším odmala. A čokoláda je z principu sladká, zatímco houby slané ... a kdo tvrdí že ne, ten patří pod Akkütlixovu sochu, pěkně hlavou dolů.

    Mimochodem, když už jsme u té kulinářské stránky staré dobré Össe, tak podle mě ten körš s octem může být docela dobrý. Vycházím z toho, že celkem donedávna bylo prý běžné třeba snídaňové jídlo v Itálii chleba (ten jejich bílý) pokapaný octem, olivovým olejem, a posolený. Prý to dost možná jedli už Římané. No a když máte dobrý ocet (třeba ten můj medový, co jsem vykvasil díky ZUZCE OU), tak to vůbec není špatné, a občas si to na snídani dávám.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam