• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RIP: Náčrtek. NÁČRTEK! To se jenom vezme stylus a na místě, kde časem bude postava, se nahrubo udělají tři čárky. Jen taková značka. Jako. Aby bylo vidět, kde kdo stojí a kde co lítá a jakou to přibližně bude mít barvu. Nic víc! Chápeš? :D :D :D
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    RIP: Leda že by tam Vilma skutečně jako novou postavu měla mluvícího černýho kocoura ve vysokých botách
    RIP
    RIP --- ---
    CORNHOLIO: Hlavně aby změn doznaly i ty figurky dole, ta vpravo mi tak obsedantně připomíná kocoura Mikeše, že kdyby tak zůstala, u mě by tím utrpěla vážnost díla :-)
    VANEK
    VANEK --- ---
    CORNHOLIO: Měls tam dát Mytická šestka.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    CORNHOLIO: Wow, to vypadá jako když se události konečně hýbou!
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    Tak jen pro oživení, ať trochu narušíme tu záplavu komentářů o tom, jak se všichni na poslední díl těší a kdy že už bude - skica k obálce. Je to fakt jen skica, abych si ujasnil kompozici, barevnost a tak, nápisu Jantarové oči si nevšímejte, je tam hozený jen pracovně, abych si vyzkoušel, jak bude vypadat to inverzní písmo. Bramboreena approved:)

    GAARQ
    GAARQ --- ---
    ELHO_CID: tom případě je talpress druhé a laser třetí nejlepší nakladatelství :-)
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    FIFI: Třeba lidi, co od nich začali číst nějakej cyklus a oni od něj nevydali všechny díly. Fakt už si od nich nekoupím nic na čem bude nápis první díl, aniž by vedle v polici byl i díl závěrečný.
    PIPIN
    PIPIN --- ---
    KAVEN: Přesně, mně se ten trailer taky líbí, i hudba je super!
    FIFI
    FIFI --- ---
    BRAMBOREENA: on někdo pochybuje o tom, že ARGO je nej nakladatelství na světě? :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    VANEK: hihihi, ano, přesně můj dojem ("kterápak mluvící hlava jim asi zrovna chcípla?"), a to jsem tam ještě ani nebyla. Ale co, každá zmínka dobrá, podhoubí musí růst.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    VANEK: Aha, tak to jsem si oddychnul, a kozy jistě taky.
    VANEK
    VANEK --- ---
    KAVEN: Vždy na ČT2, ale klid, bude záznam:
    Dobré ráno — Česká televize
    https://www.ceskatelevize.cz/porady/10435049455-dobre-rano/
    A pár dní předem i možná s anotací na úrovni "V pondělním Dobrém ránu přivítáme herce Viktora Zavadila, kterého právě teď můžete v kinech vidět v titulní roli stejnojmenného filmu Jan Palach."

    Vilma už nyní může trénovat četbou (na autorovy poměry relativně čitelného bez následků) https://www.lidovky.cz/...ovnatelnym-s-pozitim-halucinogenu-gv7-/lide.aspx?c=A180531_134213_lide_ele
    který kvůli tomu musel až do Ostravy (a byl taky v Dobrém ránu, ne čistě zpravodajském Studiu 6 na ČT24, holt se mu to chudáčkovi plete).
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Dva a půl hodiny k ranní kávě ... Jsem myslel že ranní káva je takové to co do sebe kopneš čtvrt hodiny před odchodem z domu, aby ses vzpamatovala a mohla do práce.

    No dobře, pustím si to po kozách. na ČT2 to teda má být? Televizi skoro nesleduju, ale vygooglil jsem že nějaké Dobré ráno je na ČT.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: Je to přímý přenos, takové to žvanění k ranní kávě. Nesmí se mluvit moc nahlas a nesmí se říkat nic převratného, aby to lidi neprobudilo moc zprudka. :D Já tam budu jenom sedět a tiše šeptat, že Argo je nejlepší nakladatelství na světě, protože mě nezabili už dnes, ale až za tejden.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: A to je přímý přenos? Nebo kdy to budou dávat? Doufám že ne přímý přenos, protože někteří z nás musí od šesti do půl deváté dojit kozy a taky i trochu programovat. A na jakém to má být kanále?

    Ten trailer k Myceliu jsem si náhodou zrovna včera pouštěl. Mně se to děsně líbí :-)
    SARGO
    SARGO --- ---
    ...mňau...
    HARALD
    HARALD --- ---
    BRAMBOREENA: A už tušíš nějaký termín? Abych si stihl před vydáním znovu přečíst všechny dosavadní díly. :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    FIFI: Dobrý důvod už nikdy v životě z toho kanálu nevylézt, tam mi to svědčí :D Ooops, kromě příštího čtvrtka, kdy budu brutálně vytažena ještě někdy za tmy do televize do pořadu Dobré ráno; to je něco pro zapřísáhlou sovu, začíná se v šest a nesmím usnout až do půl deváté... ;) Psali mi, že by jako podkres rádi použili ten můj starý pastelkami kreslený trailer k Myceliu; tak to bude nářez, jestli tohle fakt půjde do éteru, lidem budou vybuchovat televizory. :D
    FIFI
    FIFI --- ---
    KAVEN: v tom kanalu ji to strasne moc slusi!
    VANEK
    VANEK --- ---
    Vašimi častými motivy jsou [...] houbaři. [...] Český houbař [...]
    Je natolik silným fenoménem, že mu nelze uniknout. Všichni máme s houbařením nějakou zkušenost. Před deseti lety jsem vystavoval na zámku Klenová. Kolektivní projekt věnovaný právě houbám a houbaření měl název Mezi zvířetem a květinou. Při jeho přípravě se zjistilo, že většina českých výtvarníků toto téma buď v minulosti, nebo v současnosti nějak zpracovala. Houbařské podhoubí je v nás, je všude a ve všech.
    Voltairova satira je nadčasová, mění se jen kulisy, říká ilustrátor a malíř Karel Jerie | E15.cz
    https://www.e15.cz/...ra-je-nadcasova-meni-se-jen-kulisy-rika-ilustrator-a-malir-karel-jerie-1349600
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam