• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    SARGO
    SARGO --- ---
    Karlovarský kraj hlásí, že pojem "kokino" nebyl užíván v žádném významu. Teď už možná jo - osobně to mám uložené v hlavě jako novotvar internetových bazošmatek, ale někde to teda asi vzít musely :-D (A zní to teda víc jako něco eklovitého, po pravdě. :-D)
    NEVADA_
    NEVADA_ --- ---
    Tak Morava je taky široký pojem, žejo.
    RIP
    RIP --- ---
    GENTIANA: Znojmo je v Čechách? Tady to s houbičkama někdo přepísk :-)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    RICARDERON: nejsi z Moravy, no. Kokino je cukrle, trus je trus. Ze to maji Cehuni nejake vadne, za to tady nemuzeme (:
    EDERA
    EDERA --- ---
    RICARDERON: Bombíčka mají být jako bonbóny?
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    mno, slovo znám od útlého dětství. Ta linka je čoko - koko - kokino. Exkrement.
    Každopádně když jsem zjistil, že má vlastní dcera dostává od adoptovaného dědečka "bombíčka", málem ze mě vypadlo kokino.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    RICARDERON: jsa moravákem, tenhle význam jsem až do dnes neznal :)

    a když jsem se díval na ty jejich čokodortíky, stály by za hřích, třeba by překonaly do dnes nevyrovnané skóre jiné čokoládové laskominy mousse aux chocolat z giens u toulonu. a politická korektnost dorazila i do cukrářství, dort místním známý jako "vožralé franta" je tu "opilý františek".
    EDERA
    EDERA --- ---
    RICARDERON: To slovo je strašný, ale za ty dortíčky jim ho i odpustím.:-)
    CORNHOLIO: V Praze jsem nenarazila na nic, co by se tomu vyrovnalo. Ne, ani Skála ne.
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    CORNHOLIO: jojo, jen za mě je kokino prostě psí lejno.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    A kdyz jsme u tech guerrilove posty, z Vidne nekdo neco nechcete? Budu tam pul roku a domu do Brna hodlam jezdit, jak jen to pujde, ale do Prahe obcas zavitam taky, i do Olomouca.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    jak vás poslouchám, já už asi přestal být brňákem po svém ne zas tak dávném odsunu na ves. dnešní brno mě nedojímá, kokino neznám a svoboďák se dostanu tak pětkrát ročně (jeho současná úprava je děsná) :-/

    VANEK: který NNY máš na mysli, ten z futuramy, z bradburyho, haldana, PKD nebo z mycelia? ;)
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    (tak konečně vím, co dovézt z Brna na Klímovský večírek, až se zase jednou sejde termín jeho konání s mým pobytem v Praze. Netušil jsem, že je brněnské Kokino tak proslulé:)
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    Dva díly rezervu??? Vilmo, to nebylo vtipný. Ani jako vtip to nebylo vtipný!
    EDERA
    EDERA --- ---
    BRAMBOREENA: Ty jsi byla skvělá. Chytrá a milá a vtipná a umělecky elegantní... Moderátoři (jak to cvakám na mobilu, vyšlo mi původně “miserátoři” - asi chtěl mozek protlačit, že to byla fakt misérie) věřím, že to nemaj lehký, ale ten pocit trapnosti to teda neumenšuje (Vaňka chápu; víc trpím už jen u kontaktních pořadů v rádiu). Potravinářská paní byla rovnou případ pro psychiatra. Fajn byly ty pokusy.:-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    VANEK: Alena to tehdá přivezla hromadnou dopravou. Celičká krásná velká krabice to byla. To určitě zvládneš, my Ti věříme!

    A kaji se, že jsem to na začátku špatně pojmenovala a teď to všichni přejímají špatně. Mořská sůl, mořská sůl, mořská sůl to je.
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: A jízdenky taky proplatili? :)
    Hele, já docela chápu, že moderátor nemůže být odborník na všechno, ba prakticky na nic, a když vstává za tmy a půl směny vysílá, následně horkotěžko stihne si k té další obskurní celebritě jeden každý všední den vygooglit pár hesel, takže např. semele na jednu hromadu Huňáče, Nejlepší fantasy a Akademii (nakonec 99,9 % divaček to taky bude šumák). Ale přece jen by to mohli přiznat a ne markýrovat neezistující autoritu, urputně jásavě drmolit (zejména v tak nekřesťanskou hodinu je to na zabití), nechat víc prostoru hostovi a přirozenému vývoji... a to jméno si někam napsat.

    A jinak jo, Brno je fajn; tuhle jsme to někde probírali, že tam večer fakt centrum žije místními lidmi, kteří si vyšli za zábavou (což holt v obří Praze se zdisneylandovaným starým městem je vyloučeno) na zahrádky; prý je dokonce bez problémů zavedena policejní hodina o jedenácté (protože beztak všichni běží na poslední šalinu, resp. ty slavné rozjezdy, haha). Já tam teda pojedu nejpozději za pět týdnů na
    Fantastika
    http://ceska-literatura.phil.muni.cz/fantastika
    (což všem přítomným též vřele doporučuju; škoda jen, že se nenašel nikdo, kdo by na antropocén napasoval Nový New York) a snad i ještě předtím, tak bych klidně mohl dovézt (slaná čokoláda je opravdu o několik pater nad slaným karamelem!); otázka je, jak moc se to v hromadné dopravě omlátí).
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: Mě mrzí, že jsem nebyla v Brně, zkusila bych tě vytáhnout na kafe nebo tak něco.
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    Pro ty co stejně jako já vstávali, když Vilma snídala:
    Dobré ráno: Nadlidský — Česká televize
    https://www.ceskatelevize.cz/porady/10435049455-dobre-rano/318291310020082/video/640600
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Prej slanej karamel! Náhodou, já měla v tom studiu spirulinu a guano... tedy, guaranu... od té slečny Lenky, která tam představovala superpotraviny. Vždycky jí to zbylo, tak to mimo záběr rozdávala, vyfasovala jsem všechny vzorky. Mám od ní vizitku, kdyby chtěl někdo... tedy... jaksi... místo slaného karamelu spirulinu.

    A jinak bez ohledu na VANEKovy hejty a polštářky je můj dojem dobrý - zařídili mi pokojíček ve čtyřhvězdičkovém hotelu (pro Brňáky - v Continentalu na Kounicově), ráno poslali auto s řidičem, tomu hrála v autě Apocalyptica a pak Floydi jak na objednávku, pak mě po natáčení zase odvezl do hotelu, tam byla snídaně ještě do půl desáté, čili jsem spirulinu doplnila vajíčky a slaninou... zkrátka co víc si může přát vidlák z Prahy, když přijede do Brna? Brno je teď totálně hipsterské město, tam se to tak změnilo, že jsem jenom zírala. Dřív jsem na Svoboďáku vždycky nostalgicky lkala a vzpomínala, jak jsem tam drandila s kočárkem (přece jen jsem v Brně strávila nejhezčí roky, když byly děti malé), ale tohle už je úplně jiné město, než jsem znávala. Nahoře na České je sice pořád to okýnko s pizzou, ale to je snad jediné, co zůstalo. Jinak samé kavárny, spousta cizinců, všechno nově vydlážděné a vymydlené, a zároveň tam přece jen nejsou takové davy jako v Praze. Fakt mě to tam bavilo. Pak se ovšem na té krásné dlažbě vyviklalo držadlo kufru s kolečky, čili jsem do vlaku celou tu výstavku knih i se sfingou nesla v zubech; to jsou ty konce.

    A ještě: ten Vieweghův hejt, který Honza VANEK linkoval níže, mi už předtím připadal trochu jako zpovykané fňukání (asi nedoceněné celebrity či co), ale po dnešku už mě regulérně štve. Ti moderátoři tam jsou normální lidi, pytlíkují to za pochodu, improvizují, otázky mi předem nedali, protože to taky ladili přímo na místě, prostě dělají to, jak se dá, aby to nějak klaplo. Oni potřebují nějaké ty mluvící hlavy, my zas potřebujem je a kanál k lidem, čilil je to určitá symbióza a hraje se divadlo směrem ven. Kdybych tam měla mluvit upřímně, tak jim řeknu - hele, nepřehánějte, to je nějaký nedorozumění, já žádná pořádná "spisovatelka" nejsem, nikdo mě nezná, jsem úplná tubka, pořád se v tom plácám, nic pořádně neumím, jsem akorát trapná - jenže tohle říct nesmím, to bych jim podklopla židli, tak se to prostě musí hrát s nimi, show must go on. Lucas Hildebrandt by nehnul brvou a tvářil by se, že je expert, tak holt taky musíme (my autoři sci-fi) :D Tady (tohle auditko beru jako poměrně soukromý prostor) si můžu vylít srdce a připustit, že Viewegh měl v zásadě pravdu, vskutku je to celé dost legrační bizár - ale venku to rozhodně říkat nebudu :D
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    Když je tu tahle off topic, slanokaramelová, debata, tak - zkusili jste slanokaramelový cupcake v pražské cukrárně na Karláku Lelí´s cupcakes ?
    (zrovna kolegyně tam včera šla, tak ji doporučuju, ať si dá tento cupcake a teď přišla, že si ho tam dala a byl fakt výbornej:)) )
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam