Douglas Adams měl trilogii v pěti dílech, čili ve srovnání s ním v poměru ohlášeného ku rozbujelému přetahuju vlastně málo... ;) (i když moje svědomí to moc uchlácholit nedokáže, hm).
Nicméně s tou hrou: já už na to tuhle myslela, představovala jsem si takovou deskovku jako Talisman blahé paměti. Každý hráč by hrál za nějakou frakci (Össeané, Gerdánci, Lodě, pozemská "organizace" Daniela Byrda, sekta Vítačů z Eilu...), hlavní postavy by se do toho mohly promítnout v podobě nějakých bonusových karet (nebo karet "událostí" s nimi spojených), a cílem by bylo získat Klíč a s ním něco, to ještě není vymyšleno, buď dopravit ho do Awalünu versus nedopravit ho tam, možná by každá frakce spíš měla svůj cíl... No chce to unýst Vlaaďu Chvátila, opít a přesvědčit (a to půjde blbě, neb nepije) :D
Ech, tak já to jdu teda hlavně dopsat, dneska odpoledne už určitě, určitě, určitě... ;)
(ne, vážně - odsejpá to, vidím světlo na konci tunelu, nepropadám úplné beznaději... ale ač jsem betačtenářům slibovala nějakou verzi na Vánoce, pořád ji nemám :( )