• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    RIP: Tak ale zase pokud to má zachytit působení drog, tak to je jenom monumentální. Tu přízemní stránku k tomu přidávají Lucasovy poznámky, a to už je zase něco jiného.
    ELEKTRABEL
    ELEKTRABEL --- ---
    RIP: Děkuji za hodocení. Na doporučení budu myslet u tvorby 7. ;)
    RIP
    RIP --- ---
    ELEKTRABEL: Pěkné, místy mi to barvou připomínalo
    You (album, Gong) – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/You_(album,_Gong)
    Jen mám dojem, že to je oproti předloze až moc monolitně monumentální. Vilmin text kromě mnoha jiných předností pracuje s tím, že ty velké věci kontrapunkticky shodí něčím posměšným nebo přízemním. A i tady by tomu možná prospělo, kdyby tam občas krátce zavřískl nějaký vulgární šraml nebo šantán nebo co já vím :-) Ale to je čistě můj osobní názor, nic mi do toho není a ani odborně nemám gebír do toho kecat :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Moje nejoblíbenější je yantrün, pak gomeršaül, naopak sühehl snáším hůř.
    Kaven to skvěle vystihl - vnímám to hodně podobně, taktéž při tom nejsem schopná pracovat. Spíš to chápu jako "meditační hudbu", a pak to je úplně skvělé; normální "ezoterická" meditační hudba (různé to cinkání a unylé andělské hlásky, víte, co myslím) mě příšerně rozčiluje, potřebuju tam mít vesmír a něco trochu drsnějšího. Tohle je přesně ono, navodí to atmosféru.

    ELEKTRABEL: zamysli se, jak to tedy udělat organizačně: jestli budou v Argu na ten blog dávat to moje povídání, proč nové Mycélko pořád není, dal by se tam nějaký odkaz na tvoji prezentaci dát, pokud o to máš zájem. Jestli nechceš rovnou dávat vplen celé album (a třeba pak dát link až do knihy), mohla by tam být třeba jenom jedna skladba (s tím, že za nějakou dobu se třeba zveřejní další apod.). Jak to vidíš?
    ELEKTRABEL
    ELEKTRABEL --- ---
    KAVEN: Hurá, podařilo se! Mockrát děkuji za hodnocení, které naprosto přesně popisuje záměr - navodit pocity. Každá ta skladba má vyjadřovat mou představu o průběhu působení té drogy.
    Neplánoval jsem, že by to bylo k "běžnému" poslechu. Je to jen zvukový bonus ke knihám.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    ELEKTRABEL: Tak, něco z pohledu prostého posluchače a hudebního amatéra. Není to nic, co by si člověk pouštěl jako kulisu při práci (zkusil jsem to, ale neudělal jsem vůbec nic :-) ). Čekal jsem spíš nějakou ucelenou melodii ve smyslu ... co já vím ... Chariots of fire nebo Conquest of paradise, a to tam nebylo.

    Na druhou stranu něco do sebe to rozhodně má, docela mě to zaujalo. Nevím jestli jsem chytil pointu správně, ale mně to přišlo jako snaha zachytit působění těch jednotlivých drog. Protože struktura té skladby je vždycky daná, ale po celou dobu se plynule mění, jako když působení drogy přechází do různých fází. Asi největší síla je Ökrë, to mě definitivně přesvědčilo že se u toho fakt nemám snažit pracovat. To skutečně ze začátku vyvolává ten podivný cizí pocit síly, a jak se stupňuje frekvence, tak se stupňuje ten pocit. Ale v určitou už to začne být nepříjemně hektické, navíc s tím šumem ... a to je ta chvíle kdy nastupuje absťák a střízlivění. Jako analogie té konkrétní drogy mi to připadá úplně supr, i když nevím jestli to tak bylo myšleno.

    Gömeršaül a Räwë jsou taky dobré, akorát gömeršaül mi na působení drogy už moc nesedí, ta má vyvolávat rozbředlé emoce. Spíš by asi seděla na náladu děje knihy - tajemní mimozemšťané v pozadí, něco, co člověk ještě úplně nechápe, ale je to velmi mocné. Podobně Laëgühr - ten by měl zaostřit mysl na jednu konkrétní věc, ale místo toho to znělo hrozně freneticky, jako když člověk dělá deset věcí najednou a všechno mu padá z ruky. Ale mohlo by to mohlo ilustrovat děj - Lucasovu horečnatou činnost okolo Aš~šáda a médií.

    Závěr - skladby nebyly špatné, ale ne na normální poslouchání. Naprosto dokonale by to sedlo do počítačové hry. To přesně vidím ... hraju za Kamëlë, nadopuju se nějakou konkrétní složkou Pětice (aby se mi zvedly vlastnosti, nebo bych získal dočasně nějaké ability), a zatímco jsem pod vlivem, tak se všechno podbarvuje tou příslušnou hudbou. Která zároveň zachycuje průběh působení drogy. To by byla paráda, a Bramboreena by mohla svého muže přesvědčit ať rozšíří firmu o dalších 100 lidí, vyvíjí tohle souběžně s Kingdom Come, a Elektrabela najmou na hudbu :-)
    ELEKTRABEL
    ELEKTRABEL --- ---
    http://elektrabel.bandcamp.com/album/mycelium

    Zatím základní pětice. Až vyjde 6A/B, doplním další.
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    Z diskuse na Databázi knih k "Vrstvě ticha," kde se pár lidí trápí posuny termínu vydání -:))):
    "Mať aspoň časť Aš~šádových schopností, tak Kadlečková priberie 10 kg za každý posunutý a nedodržaný termín....."

    Takové řeči nebezpečné jsou :).
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    ELEKTRABEL: Tak můj šálek čaje ta hudba spíš není, nicméně pokud je to inspirované Myceliem, tak bych si to poslechl. Byla by třeba ukázka?
    ELEKTRABEL
    ELEKTRABEL --- ---
    BRAMBOREENA: Mockrát děkuji za propagaci, je to pro mě velká pocta. Ale ten závod je trochu nefér - já album vytvářel až na základě přečtení knih. Šestku jsem tvořil jen instinktivně podle názvu. Na sedmičku si ale takto netroufám, do té bych se chtěl pustit až po přečtení.
    Pokud by byl ale zájem, je možnost zveřejnit těch 6, třeba při vydání 6A/B, a tu poslední pak přidat dodatečně.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    ROMI: Tak zrovna ta Luna tady není, a předpokládám že je důvod proč to Bramboreena posílá soukromou poštou. Pokud to má někdo vyvěsit veřejně, tak ona.
    ROMI
    ROMI --- ---
    KAVEN: lepsi je poprosit autorku, at ti to posle sama vid a citit se privilegovany ;) mozna proto to dava sem, at ji nemusi kazdej otravovat, a jeste vam to dal dohromady hezky. Jinak volne ke stazeni to uz je dlouho. A nechal bych to na autorce jestli mu vynada nebo ne :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Na cokoliv, co se jmenuje "Sbírka ocintků", snad nikdo soudný neklikne :D Bych se bála, že mi pak z počítače poleze zelenofialový hlen.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    FERRYH: Hele teda jako hezký, ale dávat to volně ke stažení když se to autorka snaží vydat knižně už moc hezký není. Skoro bych řekl, že bys to měl z mediafire urychleně odstranit.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    BRAMBOREENA: se zda ze ta sbirka asi opravdu vyjde - teda v nejakem alternativnim vesmiru a case!
    Tohle mi poslali z TEe-PVu - Temporalni Agentury e-Piratstva Vsehomira:
    Kadleckova-Sbirka ocintku(MycelArgo 2031)
    https://www.mediafire.com/.../es9rlletqtc1n64/Kadleckova-Sbirka_ocintku%28MycelArgo_2031%29.zip/file
    zda se ze vic nez ty tri povidky nedopises? i tak to pry ma na sbirku dost stranek - pres 300... teda alespon v te alternative co mi poslali z e-budoucna...

    :O)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    A pak že nebude ten myceliový Silmarillion ...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BRAMBOREENA: Jo a vlastně... ještě mám do synopse rozepsanou povídku o narození dětí Ainei a Gilese (tedy ne tklivé drama o porodu, chraň bůh, spíš o intrikách předtím).
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    S Lunaparkem: tak ještě Yennefer to pošlu a dost! :D Když jsem byla v květnu v Argu pro zredigovaný rukopis, Ricarderon nadhazoval něco o tom, že po dovydání Mycelia by případně udělali ještě sbírku ocintků (tedy souvisejících povídek), tak to zas nemůžu v tom wordu poslat úúúúplně všem :D (Povídky jsou zatím tři - to Beztvaré, které jsem sem dávala, ale které určitě budu muset nějak překopat, protože se mi už moc nelíbí; pak Ten, kdo přišel z vesmíru - o Aš-šádovi na D-alfě; a Lunapark. V plánu ale mám ještě něco napsat o Černých studních na Marsu, jak tam prospektoři hledají artefakty, hlavně labyrint v krystalu sádrovce, který posléze skončí v obchůdku staré Eltauhl; a pak mám v hlavě už léta takovou povídku o tom, jak se Aš-šád coby důchodce vrací na Fomalhiwu a zmasakruje tam jednoho mladého kluka, který objevil... no, nebudu to radši rozebírat, vůbec na to nechci myslet, dokud nedopíšu, co mám).
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    BRAMBOREENA: krásně napsáno... to pak můžeš dát do epilogu .-)
    já se tak těším... i když tedy doufám, že to vyjde postupně a ne naráz... zaprvé tedy to bude zářez do peněženky, a za druhé mě při čtení 6a bude znervózňovat nepřečtená 6b hned vedle .-)
    mohla bych také nesměle požádat o ten lunapark luna?
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    Teda musím říct že Lunapark Luna je to supr. Jednak vrhá víc světla na temné stránky gerdánsko-össenského soužití, a jednak znovu předvádí Össe jako něco tajemného a neznámého. Po pěti dílech Mycelia už Össeané žádnou velkou záhadu nepředstavují, ale tahle povídka se vrací do doby, kdy ještě tou záhadou byli. Jako prequel je to paráda.
    SARGO
    SARGO --- ---
    BRAMBOREENA: Co jsem si tak poslechla kousky skladeb na youtube, nemáš šanci. Řádky jim přibývají zaručeně rychleji :-D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Skutečně zajímavá informace je až v tom PS. Skutečně vzniklo album elektronické hudby (jsou to pětiminutové skladby, čili půlhodinka vesmírné houbové meditace). O tvůrci více zde: http://elektrabel.info/about.html . Odkaz na stažení zatím nemám, ještě to musím domluvit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam