• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    BRAMBOREENA: klid, to sem byla já, potřebovala jsem přeložit zkoušku, a pak můj kámoš Michal co potřeboval home office.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    BRAMBOREENA: Zejména když se mu to náhle nečekaně splní a teď mu nezbývá, než to skutečně dopsat.
    DARKSWORD
    DARKSWORD --- ---
    BRAMBOREENA: Oceňuji , že myslíte ve velkém, žádná místní chřipečka, ale rovnou světová pandemie :-)) a taky že dáváte šanci i dalším autorům dopsat svém zatím nedopsaná díla, viď G.R.R. Martine :-)))
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA:
    .... Spisovatelé málokdy o něco žádají jiné lidi, a nikdy by o nic neměli žádat Astuaner. Mezi lidmi s trochou štěstí dokážeš vznést prosbu, která má jen jediný možný výklad. Ale těžko můžeš předpokládat, že přechytračíš Osud.

    A nezapomeň, že ten, kdo o pomoc žádá, se zavazuje, že ji přijme v té podobě, v jaké ji obdrží. Zní to triviálně, ale má to důsledky, jaké bys možná nečekala ...

    (nemohl jsem si pomoct, bylo to tak příznačné! :-) )
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    BRAMBOREENA: Šššš, šššš... Nelze se vyhnout tomu, co je neodvratitelné.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Ooops... já asi způsobila tu epidemii! Pořád jsem si zoufale a úpěnlivě říkala, jak to probůh zařídit, abych mohla na měsíc zrušit všechny aktivity, vypadnout úplně mimo civilizaci a konečně to dopsat. Rë Akkütlix... ale s takovými strašnými vedlejšími efekty to zas být nemuselo! To jsme si jaksi úplně nerozuměli! Člověk by si měl dávat pozor, co si přeje! :D
    RIP
    RIP --- ---
    MVEK: Oscar Wild, ale tyhle rychlíky nám sem netahej, tady se všechno dělá důkladně.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Kdo slavný že to prý kdysi řekl, že za celý den připsal do svého díla slovo a další den mu trvalo, než ho zase vyškrtl...?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BRAMBOREENA: vilmo, ja myslim, ze si vubec nezadas s nejakym osseanskym knezim, co se tyce muceni :D
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Díky ... no já byl zvyklý na to jak se vždycky oznámí vydání za 3 měsíce, a pak se posouvá o další 3 měsíce, a když to teď bylo najednou jinak, tak mě to trochu zaskočilo :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: Ahoj, předem se rovnou omlouvám (i celému osazenstvu zde), že sem do auditka nic nepíšu - já sem sice občas mrknu, ale nechci se do žádných velkých debat pouštět, protože ono je to pořád dokola, jádrem sdělení opět bude, že to furt nemám hotové, a s tím nemá cenu otravovat. Ale včera se mě na to zrovna v poště ptal E2E4, tak sem zkopíruju svou odpověď pro všechny, snad mu to nebude vadit:

    TO: E2E4 --- --- 17:02:50 24.2.2020 --- 00:13
    Ahoj, tachometr ve wordu ukazuje 393/654 (čili 393 zcela hotových stran, a zbytek je rozkouskovaná břečka). Postupuje to nelineárně - začínala jsem loni v lednu a na silvestra to bylo necelých tři sta a soubor měl určitě pod šest set, čili za letošek se to vlastně posouvá relativně (ehm) rychle. Navíc vpředu jsou velké úseky, které jenom napojím, takže by to snad mohlo poskočit najednou kupředu o velký kus. Jenže tohle je potíž: já mám napsané ty zajímavé klíčové scény, a to, co dopisuju, jsou takové ty spojovací oslí můstky. Nemůžu je úplně vynechat, a zároveň to nechci jen tak nudně napojit, pokaždé se snažím ještě najít v tom nějaké drama, a prostě to trvá, než to vymyslím. Někdy se na tom zaseknu a čtrnáct dnů třeba přepisuju pitomých pět stran (zkusím to nějak, po deseti stranách zjistím, že to nefunguje, další dva dny chodím a nadávám, pak to vymyslím, osm stran zahodím, tři napíšu to znovu a jinak... prostě jak u bláznů na dvorečku). Profíkům by se tohle nestávalo, ale já trubka to holt vůbec neumím odhadnout. Ale zkušenost praví, že závěr dílu se pak píše rychle, tak se pořád nevzdávám naděje, že se toho ještě dožijem. Až se to bude fakt chýlit, vlezu do auditka a dám vědět. Takže díky moc, jestli budeš ochoten to pak ještě projet a tu betu mi přečíst, ale... zatím se neunáhluj... :)
    V Argu to vyškrtnou z edičáku na tenhle půlrok - jsem tam domluvená, že až přinesu rukopis, obratem ho vydaj (tedy samozřejmě pokud nebude úplně nepoužitelný), ale nechtějí už posouvat termíny, které se nedodrží, aby nemátli veřejnost.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    MAIMONIDES: To je ale docela zneklidňující. Vilma tu už dlouho nebyla a informace nedodala, a tohle se nepříjemně podobá odsunutí na neurčito. Nemáte někdo nějaké spolehlivější novinky od zdroje?
    VANEK
    VANEK --- ---
    MAIMONIDES: Třeba na https://www.martinus.cz/?uItem=270459 ještě není ;-) Ale z Arga ji smazali důkladně, to jo.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    no to je tím, že jsme odolávali síti Mycelia! Jako hrajem si tu na fanoušky, ale kdo přijal ossenskou viru, ha? Kdo týdně obětuje Akutlixovi?
    Je jasný, že šestka byla distribuována společně s celou posvátnou pěticí ! Kdo plně nekonzumoval räwë, tak se nemá co divit!
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    MAIMONIDES: jsme to proste propasli :(
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    Mycelium VI: Vrstva ticha již není v prodeji | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    https://www.kosmas.cz/knihy/226662/mycelium-vi-vrstva-ticha/
    Již není v prodeji:(
    VANEK
    VANEK --- ---
    MOUNTBATTEN: Reklama na https://facebook.com/events/1022961991408732/ začíná "Síť mycelia nás volá, abychom se propojili ..."
    Čuchám zradu, jestli už tam někdo půjdete, rozhodně nechoďte nikam dolů do sklepa!
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    Argo tak trochu i pro fanoušky Mycelia chystá VanderMeerův román FINCH, aneb „Povinná četba pro fanoušky fantasy, noiru, skvělé literatury a také, samozřejmě, hub.“ – JOE ABERCROMBIE
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    MCDROBACK: Farscape/Moya npkc?
    MCDROBACK
    MCDROBACK --- ---
    :O
    Do No Man’s Sky přilétají žijící a vnímající lodě » Vortex
    https://www.vortex.cz/do-no-mans-sky-priletaji-zijici-a-vnimajici-lode/
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    26. března bude DEN HUB!
    V 500 kinech na světě projekce Fantastic Fungi
    Fantastic Fungi Trailer #1 (2019) | Movieclips Indie
    https://www.youtube.com/...lr6U&fbclid=IwAR2PnEYRJmZz4-Um9ML5aTV0Mzwy8xyJpqGtVmF4mjY-cZMEhxRvevzQCAE

    Po filmu bude následovat diskuze s předním českým mykologem Janem Borovičkou a dalším hostem, který je zatím v jednání.
    bude tím odborníkem Vilma? Prosííím, ať ano! :-D
    E2E4
    E2E4 --- ---

    myslim že nejlepší by bylo nasadit tyhle spory nitrožilně a vyšší odolnost proti radioterapii by byla..

    https://m.techfocus.cz/...eaktoru-v-cernobylu-by-mohly-chranit-lidi-pred-smrticimi-gama-paprsky.html
    E2E4
    E2E4 --- ---
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    SARRI: nestras. ja dostal petku audio k narozeninam (pritelkyne proste vi), ale zatim jsem si ji nepustil, protoze tohle uz davno prerostlo z nejakeho idle poslechu. na tohle musi byt cad, atmoska, prostor.. tohle clovek nechce odvyt jen tak pri 10 min ceste tramvaji :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ja jsem uz na zacatku treti audioknizky (podruhe) a libi se mi, ze kdyz uz vim veci z pateho dilu, zase se ten pribeh dokaze pousnout o neco dal.. a nektere veci davaji vic smysl
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam