• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: Graf aktualizován (už se mi ty řádky ani nectějí vejít na obrazovku), a ano, když přibylo 63 stránek čistopisu a 75 celkem, nevypadá moc hezky (a zcela již rozhozený prediktor dává něco kolem apríla. Ale samozřejmě ten konec jistě půjde nelineárně).
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    RIP: Vzpomněla jsem si na oblíbenou hru Mornington Crescent.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Hele, tak mě napadá chromová ocel neboli C-r-Steel, jen tak, a kamkoli vedle Bruntála, kde to nebude nikomu překážet, bych prosila o Stockholm.

    A na AM musí nutně přijít Ankh-Morpork a na opačný konec Klač :D, někam vedle sebe Řím, Avignon a Pisa a ještě vedle bych navrhla J-H-Konstanz; dále M-T-Wien (Marie Terezie, žejo), F-S-Sarajevo (Ferdinand a Sophie).
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    RIP: how true :) viz sapkáč a jeho svět, Q.E.D.
    RIP
    RIP --- ---
    BRAMBOREENA: If you're going to have a complicated story you must work to a map, otherwise you can never make a map of it afterwards.

    Z Tolkienova interfjů pro BBC z roku 1964 :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Díky moc všem, tabulka se edituje online v reálném čase, a jak tam přibývají habitaty, rovnou podléhám pokušení a sypu to do aktuální scény, Lucas lítá jak fretka! :D


    Ale já si tě najdu, ty mizero; já si tě najdu! běsnila Sofie v duchu; a rovnou se přepnula na lokalizaci osob. Ona a Lus mají tu mimořádnou smůlu, že v Síti mají navzájem status rodinní příslušníci – tedy pokud Lus dneska tuhle vazbu prozíravě nezrušil; a to znamená, že s trochou úsilí o něm může vyšťárat informace, které by Síť jen tak někomu cizímu nedala. Sofie rovnou vybrala volbu lokalizovat rodinného příslušníka a našla nedávné akce a odklepla smršť varovných hlášek o soukromí a jeho ochraně.
    A něco tu doopravdy bylo.
    Lucas netlog přece jenom zapnul – na krátkou chvíli někdy před půl hodinou. Musel to udělat, protože potřeboval provést platbu z konta. Nacházel se na Centrálním translačním uzlu a kupoval si lístek rovnou na dva různé spoje: na vlak z S-t-Rigy do habitatu I-g-Stirling, a pak na let H-r-Hradec – L-b-Toronto. Síť nedokázala poskytnout informaci o tom, na které konkrétní zastávce hodlá vystoupit, protože ceny jízdenek byly odstupňované jenom podle pásem; ale Sofii to bylo okamžitě jasné, protože sama takhle párkrát taky jela. Když nestihla poslední vlak před půlnocí, využila let do Stirlingu, vystoupila v habitatu K-k-Bechin a přesedla buď na ten torontský vlak, nebo na nějaký jiný spoj, kterým se dostane dál na sever, třeba ten do L-d–Reykjaviku nebo do H-g-Nimes. Je to delší, ale když si člověk vezme do hlavy, že nehodlá čekat do rána, jaksi mu nic jiného nezbývá.
    Sofie se ušklíbla. Nejspíš není místo ani v hotelu, ani u Aš~šáda, ani pod mostem, takže se ten bídák schová na starou dobrou rodinnou nemovitost.
    Letí do Blue Springs.

    :D
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: hele, ale, habitat Bruntál prostě musí bejt vedle Aarhusu. nějakýho švédskýho habitatu, protože to má potenciál ňuňu kulturního střetu vč. boje o ryboloviště a o Švédsku toho vím trochu víc.

    A samozřejmě se nabízí P-r-Del. Protože si Bruntálci nebo jiná svoloč nedokázali zbudovat vlastní habitat, tak ho pro ně někdo postavil na klíč a v důsledku zvoranejch smluv si ho mohl pojmenovat stavitel. Který byl z opačného konce hor.

    (Ano, z pobytu v Prdeli pod Pradědem, respektive, mezi obyvateli, mám asi doživotní trauma.)

    Povídka je soustava literárních trosek, protože nevím, co tam Össeany přesně vyhnalo, abych to polepila nějakými reáliemi a tak.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    Nebo rovnou P-r-tschee-tse
    MYCROFT_SK
    MYCROFT_SK --- ---
    B-a-sa-Sabinov je uz cez ciaru ? väzenský habitat
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    JONY: Co takle jednotlivé čtvrti? B-r-Frogscreams.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: zitra. Teda, rano. Maticka na me vytahla portske a ja vidim pismenka dvojmo :)
    HARALD
    HARALD --- ---
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    JONY: :D Když ono už je "Neo Brno" na Marsu, to nevím, jestli by místní přežili, mít Brno hned dvakrát :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    HARALD: Tak třeba I-g-Stirling, L-c-Edinburgh a K-k-Bechin, může být?
    JONY
    JONY --- ---
    BRAMBOREENA: případně B-r-NO
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: Nepotřebuju vůbec žádné, těch pár, na kterých se něco skutečně odehrává, už tam dávno je. Jenom mi připadalo, že když už jsem tu tabulku založila, třeba by někoho bavilo pojmenovat si nějaký habitat, jako si astronomové užívají pojmenovávání planetek. A když se nějaké povedené jméno vynoří, můžu to ještě dodatečně někam do textu propašovat, aby se to využilo. Pokud se tahle "mapka" do knihy dostane (coby součást nějakých dodatků), asi to nebude celá tabulka, ale spíš něco jako takový ten graf leteckých destinací, který mívají cestovky a letecké společnosti: N-n-York uprostřed, a kolem něj hvězdicovitě naznačené směry k dalším význačným habitatům. Čili rozhodně není nutno násilím vyplnit tabulku od A-a do Z-z... můj dlouhodobý přístup k "reáliím" je spíš takový, že je vymýšlím za pochodu až ve chvíli, kdy je potřebuju. Je to jenom legrácka - a třeba někdo jako GENTIANA, která už roky vyhrožuje össenskou povídkou, odehrávající se na Bruntálsku, má přesně teď příležitost si nějakou pěknou lokaci vymyslet a rovnou si ji tam zabudovat :) Takový habitat B-r-Bruntal, to je název věru výmluvný :)

    Vida, tadyhle Smartwings tenhle typ mapky/grafu mají... asi jim rovnou nějaký město ukradnu :D

    KAVEN
    KAVEN --- ---
    Tak já jsem si tam dovolil doplnit z-z-Rockytop. Je to něco skutečného (oblast Rocky Top v Tennessee, byl by to podobný rekreační habitat jako Blue Springs), a současně je tam narážka na kapelu ZZ Top, která hrála rock.
    HARALD
    HARALD --- ---
    BRAMBOREENA: Mohu-li poprosit, tak Bechně (Bechin v němčině bude znít líp) a buď Edinburg nebo Stirling. :)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Ale teda kolik tam těch habitatů vlastně potřebuješ? Jestli celou kompletní tabulku, tak nebudu dumat nad každým jednotlivým případem. Za takových okolností je jediný způsob jak to naplnit, a to nasekat tam každou kravinu která člověka napadne :-)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: No, tak angličan by ty čárky a háčky prostě vypustil, a udělal z toho "Cerveny Kostelec". Určitě ne "Red Kostelec", protože to by musel vědět co to znamená "červený". Jenže c-k-Cerveny-Kostelec je šíleně dlouhé, a divné. Nesedí to k jednoslovným jménům drtivé většiny ostatních habitatů. Mohl by to být c-k-Kostelec. A nebo, aby to neevokovalo ty uzeniny, tak by se dalo udělat c-k-Redchurch, nebo třeba c-k-Churchville . Má to úderný anglický jednoslovný název, smysl to zhruba zachovává, a to c-k tam dává malý nenápadný hint na skutečný Červený Kostelec.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam