XCHAOS: Ty to máš ale načtené, já jenom zírám :)
Argenit jsem vymyslela ve věku tak útlém, že jsem ještě moc nepobírala rozdíl mezi přírodními krystaly a broušenými kameny, takže ano, v základní podobě je to jako cosi s diamantovým výbrusem. Barva závisí na množství energie, "nabité" krystaly svítí spíš v té kratší části spektra (modrofialově, z estetických důvodů i stříbrobíle, i když bílá není žádná jednoduchá barva samozřejmě), použité a skoro vybité se barví do červena (a těch je většina, prostě bazarové dlouho používané kousky). Když se do něj energie přidá, tak zase zfialoví. V osmičce jsou obsáhlé popisy :) (tedy "obsáhlé" na poměry Mycelia, kde popisy prakticky nejsou - možná i celých půl stránky jsem tomu věnovala :D). Vzpomínám si, že původně byl argenit vymyšlený tak, že pole kolem něj má tvar hvězdice a skládá se z pásů různé intenzity, přičemž intenzita neklesá se čtvercem vzdálenosti, jak by člověk čekal, ale je různá v různých těch pásech, takže třeba pět metrů od argenitu může být pole silnější než metr od něj. A když se argenit nechá volně v prostoru (ve stavu beztíže), přirozeně se natočí špičkou směrem k Aris Saddemu (neptejte se mě, co přesně to ten Aris Saddem je a co má či nemá společného se Saddámem Husajnem :D). Hvězdicovité pásy se ale ukázaly v praxi jako dosti nepraktické, takže tato vlastnost argenitu postupně taktně vyšuměla do prázdna :D
Aragonit je něco jako vápenec, ne? Krasové jevy, ale s horkou vodou? Já si ho matně pamatuju z těch dvou semestrů geologie, které mě kdysi nedopatřením postihly, ale detaily už nějak vyšuměly :)