• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    PECA
    PECA --- ---
    E2E4: Jo ták... Tak to jo, to beru. :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    PECA: no to je jen vrstva ticha, ne?
    PECA
    PECA --- ---
    E2E4: Ani ne den a půl ;) (v kuse včetně nocí)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    BRAMBOREENA: takže celý je to tak na tejden v kuse včetně nocí?
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Třicet. Jedna. Hodina. Rë Akkütlix, co jsem to udělala!
    EULE
    EULE --- ---
    BRAMBOREENA:
    Je tam!

ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BRAMBOREENA: takže takový akoby izrael :-D
    VANEK
    VANEK --- ---
    FERRYH: On sr zahojí na autorských tiscích, to autorka nemůže ;-)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    CORNHOLIO: jeden kus?!? to sou Krkouni!...

:O)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    CORNHOLIO: Jitka Škápíková (režisérka) mi na Světě knihy říkala, že šestku už mají prakticky hotovou a jen dostříhávají nějaké drobnosti a bude to do konce června. Další díly sama dočítá a chce to nahrávání rychle zorganizovat, aby obojí bylo do Vánoc. Ovšem konec června už jaksi minul, takže nevím, čerstvější info nemám. :(
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    BRAMBOREENA: no ale já to chci dočíst! Podrobná znalost klíčovych obálkových scén mě přece nezastaví:) Spíš teď pořád ještě čekám, až mi Argo pošle autoráky sedmičky (teda autorák, Argo posílá jeden kus), ale možná budou dřív venku audiobooky... Na kdy jsou vlastně naplánované?
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    VANEK: Je zajímavé, že do eseje o feminismu v SF vybere zrovna Pinkertinu a její dopis :-) Já vím že pointa v tomto případě nebyla ukázat, že Vilma je největší feministka ze všech, ale i tak mi to přijde vtipné. Čekal bych, že v takovém kontextu autorka sáhne spíš po Kamëlë.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    VANEK: No hlavně tam ale Joanna propírá Snovačku a cituje můj hejt na Pole a palisádu, ajaj :D Co člověk jednou na chviličku svěřil internetu, to už se z protonace jaktěživo nevypáře :D
    VANEK
    VANEK --- ---
    In other news: anglicky vyšly první odstavce "pentalogy Mycelium"... v akademickém článku.
    https://www.revistahelice.com/revista/Helice_32.pdf
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (a navíc jsem ti stejně ty klíčové scény musela vyspoilovat, když jsi to měl podle nich malovat.)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (aby to nevyznělo blbě... chci říct: když to má člověk jako práci, tak je možná docela rád, že už to má z krku :D )
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    CORNHOLIO: Teď už nemusíš, obálky jsou hotový. :D
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    WITTGENSTEIN: přesné tak, jsou tu lidé, co doteď nečetli ttřeba tři poslední díly. Třeba já.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    XCHAOS: Tohle je by mělo fakt být ve spoiler tagu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BRAMBOREENA: Tohle je mimořádně brutální vize, nicméně kvůli minimalizaci příbuzenských snatků by se určitě potomci Fiony měli co nejvíc mísit s potomky Kamele, aby nedopadli jak dynastie Ptolemaiovců. Obecně by jim geneticky prospělo nebýt v izolaci dlouho a být spíše šlechtickým rodem v rámci nějaké širší komunity... (a tady mi napadá: sakra, ten teleport přece musel vést na Iger... ostatní destinace stejně stály za prd a Lucasovi potomci by tam mohli leda tak žrát argenit nebo pavouky.. Iger nebyla psychotronická civilizace, ale to nemusí znamenat, že byli ti obyvatelé nutně bez talentu... a navíc, Lucasova lodní/astrální psychotronika byl stejně jiný level a ta navíc nebyla od běžných gleewari vloh dědičná, ale vyvolaná pěticí, že ano....)

Sakra, to přece nemůže zůstat trvale úplně bez pokračování. To chce nějakou vysvětlující povídku bokem!

HARALD: Fiona byla tak strašně sugestibilní, že by ty informace nevstřebávala pomalu, ale spíš rychle. Nejspíš by se jí zdály nějaké sny, které by jí pomohly dostat se ven, kdo ví. Každopádně její cesta byla hodně pozoruhodná a její snaha nenechat se do budoucna manipulovat tak snadno je mi rozhodně sympatická, a vlastně nevím, proč jako postava budí takové antipatie.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    HARALD: Jestli něco, vidím spíš tu vzdálenější budoucnost: na planetě, kterou zalidnilo Lucasovo potomstvo, bojuje národ pramáti Kamele s národem pramáti Fiony. :D O vzniku nějakých těch národů z Lucasova potomstva bylo rozhodnuto dávno, desítky let vedu v patrnosti, že někde v argenitovém vesmíru existuje psychotronická civilizace, říkají si Hildébrové. Ale tou dobou už budou stejně všechny postavy z Mycelia pod drnem, takže to o jejich osudu nic nevypovídá.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam