• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    E2E4
    E2E4 --- ---
    BRAMBOREENA: heh je to dobrej bizar.

D-Alfa novy GULAG, Soviet pa issledovaniju kosmosa, ale teda na beletrii moje rustina nestaci.

Tvuj honorar byl 180k/10k = 18 dolaru? :) To je teda nebezpecna numerologicka symbolika, aby te nekdo neprisel denacifikovat.. :)

Kazdopadne, kolik ocekavas, ze se tam toho proda? Kolik se vlastne prodalo u nas ?
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: Oni tak mají udělanou celou tu sci-fi edici, tak to kvůli mně nebudou měnit :D

STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    KAVEN: naučnoj fantastiki - to jako vědecká fantastika, sci-fi
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    VANEK: Dík. No, pár věcí mě překvapilo
    1) Hmyzáka hned naplno na první obálce. V české verzi jeho ukázání trvalo 8 dílů :-)
    2) Jméno autora větší a prominentnější než název knihy. Já mě za to, že tohle se dělá jen u hodně populárních a známých autorů, a to ještě jen někdy ... nebo se mýlím?
    3) Azbuku teda louskám dost neuměle, ale vážně úplně nahoře čtu Zvezdy naučnoj fantastiki? To zní jak kdyby Mycelium zařadili do naučné literatury.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    BRAMBOREENA: oni říkají Össeanům "ссеан" ?!
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Nojo ... blbá situace. No, kdybys tam provozovala dlouhodobý byznys, tak by bylo morální to odmítnout (tak jako odtamtud odchází různé firmy). Naštěstí z pozice autora je to trochu jiné, je to vlastně jednorázová záležitost, která navíc už proběhla před válkou. Takže to sice teď není věc, se kterou by se člověk chlubil, ale svědomí asi můžeš mít v klidu.

Jestli budeš přemýšlet kam ten honorář poslat, tak navrhuju tady, na českého drona: https://www.zbraneproukrajinu.cz/kampane/cesky-dron-pro-ukrajinu

No, a jakou mají obálku? Lepší než je ta naše? (předem pochybuju :-) ) Chtěl jsem se podívat na odkazovaný web, ale nefunguje.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    BRAMBOREENA: A tak v ruštině čte kdekdo, spousta Ukrajinců, i lidí ve střední Asii... :)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    JONY: Tak to jo, to by bylo vtipné :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Mno.

A mezitím vedle v Mordoru...

«Мицелий: Янтарные глаза» Кадлечкова Вилма - описание книги | Звезды научной фантастики | Издательство АСТ
    https://ast.ru/book/mitseliy-yantarnye-glaza-860464/

Vím o tom asi měsíc, že to vydání fakt bezprostředně hrozí (z Arga mi poslali náhled obálky), a celou dobu se tu užírám, i když to bylo dojednáno dávno před současnými událostmi a za úplně jiné situace. No nicméně řešení existuje: ten nevelký honorář, který mi z Ruské federace předloni poslali, věnuju Ukrajincům; bude za to odhadem tak jedna desetitisícina pěkného nového Javelinu ;) A ono se to po válce třeba hodí, že existuje verze v ruštině. Nakladatelství AST podle všeho není žádná bašta putinismu, vydávají v mezích možností dobré věci, tak jim jenom držím palce, aby z toho neměli průšvih a nemuseli celý náklad jedovatých hub z prohnilého Západu demonstrativně pálit na Rudém náměstí. A prostě se zkusím chvíli radovat, že mi poprvé v životě vyšla kniha v jiném jazyce než českém.

Na Facebook to zatím nepíšu, to nechám na Argu, jestli to vůbec budou chtít zveřejňovat. I sem to dávám až teď a s velkým váháním ;)

Jinak na webu mají ukázku z překladu, takže kdo jste v poslením půlroce oprášil ruštinu pročítáním zpravodajství, můžete ji aplikovat i na houby :D
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    Když už se tu zmínili audioknihy, konečně jsme minulý týden napsal na OneHotBook s žádostí o obálky audioknih v lepším rozlišení (viz [CITRONAK @ Mycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...] ). Doufám, že to dobře dopadne 🙂
    RIP
    RIP --- ---
    JONY: (A v tuto chvíli Vyvítekdo sedá a píše rámcový scénář přednáškového dne na Institutu osseanistiky nebo tak něco :-))
    JONY
    JONY --- ---
    KAVEN: ideálně formou přednášek
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    HYPERION: Tak to by bylo vtipné :-) Chtěl bych vidět jak by to pojali.
    JONY
    JONY --- ---
    HYPERION: spíš by mě zajímalo, zda dojde i na ty povídky
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    BRAMBOREENA: A bude v audiu i ten "drobný" slovník pojmů?
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    A na fb OneHotBook psali, že na sedmičce se právě pracuje a bude na podzim.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    HYPERION: Pozitivně to pojal. A recenzi taky rozdělil na dvě části. Škoda že ne uprostřed slova :-)
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    Mycelium – Zakázané směry vedou k Programu apokalypsy – Děti noci
    http://deti-noci.cz/2022/07/literatura/lit-recenze/mycelium-zakazane-smery-vedou-k-programu-apokalypsy/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam