Mno.
A mezitím vedle v Mordoru...
«Мицелий: Янтарные глаза» Кадлечкова Вилма - описание книги | Звезды научной фантастики | Издательство АСТhttps://ast.ru/book/mitseliy-yantarnye-glaza-860464/Vím o tom asi měsíc, že to vydání fakt bezprostředně hrozí (z Arga mi poslali náhled obálky), a celou dobu se tu užírám, i když to bylo dojednáno dávno před současnými událostmi a za úplně jiné situace. No nicméně řešení existuje: ten nevelký honorář, který mi z Ruské federace předloni poslali, věnuju Ukrajincům; bude za to odhadem tak jedna desetitisícina pěkného nového Javelinu ;) A ono se to po válce třeba hodí, že existuje verze v ruštině. Nakladatelství AST podle všeho není žádná bašta putinismu, vydávají v mezích možností dobré věci, tak jim jenom držím palce, aby z toho neměli průšvih a nemuseli celý náklad jedovatých hub z prohnilého Západu demonstrativně pálit na Rudém náměstí. A prostě se zkusím chvíli radovat, že mi poprvé v životě vyšla kniha v jiném jazyce než českém.
Na Facebook to zatím nepíšu, to nechám na Argu, jestli to vůbec budou chtít zveřejňovat. I sem to dávám až teď a s velkým váháním ;)
Jinak na webu mají ukázku z překladu, takže kdo jste v poslením půlroce oprášil ruštinu pročítáním zpravodajství, můžete ji aplikovat i na houby :D