• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    VANEK
    VANEK --- ---
    MARTY63:
    Mycelium | Objevte celé série oblíbených příběhů na Audioteka.cz
    https://audioteka.com/cz/serie/mycelium/
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    Dneska je na Audioteka.com super sleva na audio verzi Mycelia (a jiných titulů). Každý díl stojí 199 Kč. Vzhledem k tomu, že taková sedmička stojí 745 Kč, tak to už stojí za hřích. Nejsem si jistý jak dlouho ta kce trvá. Tuším, že jenom dneska.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    RICARDERON: jasneeee! riak se tomu dodatecna z nouze cnost...! ;o)
    ale pro sberatele raritek je cennejsi a vzacnejsi chybotisk! musi se to podchytit a zaznamenat pro budouci sberatele! :o))
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    FERRYH: žádná chyba! Záměr Radka Dojivy! Všechno musí pryč!
    PECA
    PECA --- ---
    FERRYH: Podle fotek od Vilmy se zdá, že poslední 2 díly v brožované vazbě. Viz BRAMBOREENA a BRAMBOREENA.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    FERRYH: to bude mit za 100 let sběratelskou hodnotu! :)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    Dotaz: ktera knizka byla s tim chybnym tiskem na obalce? vynechanej nejakej nazev serie? nebo nazev romanu? uz si nepamatuju...
    vim, ze to tu probehlo, ale vic si nepamatuju a nemuzu to najit... vy ste tu takovi archivari a nadsenci, urcite si to nekdo z vas zapamatoval lepe nez ja a najde to tu...
    predem dik!!! :O)
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    PECA: Krabice je hudba budoucnosti. Letos nebude.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Ve sklepení Arga...
    (Nemají tam aiö, nýbrž knižní sklad.)

BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Inside the Telluride Mushroom Festival, a Celebration of Fungi in All Its Forms | Vogue
    https://www.vogue.com/slideshow/telluride-mushroom-festival-2019
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    VANEK: Jojo, Gróf E2E4 to docela trefil. Občas mě lidi (mimo bublinu totálních sci-fi nerdů a fajnšmekrů, který chápou, co přesně mam rád) lanařej, ať s nima jdou koukat na The Expanse na netflixu nebo jdu do kina na Dunu, že to sou přece ty moje scifi a spejsvopery. A já na to že nikdy, že by mě to k smrti unudilo a po deseti minutách bych si do břicha začal píchat cibulový kroužky brčkem od cocacoly.

Zároveň sám přesně nevim, co spojuje díla, co mám rád a co naopak nemusim, fakt to totiž neni žánrově vyhraněný, neni tam danej splolečnej jmenovatel. Buď to sedne nebo to nesedne. A dnes už to často i předem trefim podle anotací nebo traileru. Ale nevim přesně jak. :)
    PECA
    PECA --- ---
    Právě mi sojka napráskala, že je Mycelium VII a VIII vázané v kůži tvrdé vazbě skladem.

Raději se zeptám, jestli kdysi zmiňovaná krabice je stále v plánu, jestli jsem ji náhodou nepřehlédl, než odkliknu "zaplatit a objednat". :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    A kdo tady nesrovnává Mycelium s Lost (pozitivnē): [E2E4 @ J. R. R. Tolkien, je tu vubec nekdo kdo to nikdy necetl?!? ;)]
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ZUZKAOU: jj, leafcutters nosí do mraveniště kousky lístků a ty používají jako substrát na pěstování hub, který jsou pro ně primární zdroj obživy..
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    ZUZKAOU: houby pěstuje kde kdo, ony se rády nechají, i náš milovaný kůrovec:

Kůrovci miláčci evoluce - Časopis Vesmír
    https://vesmir.cz/cz/casopis/archiv-casopisu/2003/cislo-12/kurovci-milacci-evoluce.html
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Mravenci si vyvinuli zemědělství po dinosauřím asteroidu - VĚDÁTOR
    https://vedator.org/2024/10/mravenci-si-vyvinuli-zemedelstvi-po-dinosaurim-asteroidu/

Neuvěřite co začali pestovat. Houby
    E2E4
    E2E4 --- ---
    spinotronika a altermagnetismus jsou skutečné věci.

akorat mi to zní jako něco O-m-Dharma.

Centrála pro rovnoměrnou distribuci mírně zajímavých faktů
    https://www.nyx.cz/discussion/272546/id/57205585
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    BRAMBOREENA: Představovat. :) Křest taky nějakej bude, asi, musím se donutit ho zorganizovat.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ARGANNAH: Budeš představovat knížku? Nebo ji rovnou křtít? :)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    BRAMBOREENA: To se tam o den mineme, škoda
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Jo, a ještě - minulé úterý jsem nahrávala rozhovor do podcastu Popkultovka, bude to online za týden, dám sem potom link - nebo to možná půjde přes tenhle, ohlášené to tam už je: https://www.popkultovka.cz/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam