• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EZEEDark Souls & Demon's Souls | PREPARE TO DIE! | Bloodborne | Sekiro | Elden Ring | atd | ...aneb umíráme s nadšením

Demon's Souls wiki | Dark Souls wiki | Dark Souls II wiki | Bloodborne wiki | Dark Souls 3 wiki | Sekiro wiki | Elden Ring wiki

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nioh wiki | Ashen wiki | Remnant wiki

rozbalit záhlaví
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    LOVE_DALI: Pro mě obecně začátek DS1 byl dost ufo, když jsem to poprvý nainstaloval (a jaká to byla radost, když jsem asi po 20 hodinách hraní zjistil, že se dá levelovat bonfire :)
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    VESNACH: Já když jsem to jel prvně, tak jsem se tam taky zasekl - do tý doby, něž mi Ezee řekl, že ho nemusím fightovat s broken staraight sword :)
    VESNACH
    VESNACH --- ---
    BIMBAS: no, ja mam 30 letyho kamarada, co se na nem zaseknul 1/2 roku... :D
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    takovy kontroverzní úspěch řekl bych
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    Můj šesti letej syn právě zdolal Asylum Deamona (na 4. pokus).
    Jedna z jeho prvních her.
    So fucking proud!
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    LION_DON: tak to jsou dobry zpravy. dik.
    LION_DON
    LION_DON --- ---
    NAGASAWA: ja tohle objednaval nak koncem brezna a min. tejden prislo..
    slo to taky z UK, po mailu o "celnim rizeni" sem jen dokladal cenu postovnyho a druhej den to privezli a nic navic sem neplatil, ale jako prepravku sem mel DHL
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    LION_DON: parada. jak vyjdou, jdu do nich. dva mesice zpatky jsem si hodil na preorder Kiryu tubbz ze serie Yakuze a zacinam byt trochu nervozni, protoze i kdyz je SEGA shop vedena jako EU, budou to posilat z UK a tim padem muzu ocekavat dalsi rozverny dopisovani si s celni spravou vcetne poplatku.
    LION_DON
    LION_DON --- ---
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Kachničky TUBBZ se pouští do nelítostného světa Dark Souls!
    https://youtu.be/WjyrIRCC8kU
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    Stara Praha byla inspirací pro Bloodborne. To jsem uz cetl pred par lety
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    Pobavilo :)

Czech names in Souls games

I noticed a strange fixation on Czech names and toponymes in Soulsborne games.

Havel is a Czech name, also a surname of world-renowned Czech philosopher, playwright and president Václav Havel.

Iosefka from Bloodborne is Czech version of name "Josephine"

Velka means "big" - Velka the Crow is "Velká Vrána", meaning Big Crow

Ostrava from Demon's Souls is a Czech city

Czech Republic is known for its gothic landscapes and castles (Prague could be a downright level in Bloodborne), so who knows where From gets their inspiration.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    Tohle video vidim poprvý.. boží!
    Why Is Dark Souls 1 A Masterpiece?!
    https://www.youtube.com/watch?v=LqhtBsxAZNo
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Na Playstation Store je sleva na DS serii 75%
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    PHOW_SAATCH: Ano, ano, mě to donutilo koupit gamepad :) Resp. tou dobou jsem už měl PS3 :)
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    lol. při představě že hraju soulsborne na klávesnici se prsty radši lámou už sami :D
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    VESNACH: tam ještě ani nejsem... hlavně z trojky a i PtD jsem zvyklej na akčnější přístup, tady dělá správnej timing sakra hodně a jedno blbý promáchnutí navíc znamená většinou konec (a o to víc mě to teď baví, je to takovej mind training :) jedno mi ale neni jasný, jak jsem to moh dřív hrát na klávesnici, to už bych dneska už fakt nedal :)
    VESNACH
    VESNACH --- ---
    PHOW_SAATCH: Sir Alonne v te "vylestene" mistnosti, ten docela dava...
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    JOPS: je to Crown of the Old Iron King DLC
    VESNACH
    VESNACH --- ---
    JOPS: ja uz si ani nevybavim, kde jsme zkoncili ten run :D ale predpokladam, ze nas neco zmasakrovalo.
    JOPS
    JOPS --- ---
    PHOW_SAATCH: ja uz koukl na youtube, neboj, ale fakt jsem to asi minul. Je fakt, ze tu tezsi dvojku jsem hral asi jenom 2x
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam