• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EZEEDark Souls & Demon's Souls | PREPARE TO DIE! | Bloodborne | Sekiro | Elden Ring | atd | ...aneb umíráme s nadšením
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    TERZ: :)
    TERZ --- --- 10:53:10 10.5.2022 ---
    Po dvou měsících od dohrání sem z prvotního nadšení a přesvědčení že hraju nejlepší hru co kdy vyšla pomalu došel k tomu že ER je nejnudnější FS souls a neumím si představit že bych to kdy hrál znovu.
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    PHOW_SAATCH: Něž jsem našel ten prsten, tak to bylo doopravdy pláč a skřípení zubů (a pomalý hlinky) :D
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    Já třeba běžne v DaS1, pobiju základ, pak pro "Zpomalující Voda (tm) prten" a farmit BT na šutry.
    TERZ
    TERZ --- ---
    Ať pořád jen nepičuju.

Zapl jsem pres vikend PS4 verzi ER s tim ze si udelam druhy platno at z toho nemam spatnej pocit a premyslel s čím budu hrat. Nechtel sem googlit buildy, chtel sem jet blind, nevim co se tam za pul roku zmenilo. Zadani znelo: hrát s něčím, s čím sem jeste nikdy nehrál at to mám zajímavé.
    Volba padla na Dex/Faith + nehrana zbraň, s tim ze sem si k tomu ucelu vzal Confessora. Odpověď čím budu léčit duše přišla velmi rychle. Na začátku sem našel řemdih a bylo jasno. Upgrade přišel záhy když sem v peninsule potkal kavalerii, vzal si jeho řemdih se třema koulema a začal řadit. Ta zbraň je úplně šíleně na hovno ale strašně mě baví. Po kompletním vyčištění jihu sem si uvědomil že bych měl jít ke kulatému stolu tak sem vyrazil k Margitovi se nechat párkrát klepnout než se vrhnu na Limgrave. K mému překvapení mi Štefan nahodil t-pose a nechal se vyléčit bez náznaku vzdoru. Pravděpodobně slyšel o dění na jihu a rozhodl se že to takhle bude lepší.
    To by to šlo. Jestli to tak půjde dál, očekávám že Malenia spáchá rituální sebevraždu až dorazím.
    Líbí se mi že si to skoro nepamatuju, nevim kde co je takze schovaný dungeony objevuju víceméně znovu a zároveň s tím už od té hry vůbec nic nečekám. Hraje se to fakt dobře a k mému vlastnímu překvapení mě to neuvěřitelně baví.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    VON_GILOTINE: nechci spoilovat, ale na tu "zpomalující vodu" u titanite démonů existuje prsten :) raw zweihander jsem si udělal skoro na začátku, kdy ti to dost zvednej base dmg a na nějakou donbu jseš pokrytej, v end gamu jsem si ho pak překopal na lightning zwei, sežere to sice pár šutrů ale tenhle postup se mi osvědčil
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    NAGASAWA: toho jsem tam potkal predtim nez jsem zazvonil na druhy zvon, klimbal tam sympatak. ted tam nebyla a jeste jsem jej znovu nepotkal, musim to poradne projit.

NAGASAWA: dekuji. necham si to tedy na druhy pruchod, kdy uz budu nacitat kde co jak
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    kam teda sem si vzpomnel ze jsem jednou dosel bylo nake ty podivne kořeny vzadu v blighttown tak tam jeste musim se podivat..

dekuju za nastienni raw a dalsich

RIVEEK: no Lautreca jsem pustil z te cely pred gargoylama co si tak pamatuju, takze zjevne uz u firelinku to byla jeho prace.

jeste mi padnul nejaky Man serpent meč ktery taky vypada obstojne
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    VON_GILOTINE: Jinak Siegmeiera, toho baculatyho chlapika, kterej sedel pred Sens Fortress jsi potom v pevnosti potkal?
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    VON_GILOTINE: to dno v Sens Fortress ted resit nemusis. Casem si tam muzes zajit srovnat ucty az budes mit potrebnej gear, kterej ale bez wikipedie nenajdes, tak je otazka, jestli chces neco vyspoilovat, anebo ne. Bez navodu to neni imho mozny najit, tak kdyby nahodou pokud bys potreboval neco najit na youtube, tak hledej: Northern Undead Asylum.
    SITH
    SITH --- ---
    jak to ER hraju nyní podruhé, tak se nestačím divit kolik questů / story lines jsem přeskočil nebo prostě jen neviděl kvůli tomu, že jsem tolik neřešil ty NCP, jejichž systém mi přišel naprosto debilní.
    toto NPC se přesune tam, pak tam, potom se přesune tam a když ho tam nenajdeš, tak ten quest nedokončíš a čau. Dementní.
    Tak teď to přes elden ring wiki sleduju, čtu, NCP pronásleduju, prokecávám a nyní jsem například vidět, jak se D vysmívá Fie ohledně jejího osudu. Boží. Jen škoda, že ty NCP questy udělaly jak udělaly.
    Jinak lich dragon šel na poprvé, Godrick napotřetí, Astel napodruhé. Hrozný jak je to meele blood build strašně OP a rychlé oproti mage buildu :) aspon teda u mě.
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    VON_GILOTINE: aw Ti zvedne base damage, ale odebere škálování ze statů (dex, str, mag etc).
    Hmm, teď si nejsem jistej, jestli se to dá buffovat?
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    vsak mi v hlave furt blikalo, sens fortress/anor londo to mluvili furt o tech lucistnicich..
    konecne jsem aj zabil typka co mi dal havels ring, to potesilo, zkousel jsem nabehnout aj tam kolem tech ice demonu do jezera k tej hydre co po me hazi bubliny vody, ale nez jsem k nemu dobehl, tak jsem asi propadl vodou do smrti.
    to dno sens fortress kam se da spadnout a sou tam asi 4 ti co byli mezi kovarem a dzungli, no proste ten jester s velkym zezlem co hazi blesky, tak tam nic neni ze, jen smrt a hnusna zpomalujici voda, nebo se mylim?

tak to se tesim ze pak za odmenu budu moct trochu cestovat to zni prima.

no ja si nak moc nepamatuju uz co vsechno tam bylo predtim, ale ten firelink nehorel a bylo tam par novejch typku a ta vyprava co zmizela do katakomb, tam se budu muset vratit zabit toho pinwheela bo jak.

cemu jsem teda neporozumel zatim je to "modify equipment" kdy mi to nak nabizi ze muzu z zweihanderu udelat raw zweihander. a este nak tomu predelat dmg na magickou, ale to je urcite vim ze nechci, ale co je raw mi jasny neni
    JOPS
    JOPS --- ---
    VON_GILOTINE: vzpomen si na nas v Anor Londo

RIVEEK
    RIVEEK --- ---
    VON_GILOTINE: jo a nezoufej, cestování po bonfirech půjde, ale až později a bude to trochu očesaný, každopádně ti to pak trochu zpříjemní a zrychlí hru. Jup!
    Hádám, že pokud už jsi byl u Iron golema, tak už mizera Lautrec udělal ve Firelinku svoji špinavou práci...?
    RIVEEK
    RIVEEK --- ---
    VON_GILOTINE: hustý! zrovna si opakuju DS1 a včera jsem akorát prolezl Blight Town, do Firelinku mi dorazili klerici s kněžkou, prošel jsem Sen´s Fortress a dorazil do Anor Londa :-D

VON_GILOTINE: do těch Demon Ruins ještě nechoď, tam je to až na pozdější část hry... Já si tam jen tak cvičně skočil zapálit bonfire a ten ohnivej chapadloid Ciesless Discharge, nebo jak se jmenuje, mi nějak nešel zabít, protože se mu chapadlo, do kterýho potřebuju mlátit, furt propadávalo pod texturu podlahy.

BTW, taky jedu Zweihander a taky aktuálně mám +9 :-D ještě je dobrý bacátko ten obří kyj, co najdeš dole v Blight townu
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    PHOW_SAATCH: zwei je super.
    Takylovy Black Knight weapons :)
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    VON_GILOTINE: v DS1 je fast travel za odměnu, ještě vydrž... a zweihander byl taky můj oblíbenej :)
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    VON_GILOTINE: jo, ta propojenost DaS1 je super :)
    Sens Fortress ještě jde. Anál Rodeo bude větší sranda :)
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    PHOW_SAATCH: dnes sem dosel nahoru kde je nakej vobri rytir za bilou stenou... stejne jako vcera sem dosel za queelag domain do nakyho demon cervenyho pekla kde se zdalo ze na me za bilou stenou ceka nakej chapadloid cervenej.
    Diky nalezum v sen fortress jsem vylepsil zweihander na plus9 a to uz by melo slapat nak.

Strasne mi pomohlo hrani elden ringu stran porozumeni equip loadu. Predtim sem delal roll tak 4vteriny ted beham kolem v crimson robe jako motyl. Najednou sla pavoucice zabit einz zwei.

Predpokladam ze cestovat po bonfirech nikdynepude proste musim behat a zkratky uzivat, ze
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    NJORL: tak jsem rozjel znova Blasphemous a na podruhý už mě to celkem chytlo, docela sranda jet takovej pixelart na Retině v 5k :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam