• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EZEEDark Souls & Demon's Souls | PREPARE TO DIE! | Bloodborne | Sekiro | Elden Ring | atd | ...aneb umíráme s nadšením
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    GIOMIKY: V Žitný? Nebo u Kotvy? :)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    BIMBAS: CD půjčovna přežila déle. Měl jsem odtamtud spoustu hezkých poslechů.
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    GIOMIKY: ja mel takhle asi 3 cdcka ale spoluzak na stredni mel slusnou zivnost :D
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    AIAX: jdu si oživit paměť :)

Abandonware games sorted by year - My Abandonware
    https://www.myabandonware.com/browse/year/
    AIAX
    AIAX --- ---
    ENDER: Ochrany byly vždycky, třeba jsi musel zadat páté slovo šestého řádku třetí strany manuálu. Který jsi neměl, když jsi pirátil. Ale už tehdy byly crackery, takže třeba v pirátské verzi Monkey Islandu jsi zadal cokoli a mohls hrát.

Pamatuju ale neskutečně vychcané anti-pirátské triky typu když hraješ z pirátské diskety, hra se ti postupně rozesírá a nakonec už je totálně nehratelná. Takže v ní strávíš 20, 30 hodin a nakonec zjistíš, že ji nedohraješ. Už ale nepamatuju, co to bylo.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    BIMBAS: Brzo to bylo zakázáno.
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    GIOMIKY: tyjo ani nevim ze neco takoveho existovalo. Mi jen na stredni kopirovali hudbu, pac se orig. cdcka pujcovala v knihovne.

PHOW_SAATCH: njn ale tenkrat jsme tomu jeste tolik nehovili, jen si hrali. ja snad prvni vec na 3dfx hralk bud Turoka, Unreala nebo NFS2 uz nevim
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    BIMBAS: Hlavně když si tenkrát koupil někdo PC za 80 tisíc, moh se za rok střelit do hlavy, protože ten výkon letěl raketově nahoru a cenově to šlo dolu, resp. za stejnou cenu se zvojnásobival výkon. To byla hodně ujetá doba. A první 3dfx karta + Hexen II, asi se rozbrečim dojetím :)
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    AIAX: Yes, my lord! :D
    AIAX
    AIAX --- ---
    VON_GILOTINE: A přitom taková blbost :D
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    VON_GILOTINE: Dobrý byly půjčovny počítačových her. Půjčil jsem si tam tenkrát Ultimu. Na týden za nějaké halíře.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Pico jak jsme slavili kdyz spoluzak vyzebral na rodicich Warcraft 1 z jrc za 2000,-
    4 diskety to byly!!!
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    takze taky tak 1995/6
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    boze muj, dve krabicky disket a jedna spatná. A zase zpet pres cele mesto ke kamosovi :DD
    Moje prvni krabicovka byla Draci historie na disketach na 386 asi za 1200kč z Vision Megastoru. Nemel jsem ani cd-romku. Kamos mel uz P166 asi za 80tisic a kupoval si snad tenkrat Ufo/Gender Wars/Command and Conquer. Nejsme y Phz takye jsme pekne jeli autobusem do velkomesta :D
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    ENDER: Tenkrát hlavně nebyly ty hry, protože internet byl teprve v plenkàch a kdo měl vypalovačku, byl král a mastil si kapsu. Hry se ořezávaly, aby se jich na jedno CD vešlo co nejvíc. Já teda vyrost na ZX Spectru a kazetách a když jsem měl PC, tak jsem si nosil hry do práce na hromadách disket a kdo si nepamatuje chybu "Redundantní cyklická chyba dat", tak je ještě mladej :)
    ENDER
    ENDER --- ---
    PHOW_SAATCH: Vy jste nekradli hry? :) tenkrat snad nebyly ani zadny ochrany, ne?
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    AIAX: Diablo stálo 1700 a já bral tenkrát na civilce 3000/měs. :D
    AIAX
    AIAX --- ---
    PHOW_SAATCH: Ty budeš asi taky pěkně starej.

Moje první krabicovka byla Albion, 1996. Máti to tenkrát kupovala za nějakých 1500, to je na dnešní skoro čtyři tisíce, aniž by měla páru, co to vůbec je. Dodnes nechápu.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    SWAMP_ASS: Byly časy, kdy jsem odbíral LEVEL s CD a nehrál prakticky nic jinýho než dema :) plný hry byly hlavně z warezu, ořezaný o cutscény a někdy i soundtrack. První legální krabicovku jsem měl z JRC, bylo to tušim Diablo 1 a pak WarCraft 2, takže rok 1997.
    SWAMP_ASS
    SWAMP_ASS --- ---
    PHOW_SAATCH: ng+ ER mě baví fest, ale řikám sim zkusit si zahrát demo, je vlastně zajímavej impuls, naposledy jsem to udělal u Viper Racing :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam