• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EZEEDark Souls & Demon's Souls | PREPARE TO DIE! | Bloodborne | Sekiro | Elden Ring | atd | ...aneb umíráme s nadšením
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    NRftW

@everyone
    ## 🛠️ Patch Notes - Early Access Patch 2

We are incredibly excited to be releasing our largest patch yet, marking the One Month Anniversary of our Steam Early Access Launch! Patch 2 is chock full of highly requested features such as **Weapon Tryout**, the ability to **Respec**, **DLSS / FSR Upscaling** and **Controller Remapping**. Lots of Balancing and Quality of Life improvements, Audio, Animation, and Visual Effect polish as well as a multitude of bug fixes are also included!

Between DLSS and FSR, numerous CPU, GPU performance improvements, and memory optimization we are confident that your experience of playing No Rest For The Wicked will be significantly smoother across a wide range of hardware.

For NVIDIA users, we are excited to mention that there’s a new Game Ready Driver for No Rest for the Wicked!

Be sure to check out our Patch 2 Highlight Video and the full patch notes below.

⚔️ Performance:

* Performance Mode now lowers texture resolution, reducing crashes on lower-end machines
    * **Numerous Significant CPU optimizations**
    * Fixed performance degradation that might occur on some gamepads
    * Fixed numerous memory leaks
    * Reduced instantiation spikes for numerous objects
    * Disabled detail meshes on generic humanoids faces when not needed
    * Reduced latency, overhead and improved stability of GPU Culling
    * Optimized texture resolution and memory budgets for Steam Deck
    * Optimized Art content in Ship Prologue and its cinematics
    * Removed unused weapon assets to free up memory
    * Removed leftover developer tools to free up memory
    * Optimized CPU spikes of a variety of common content loading operations
    * Added texture streaming for character portraits during dialogue interactions to save memory
    * Fixed some persistent log spam being generated by potatoes in Nameless Pass
    * Cleaned up numerous NPC prefabs, reducing memory footprint and instantiation costs
    * Optimized Ambient Occlusion Rendering
    * Extended GPU culling usage for more cases
    * Configured and optimized pooling for more prefab instantiations reducing CPU spikes

⚔️ Gameplay Systems:

* Added new Respec System!
    * Players can now Respec by examining the statue in the Cerim Crucible Atrium
    * Respec allows players to take back Attribute Points that have been allocated at the cost of 1 Fallen Ember per Attribute Point returned
    * Players can then allocate returned Attribute Points for no cost at the Respec screen or in the existing Stats screen

⚔️ Quality of Life:

* All weapons can now be equipped regardless of their Attribute Requirements to allow players to try out weapons they acquire
    * Weapons that the player does not meet the requirements for will deal less damage through negative scaling on the Attributes that are below the weapon’s Attribute Requirements
    * Inventory Items can now be docked to compare them
    * Press F (Keyboard) or Y (Controller) to dock items and hover other items to compare
    * Brought back the Misc category to the Inventory
    * Housing items, Runes, Fallen Embers and other miscellaneous items will now be sorted into this category and free up space from other categories
    * Vendor screens are now sorted by item type so that items are more organized for purchase
    * Improved Stamina player HUD brightness for better visibility, and readability of stamina debt
    * Added side notifications for when Danos Sacrament Upgrades are completed
    * Added Floor Indicators under the Clock HUD to show the Cerim Crucible floors
    * Improved visibility of LB/RB button icons for Equipment HUD on Steam Deck

⚔️ Settings:

* Added support for Upscaling with DLSS 3.7 and FSR 2.2
    * Added custom key rebinding options for Controller
    * Added support for Mouse Buttons 4,5 and F1-F12 Keys for custom Keyboard bindings
    * Default Keyboard layout set to Mouse+WASD
    * Added support for worldspace Player HUD (Stamina wheel, NPC name tags, etc) brightness to UI Brightness setting
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    AIAX: U katakomb doceňuji to, na co se jinak nadává - tedy že se opakují :D páky na otevírání dveří k bossovi se hledají výrazně lépe, když to nevypadá pokaždé jinak. Mě to, vzdor tomu, že taky musím vlézt všude, nakonec neštvalo, protože jakmile mi došlo, že si potřebuju primárně otevřít dveře, následoval sprint k otevíradlu, smrt a od grace suchou nohou k bossovi - a potom si bez stresu, že si plácám flašky před závěrečným soubojem, vysbírat dungeon. Ty Hero's Graves mě sraly mnohem víc, protože DPČ chariots, co nejdou roztřískat zbraní nebo shadow mrdky, co musím dotáhnout ke světelném kruhu, jinak si do nich nepraštím, fuck it.
    Teda ty katakomby za Radahnem (War-dead catacombs?) byly hodně WTF, hlavně když člověk doběhl na konec a tam ho oneshotnul ulcerated mamrd v mikroaréně, ale mám dojem, že takhle hrozně vypadalo snad jenom tohle. Ještě byl teda hodně Trololo ten dungeon, kde padá skarab na runy, aneb cestou člověk chcípne asi dvacetkrát, aby si pak dva degeny na konci vyndal během dvou vteřin.
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    AIAX: Malý dungy jsem většinou jel stylem sprint, dodge, sprint boss arena

Ale ty heros gravy sem dal asi dva a pak prcat, to bylo too much
    AIAX
    AIAX --- ---
    SADAKO: Mně blbnutí s koněm vyloženě nevadilo, spíš mi to přišlo jako waste of time, takové meh. Vždycky jsem se těšil, až doběhnu do nějakého klasického soulsovského levlu a začne ta pravá bžunda.

Teda kromě těch malých dungeonů, ty už mě v půlce hry fakt nebavily. Já jsem navíc kompletionista, musím mít vždycky všechno vyluxované, tak jsem u nich trpěl.
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    AIAX: Na academy sem zapomněl. To je úplně top...Ta atmosféra a tajemno když tam vlezes...a pak ty dva vymrdany mágové hned u vstupu, co sem je progresoval s mým magem asi na pětkrát :D
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    Mně se ty lokace hodně líbily skoro všechny, planiny mají něco do sebe a blbnout s koněm, včetně bojů, je zábava - a ty vertikální jsou vyloženě srdeční záležitost, protože zbožňuju lézt a skákat po výškách (že se člověk občas rozmázne, tak už život chodze, ale kvalitní lifehack je tu AoW Winged Scythe, nevím, jestli vyloženě doletí dál než prostý skok s rozběhem, ale rozhodně tak činí spolehlivěji), Haligtree má 11/10 za kombo větve, střechy, mosty, terasy a kolem ty věže, also je strašně cool zlézat ten mega strom do města.
    Vlastně jediné, co mě z lokací moc neoslovilo, bylo Consecrated Snowfields skrz ten fakin blizzard; až si říkám, jestli to není FromSoft trolling na téma "hráči si stěžují na poison swamps, tak tady žádné nebudou, LOL" - jo teda Lake of Rot mě taky moc nenadchlo, ale tam byla alespoň nějaká viditelnost.
    Za svůj největší achievement ale zatím považuju proběhnutí všech těch Hero's Graves, protože to je konglomerát věcí, co nenávidím (bossové byli největší pohůdka, ale dostaň se k nim...), ale byly tam hezké/důležité itemy :D a teda zaujalo mě, že na internetech lidé strašně držkují na Ordinu, která mi přišla jako taková pětiminutovka - proběhnout si svíčky v prázdném městě, ať znám cestu, pak vlézt do evegaolu, zapálit první svíčku a exnout na prvního asasína, vlézt tam znovu, vyhnout se druhému asasínovi (a ty další ani nepotkat), setřelit jednoho lučištníka (blbec pak pálí do zdi a nevyleze zpátky), doběhnout s krytím k druhému a usekat ho, cestou zapalovat svíčky, konec.
    AIAX
    AIAX --- ---
    PHOW_SAATCH: Jj, Limgrave bylo hrozně fajn, hlavně protože to byla ještě ta fáze hry, kdy mi otevřený svět v soulsovce pořád přišel jako skvělý nápad. Pak se to trochu zvrtlo no.

Z Haligtree jsem byl nadšený, protože to byl zase klasický soulsovský level, a ne planina, po které cváláš na koni jak v Zaklínači. To samé Stormveil, Academy, Lyendel, Azula, všechno nádherné levely.
    SITH
    SITH --- ---
    Mě se líbí Lyendel, zlaté město a okolí. Jak je to hezky žlutý, podzim feeling. A pak Farum Azula, to je nádherný.
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    Caelid mám rád..má takovou skvěle postapo feeling.nicmene ty vymrdany vrány co tě daj na dva klofy...fujtyve
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    Ba ne, Limgrave měl asi největší wow effect... jak řikal kdysi Terz - měl jsem pocit, že hraju nejlepší videohru všech dob .. sice to pak bylo trošku jinak, ale.... i tak.. osobně nesnášim Caelid, ale chápu, že vymyslet další odlišnej biom neni žádná prdel
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    HAVANA: Je to nejlepší lokace ve hře, psal jsem to už v roce 1989 :)
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    Ten začátek, kdy tam skaces po větvích, uhejbas bublinam abys nakonec hodil kotoul před mravencem a spad někam do hloubky....fuck me

Pak jak se dostaneš k první site of grace, tak už to je docela dobrý))
    AIAX
    AIAX --- ---
    SADAKO: Za mě nejlepší lokace ve hře, ale pravou půlku secret medailonu bych asi bez wiki nenašel. (Ale to je pro mě ve FS hrách normální.)
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    Aktuálně po večerech obdivuju Haligtree, ta lokace je hodně zábavná, občas trochu bolestivě, ale zase jsou potom ty pure gold momenty, kdy s Misbegotten v patách oběhnu dvojici pochcaných battlamages, nechám Miskokota zabít výtahem, pomocí explosive ghostflame v úkrytu za plotem ubiju jednoho mága, odběhnu si odpravit Lorettu a až mám pěkně po Lorettě grace, tak ustřílím toho druhého magického zmrda ancient death rancor (aktuálně moje nejoblíbenější kouzlo) :D
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    A jaký cringe provozujete po večer vy?

https://www.youtube.com/live/oSI7XwLOhFE?si=ZJUaVqZMFHIsY64i
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    AIAX: Má to silnej DSIII vibe! :)
    AIAX
    AIAX --- ---
    Hezký... teď ještě počkat na Vaatiho, aby mi zase vysvětlil, co jsem to vlastně viděl :D :D

Ale navnadilo, to zas jo. Ještě měsíc, notvl.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    VON_GILOTINE: tramtadadáááááááá!!!!
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    HOLY FUCKIN H CHRIST
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    jesus christ its on
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam