• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EZEEDark Souls & Demon's Souls | PREPARE TO DIE! | Bloodborne | Sekiro | Elden Ring | atd | ...aneb umíráme s nadšením

Demon's Souls wiki | Dark Souls wiki | Dark Souls II wiki | Bloodborne wiki | Dark Souls 3 wiki | Sekiro wiki | Elden Ring wiki

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nioh wiki | Ashen wiki | Remnant wiki

rozbalit záhlaví
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    AIAX: tak to je tim, že je to založený daleko víc na parry... tak aby jsi z tohoměl radost, když se povedete.. a zrovna v LoP jsou ty okna pro parry docela velký
    AIAX
    AIAX --- ---
    PHOW_SAATCH: Mně na tom točilo, jak hodně souboják spoléhá na nejrůznější "trick moves" mobíků. Prostě skoro nemáš "normální" útoky, každý se tě v jednom kuse snaží nějak nachytat, přechcat, napálit. Do toho ty eratické, hůře čitelné pohyby loutek, pikosekundové nápřahy apod.

IIRC s tímhle přišel FromSoft, hlavně v DS3 před deseti lety, protože lidi byli už samozřejmě vyhraní a procházeli všechno s prstem v nose, takže to byl způsob, jak jim hru trochu opepřit. Jenže tam, kde to pro FromSoft je vždycky jen koření, to Korejci používají jako hlavní ingredienci. Samozřejmě spoustě lidí je to šumák, nebo to ani neregistrujou, ale mě to furt low-level sralo.

Hrál jsem dál, protože level design super, upgrade postavy super, fajn příběh a NPCčka a souboják mě bavil zas v jiných věcech, ale nakonec mě ta jedna věc udolala a nedohrál jsem.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    AIAX: Jediný, co mě na tom soubojáků občas lehce točí jsou úhybný manévry, resp. rychlost postavy (ale je to loutka,), jinak tam všechno funguje a máš nepřeberný množství způsobů, jak to hrát a jak se s bossama vypořádat. Znam teda hodně horších souls-like. Já zas nedohrál Nioh 1 :)
    AIAX
    AIAX --- ---
    PHOW_SAATCH: LoP je jedna z mála soulsovek, které jsem nedohrál. Ne že bych to vyloženě nenáviděl, dohrál jsem cca do 80%, ale celou dobu mě lehounce sral souboják a jednou jsem to prostě vypnul a pak už znovu nezapnul.

Před deseti lety, v éře hladu po soulsovkách, bych to určitě smlsl jak malinu, i s DLC, ale dnes pomalu nevíme, co hrát dřív. Ještě pořád jsem nehrál ani jednu tu čínu (Wukong, Wuchang, Wolong, a čert ví, jestli už nejsou další) a nedávno vyšel Nioh 3, na kterého už se hrozně těším, akorát čekám, až to trochu spadne, páč jsem škrt a 80 éček je moc.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    Ten novej luk v Overture, to je paráda, už ho mam na +4 a práce s nim mě strašně baví... btw: hraje tady vůbec někdo ještě? :)
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    Tak jsem si k narozeninám koupil LoP Overture DLC... to zas dostanu na budku...
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    Studio Bluepoint Games chtělo před svým zavřením připravit remake hry Bloodborne, ten byl ale zavrhnut - novinka
    https://www.konzolista.cz/clanky/novinka/studio-bluepoint-games-chtelo-pred-svym-zavrenim-pripravit-remake-hry-bloodborne-sony-navrh-zavrhla-300u
    AIAX
    AIAX --- ---
    PHOW_SAATCH: Super zpráva. IIRC jsem kdysi četl, že Bluepoint po dodělání remaku DeS chtěli udělat vlastní soulsovku. Tak se dočkají :D
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    Zaměstnanci Bluepoint Games nachází útočiště v týmu Lords of the Fallen | Zing
    https://zing.cz/article/zamestnanci-bluepoint-games-pomhou-s-lords-of-the-fallen
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    This was the HARDEST Dark Souls 2 Run I've ever done! No Deaths, No Bonfires, Throwing Knives Only!
    https://www.youtube.com/watch?v=z-fKy1nG9zk
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    Mně Nioh 1 ukazuje cca 30 hodin... pak jsem se tam nějak sek, tak jsem s tim sek :)
    AIAX
    AIAX --- ---
    BIMBAS: Na parry se v Nioh moc nehraje, minimálně v 1 a 2 jsou parry windows tak úzká a boj celkově tak rychlý, že je to spíš taková libůstka, kterou si možná tu a tam střihneš, ale žádná velká součást hry to není.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    BIMBAS: Ja hral 1 a 2, ale tohle passnu asi taky. Vypada to porad stejne a navic to pusobi hrozne presaturovane...to uz me asi vic laka ten Khazan. P jsem taky jeste nedojel.
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    ja jsem teda nehral předchozí 2 díly. Respektive 1 trochu a 2 ne, protoze nemusim moc ten setting a ten parry combat styl. Wukonga jsem si dal, protoze je to vic pohadkove, ale tohle asi passnu. Mozna casem az to uzraje a zlevní.
    STARF
    STARF --- ---
    Nioh 3 metacritic prumer 84 pro PC a 86 pro PS5... vcera v noci jsem se konecne dostal k demu a byl to celkem insta-buy :)
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    Nioh 3 je vrchol série a špička souls-like žánru
    https://youtu.be/yjPXBK1yDnw?si=l_a-NsgHBl2_UKJr
    KJON
    KJON --- ---
    STARF: Já hrál na PS5 a bylo to mnohem delší. Prošel jsme víceméne všechno, co tam bylo a zabralo mi to asi 14 hodin. Nebo to tvrdí interní ps počítadlo.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    Bleak Faith: Forsaken - Official DLC Teaser Trailer | Perp Games Horror Showcase 2026
    https://youtu.be/rGcYn4sEIn0?si=JjMWJbVjM92DzWe6
    STARF
    STARF --- ---
    PHOW_SAATCH: demo ma udajne 6-10 hodin playtime... progress je mozny ulozit a pokracovat ve full verzi po vydani, pekny
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    Konečně se mi povedlo umlátit Malenii, konkrétně pomocí obíhání dokolečka a spamování Ancient Death Rancor. Nakonec i s mimicem, protože vypustit ho u ní a pak zdrhnout na druhou stranu místnosti se ukázalo býti pro tento typ přístupu strategicky hodnotným, zatímco párala mimica, méně si všímala toho, že jí na hlavu létají lebky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam