• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    EZEEDark Souls & Demon's Souls | PREPARE TO DIE! | Bloodborne | Sekiro | Elden Ring | atd | ...aneb umíráme s nadšením

Demon's Souls wiki | Dark Souls wiki | Dark Souls II wiki | Bloodborne wiki | Dark Souls 3 wiki | Sekiro wiki | Elden Ring wiki

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nioh wiki | Ashen wiki | Remnant wiki

rozbalit záhlaví
    AIAX
    AIAX --- ---
    SWAMP_ASS: Já mám tenhle problém s Nioh. Do her od FromSoftu můžu naskočit kdykoli jakkoli, popadnu ovladač, vyzkouším, kde je úhyb, lehký sek, těžký sek, healing, jo dobrý, jedem.

Když po dvou letech znovu naskočím do Nioha, třeba abych zahrál DLCčko, kterého jsem se ještě ani nedotkl, tak musím půl hodiny studovat build, gear, zkoušet různé techniky a straty a další hodinu pak dostávám neskutečnou čočku, než rozreznu.
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    SWAMP_ASS: Had je ten asi treti nebo ctvrtej boss ne? To si to zabalil brzo 😂
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    SWAMP_ASS: Já se zasek nekde asi ke konci, na takový kudlance v brise
    SWAMP_ASS
    SWAMP_ASS --- ---
    ENDER: s tou nečitelností mám taky problém, ve srovnání třeba s ER nebo Sekirem mám zásadní problém s tím že když si k tomu po týdnu sednu, přijdu si zase jak na začátku, je pro mě težký trefovat dodge a než se vybudím k tomu se to naučit znova tak mě to začne srát, aktuálně jsem se sekl u hada a postupně strácím motivaci (oh wait v Shadow of Erdtree, jsem kurva taky seklej u hada!!)
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    Já to pár bossu pred koncem zabalil...
    Nejvetsi problém byl, že to kombo jak vylezes po staffe až uplne nahoru bylo tak cool že jsem ho pouzival furt a ono ne vždycky fungovalo 😂
    BESH
    BESH --- ---
    ENDER: Nevim jak moc spoiler, ale dost brzo tam mas samozrejme moznost mit dodge i summon jako soucast light attack komba a nebo pomerne op resolute/skyfall strike. Doporucuju projet ten skill tree a uvidis, co te tam ceka vsechno. Rozhodne nedokoncovani komb je to posledni, co te bude trapit
    ENDER
    ENDER --- ---
    AIAX: No to jedu, ale to mas tak 2-3x za bossfight, a kombo tam normalne udelam cely tak 10+ krat..
    AIAX
    AIAX --- ---
    ENDER: Někdo mi říkal, že s tím plným kombem je to problém, že tam je nějaké paralyze kouzlo, které prostě musíš používat, ale které časem přestane fungovat či co.

Nevím, čím víc o té hře čtu, tím víc jsem si jistý, že to koupím, až to bude pod 20 babek, dřív ne.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    GURBON: To mam taky ve wishlistu :)
    ENDER
    ENDER --- ---
    SWAMP_ASS: Taky jsem zacal wukonga a ze zacatku jsem si rikal, jak je to easy, ale uz si to nemyslim. Bossfighty pro me nejsou zdaleka tak citelny jako v DS, navic bojuju s tim, aby to dalo poradou dmg, musi clovek otocit cely combo, takze casto pred koncem comba dostanu ranu..

Kdyz bych je mlatil jako v DS bylo by to hrozne zdlouhavy..
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    Monty Python and the Elden Ring | Multiverse
    https://youtu.be/KDXo-4Tf1nc?is=Oc5539thCrj5gDdO
    GURBON
    GURBON --- ---
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    vždyť ano, je třeba to na M4 a novější doladit, zjistit co zase Apple tam nechce, nebo co povoluje, nebo co odstraňuje a optimalizovat.

Pak se na to budeme těšit.

Já jsem jen odpovídal na Rudolfovu otázku, v čem to spočívá, proč něco co jede na starších a na novejch je to nestabilní, a tím je v základu sice logický, ale ne úplně očekávaný přístup samotných Applejak vlastně na svém HW pouští svůj OS.
    STARF
    STARF --- ---
    VIRIK: devs kolem Asahi Linuxu docela jedou a postupne se jim dari reverse engineerovat podporu HW novych macu; M3 uz by melo byt stable a tady kdyztak aktualni stav kolem M4... jak to je s shadPS4 na macu jsem popravde nezkoumal, ale verim, ze kdyz to zvladlo Asahi, tak emulator casem taky bude

M4 Series Feature Support - Asahi Linux Documentation
    https://asahilinux.org/docs/platform/feature-support/m4/
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    takže pokud někdo napíše nějaký soft na M1 a tam si odskouší, že výborně jede, tak super. Ale na nových Mkách to prostě může zavolat funkci, která tam už prostě není :)
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    RUDOLF: starší Mka mají automaticky povolenou a větší kompatibilitu, připojíš k nim spoustu hardware, i staré tiskárny.

Bylo to proto, že uživatelé přecházeli ze starých systémů a současně aby přetáhli nové uživatele a jelo tam všechno, co si přetáhli z jiného zařízení.

Nové, od M4, ti ale už jedou tak přísnou bezpečnost, že odmítnou i starší, jinak běžnou, tiskárnu. U Adobe software ti OS nedovolí nainstalovat virtuální tiskárnu, nepovolí to leckdy ani některé ppd soubory pro postscripty.

Musí se to pak obcházet ručně, nebo za pomocí AI si já třeba přes příkazové řádky konkrétní operace povoluju, abych mohl dělat na nových systémech i ten prastarý postscript, například, ale nejenom to.
    Tiskárny si nastavuješ jako sdílené, posíláš tam tiskovou frontu přes jinou službu a podobně.

Apple potichu od M4 dále dost omezil, co může k systému. Vlastně poměrně dost věcí, některé vyřešil tak, že prostě to nemá ani ovladače.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    RUDOLF: Prej to na nich tak nepadá.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    PHOW_SAATCH: proč jsou starší lepší?
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    HAVANA: koukam, ze se to da rozjet i na Macu.. prej lepsi M1/M2 než M3/M4, ale zkusim :D
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    STARF: Tyve...stačí pet minut random videa a už to skoro stahuju abych si to zahral znova...

Ta atmsofera. Ufff.
    STARF
    STARF --- ---
    Absolute Cinema | BLOODBORNE Remaster with DLSS 5 Looks INSANE
    https://www.youtube.com/watch?v=tqIPFKg_otE

Stop Playing Bloodborne Without DLSS 5 (Full Setup Tutorial)
    https://www.youtube.com/watch?v=d5h3VhPucPg
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    The Best New Mount in Elden Ring
    https://www.youtube.com/watch?v=C9ECTlYUsWg
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam