• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DO_ITEuropa Universalis IV a jine "paradoxni" hry
    DO_IT
    DO_IT --- ---
    D1RABBIT: Braniborsko? Je treba zopakovat Ragusu z EUIII :D

Samosebou nejtezsi uroven
    DO_IT
    DO_IT --- ---
    D1RABBIT: :)) ja zase zboznoval D&T, tak jsem to zkousel, ale je to jeste celkem zasekany, cas jde pomalu.Na druhou stranu je to jenom mod kterej vysel tri dny zpatky, nemuze to jit jak po masle.

Hrajes s historickymi lucky narody? Ja Historical lucky nation nesnasim, davam radeji random.

Jinac jsem zatim nedohral ani jednu hru do konce :D Rusko z Moskevske rusi a Italie z Florencie, ted zkousim Pomoransko v tom MEIOU & Taxes, bohuzel to pada.
    DO_IT
    DO_IT --- ---
    Europa Universalis IV - MEIOU and Taxes Mod Release Live Stream - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=6G5iu2UDG-M

live ukazka noveho modu od tvurcu perel pro EU3 - Meiou a Death and Taxes, za par minut bude i ke stazeni

co obnasi si muzete precist tady
    MEIOUandTaxesWiki
    http://wiki.meiouandtaxes.com/Main_Page
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    Kdyby si někdo chtěl koupit ty nové DLC či i staré (teď vyšly dva - American Dream a National Monuments II), tak momentálně nejvýhodněji vychází to koupit na http://www.greenmangaming.com/ s kupónem na 25% slevu - GMG25-J4B0D-FLH8M
    DO_IT
    DO_IT --- ---
    nejhorsi na hrani za rusko je event "Times of Troubles", predstavujici obdobi Smuty, ktery dava +10% k revoltam a + 20% k cene stability. Aby tento event skoncil, musite mit stabilitu na +3 po obdobi dvou let a WE mensi nez 3, ale to vam samozrejme nikdo nerekne a musite se rejt v hernich souborech a vyhledavat ci se ptat na forech .).
    DO_IT
    DO_IT --- ---
    pilne se snazim dohrat prvni hru v EU IV, zacal jsem za Moskvu, spratelil se se Skotskem, ktere mezitim vytvorilo Velkou Britanii. Po chvili, kdy na muj trun se dostali stuartovci a hrozila mi personalni unie, statny, dvacetilety Jurij II. Stuartovec vyplivl syna a podaril se mi pekny obrat .)

ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    OLDASADLO: To mě právě baví i po těch 200 letech, protože to už jde k tomu, až jak velkou tu říši dokážu vybudovat? A ta představa, že jsem byl malý county a teď jsem emperor a patří mi půl Evropy je pěkná. :-)
    OLDASADLO
    OLDASADLO --- ---
    crusader kings hraju už od jedničky, dvojka mi přijde taky super. žádnou hru jsem teda nehrál víc než cca 200 let, protože už mi to přišlo drobet jednotvárné, ale zase jsem zpruboval spoustu datadisků. nejlepší je podle mě sword of islam a republic, hrát za muslimy je ohromná řežba, pokud se člověku včas podaří co nejvíc sjednotit levantu a arábii, aby vydržel křížové výpravy.
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    DO_IT: O konvertoru vím, já mám ještě spoustu hodin zábavy v CK II, tak určitě počkám na slevu a pokud je to směšně lehké, tak o to víc budu hrát ještě CK II, protože lehké mi to nepřijde. :-)
    DO_IT
    DO_IT --- ---
    ROTTWEILER: Jsou to dve ruzne hry. Crusaders se zameruje spise na rodovou linii nez na stat jako takovy, v EU je prave naopak hlavnim protagonistem stat :). CK II se mi zda v pomeru s EU smesne lehke. Doporucuji koupit nebo aspon upiratit ctyrku nebo predchozi dil, je to zabava na nekolik mesicu, nepocitaje multiplayer. Existuje dokonce convertor dokoncenych savu z CKII do europy.
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    Jinak v čem je EU IV lepší než CK II?
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    DO_IT: To určitě, pouze s Old Kings už to není, tak jednoduché, protože pořád jezdí nájezdy vikingů plus cela Anglie byla součást obrovské Skotsko-Norské říše, která zabírala celé Norsko, Skotsko a kus Evropy, ale naštěstí jsem vždy zabral kus území, když měli protesty.
    DO_IT
    DO_IT --- ---
    ROTTWEILER: ne nadarmo se irsku rika newbie island, hrac je izolovany a nemusi se v podstate starat co se deje v evrope :). Zkousel jsem i za jednoho z Rurikovichu, ale moc mi to zatim neslo, zatim jsem toho nechal a presunul se k EU IV. Hodne dlouho jsem se pokousel si vzit jako kral irska a walesu kralovnu skotska abych usetril britanii zbytecnych valek, az po trech zavrazdenych manzelich jsem pochopil ze me asi nechce a vzit si vse nasilnou cestu
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    DO_IT: Já mám všechny datadisky, jediné DLC, které nemám jsou ty, co vyšly po EU IV. Začal jsem za Ormond, postupně dobil Irsko potom Anglii a kus Skotska, teď mi zbývá dobít zbytek Skotska, už mám spoustu zemí ve Francii a rozšiřuje tedy říší i tam a dělám si zálusk na Araby na Pyrenejském poloostrově. Mám tedy už taky Britanii. :-) Začínal jsem v roce 8xx a teď jsem asi v 1150.

Jinak EU IV zatím nemám a čekám až to dají do 75% slevy jako to bylo u CK II. :)
    DO_IT
    DO_IT --- ---
    ROTTWEILER: jo zkousel jsem nez vysla europa, ale bez old gods datadisku. Podarilo se mi vytvorit Britanii za Leinster :)
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    Hraje tu někdo Crusader Kings II?
    DO_IT
    DO_IT --- ---
    kdo nehral predchozi dily doporucuji tento playlist tutorialu
    Europa Universalis IV Hotkeys Guide - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=-U4c5aIP5kU&feature=share&list=PLH-huzMEgGWBz8XAD77YTwMe6wx-Ql_Ao
    DO_IT
    DO_IT --- ---
    Sam mam z nove EU dobry pocit, nevidim tam zadne nedostatky, ktere by se nedaly odstranit patchem. Trochu mi vadi absence Very Hard obtiznosti a s tim spojena hloupost AI, kde ti radi pomuzou s povstalci a pujdou za nimi az na konec sveta ale ve valce se chovaji naprosto chladne.
    DO_IT
    DO_IT --- ---
    Europa Universalis IV - Empire of Sweden Release Trailer - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=KWAP0RNFOmc&feature=youtu.be
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam