• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DO_ITEuropa Universalis IV a jine "paradoxni" hry
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ANTICLOVEK: v případě, že by ta armáda, co prohraje byla na uzemí svého panovníka, tak rozpustit a možnost znovu povolat dejme tomu po roce, v případě, že ne, tak totál zničení. Nebo nechat, ale dát jí stejnou rychlost a zapnout to, že když jí vítěz pronásleduje, tak při každém posunu o území se zmenší na polovinu.
    ANTICLOVEK
    ANTICLOVEK --- ---
    HONCKA: chápu no, ale zároveň jak to udělat líp?:)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ANTICLOVEK: všechno super, až na nemožnost vypnout Shattered Retreat, tahle mechanika je nerealistická a vopruz.
    ANTICLOVEK
    ANTICLOVEK --- ---
    tak co říkáte na CK3 :)
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    map painting bych v ck2 nedoporucoval, ta hra na to neni moc delana a je to od pulky docela otrava. Ale presne ty ahistoricky debilovinky je neco ceho je tam plno. Jednou jsem to hral tak ze jsem vubec nevalcil a pres snatky, vrazdy a tak se mi podarilo kontrolovat skoro celou evropu. Jindy jsem chtel zenskou vladkyni od old gods az do konce, zacatek je docela hustej, to jsem teda nedohral protoze kolem roku 1000 uz to bylo o nicem, ale jako napad dobre. Super kampan byla kdyz jsem nejakeho posledniho zijiciho Merovingiana zkousel dostat zpet na trun a pomoct jeho linii dostat se k moci, to bylo vtipne, takovej jakoze multiplayer s AIckem. Vetsinou to prokladam tim ze se snazim vypestovat genius+strong+attractive heira, vypiplavam si demesne, sbiram artefakty.
    DO_IT
    DO_IT --- ---
    PROZAC: je to o roleplayingu, stanovis si cil sam

ja treba rad hral za lucemburky a snazil se na trun dostat cernocha genia
    PROZAC
    PROZAC --- ---
    PROZAC: ptam se pouze z pohledu feuadlniho panovnika v "zapadni" evrope, pohani mohou reformovat nabozenstvi atd.
    PROZAC
    PROZAC --- ---
    o co se da hrat dal v ck2?

priklad vybral jsem si zacatek 767 v lucembursku, zabil jsem dve deti svyho brachy, pak popravil brachu a tim,jsem ziskal asi 2 "duchies", dostal nejaky zame od krale, udelal jsem revoluci a diky zidovske pujce jsem utvoril samostatne Friske kralovstvi. Pozdeji jsem vyuzil revolty ve Francii (asi za me vladnuti) abych si pripojil de jure jednu zemi k Dychy...mam 30% war progress a najednou mi patri cela Francie(vladnul muj svagr nebo co) - udelal jsem Empire of France. A tedka mam moznost "claim Lombardy", ktera zabira horni pulku Italie toho casu...toto asi za 70 let hrani (2. postava) ...

nechci tim machrovat (hraju na normal), jen nevim jesli se mi chce pokusit ovladat celou evropu bo tak...
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    HONCKA: podle mě ještě ne. Ani zdaleka.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Má smysl už Imperator Rome, skoušel jsem to hned po releasu a vůbec mě to nechytlo, že mi to přišlo takový nedodělaný
    SIONMAN
    SIONMAN --- ---
    UE4 i se spoustou datadisku na humblebundle za 17$

The Humble Store: Great games. Fantastic prices. Support charity.
    https://www.humblebundle.com/store/europa-universalis-iv-collection
    FORREST
    FORREST --- ---
    Je to teda poctivě drahý, ale stejně to nejspíš budu potřebovat. :-)
    Deskovková verze EU4 - https://www.kickstarter.com/...girgames/europa-universalis-the-price-of-power?ref=discovery_category
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    CK2 se všemi datadisky za $15
    Humble Crusader Kings II Bundle (pay what you want and help charity)
    https://www.humblebundle.com/...layout_index_1_layout_type_twos_tile_index_1_c_crusaderkings2_bundle
    SULINAR
    SULINAR --- ---
    Ty updaty se daji ve steamu vratit zpatky, abyste ty savy mohli dohrat :)
    SOMRAK
    SOMRAK --- ---
    AAZAZEL: zkoušel jsem 3x za Stalina a kolem roku 1950 jsem to vzdal, protože se fronta s Hitlerem prakticky nehnula a nešlo s tím nic dělat.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ANTICLOVEK: je, ale je dělanej stylem, ze tam máš úkoly, u toho popis toho, co máš dělat, aby si ten úkol splnil a tam je problém toho jednookeního systému, protože si celej ten postup musíš zapamatovat, protože, aby si to mohl dělat, tak musíš tutoriálový okno zavřít (resp se ti místo něj otevře to ookno, kde děláš tu akci) a udělat ten postup, pokud mezi tím zaškobrtneš, tak musíš zase otevřít tutoriálový okno a jet tu část znovu. Vzhledem k tomu, že moje krátkodobá paměť už není co bejvala, mě to strašně sralo, tak jsem poprvý uplatnil vrácení peněz na steamu.
    ANTICLOVEK
    ANTICLOVEK --- ---
    HONCKA: no řeknu ti to takhle.... tam je tutorial? :D
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ANTICLOVEK: podle mě tak za 2-3 roky to půjde hrát :)
    hlavně nechápu, že nehejbli tím debilním ui a přijde mi ještě horší, než u ck2, tam aspoň člověk mohl mít tutoriál v separátním okně a nemusel ho pořád otvírat a zavírat jak kretén.
    ANTICLOVEK
    ANTICLOVEK --- ---
    AAZAZEL: jako já jsem zvyklej ze Stellarisu ale to že ten update dají asi tři dny po launchi a už není kompatibilní tak to jsem nečekal (a taky mě to nasralo) :D
    AAZAZEL
    AAZAZEL --- ---
    ANTICLOVEK: to me sere u HOI4...nekolik rozehranych kampani

na jednu stranu je dobre ze vychazeji furt nejake updaty (i ty menici herni mechanismy), na druhou stranu to neni hra kde bych to dohral za odpoledne...konce valky jsem se zatim nedockal
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam