• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHARKKaravany a přívěsy



    Vše, co se týká karavanů a obytných přívěsů - úpravy, přestavby, vylepšeni, montáže doplňku, zkrátka vše kolem šnečích domku.


    Dohady ohledně toho, co se dá tahat s řidičákem sk. B, si můžete odpustit, znění zákona je na nástěnce;)
    rozbalit záhlaví
    KELDA
    KELDA --- ---
    Ahoj, máte někdo zkušenost s Campiri? Našel jsem celkem zajímavou nabídku na karavan ale je z Polska. Zařídí Campiei vše nebo je potřeba si dát na něco pozor?
    TADEK
    TADEK --- ---
    cus,

    mam stary karavan Chateau Callista a k tomu dva dotazy:

    1) potrebuju koupit odpadle sklicko ke karavanu viz toto - muzete me nasmerovat, kam se obratit?

    2) a pak bych potreboval vymenit tudle elektrickou zastrcku - myslite, ze to zvladnu sam? muzete prosim nasmerovat, jak to udelat a kde ji sehnat?


    diky moc.

    PREEMA
    PREEMA --- ---
    ahoj,byli jste nekdo v Tropical islans Berlin ? smi se přespat na parkovišti , nebo se musí do kempu ?
    ZLORENE
    ZLORENE --- ---
    Zdar, nemel by bekdo zajem o plasty ze stary kadravabovy koupelny?

    TADEAS
    TADEAS --- ---
    cau, prodavame karavan, kdyby nekdo chtel

    https://auto.bazos.cz/inzerat/163258152/karavan-wilk.php
    DYNK
    DYNK --- ---
    EMIS: Kombik v pohode. Tahal jsem za Mercedesem E bez problemu. Cim tezsi auto a cim lehci prives, tim lip, ale u tebe ten pomer vychazi v pohode, bych rekl. Overit si to v teorii muzes na tehle strance, tam docela dobre popisou jak se ti bude s tou soupravou jezdit: https://towcar.info/GB/outfitmatch.php
    KELDA
    KELDA --- ---
    EMIS: nemám oybtku ale už sem si 2x půjčoval a nejdelší cesta do německých Alp v létě z Ostravy. Tahal jsem obytku cca 1.5t za Octavkou kombi automat 2.0 TDI. A až na prukdy výjezd v českém Krumlově ( vyjel ale musel jsem padlama podřadit na 1) a trochu zvykani si na ten kolos tak bez komplikací. Snad jen 2x větší spotřeba :)

    To jen moje zkusenost
    EMIS
    EMIS --- ---
    Ahoj, mel bych prosim dotaz.
    Vzdal jsem hledani chaty u Berounky a premyslime, ze by jsme koupili karavan za auto. Vsude pisou, ze auto ideal MPV/SUV a 4x4 a ze vetsi kombi mozna ano, ale ze to neni nic moc.. Mate nekdo pls osobni zkusenosti s tahanim karavanu za obyc kombikem?
    Mame hondu accord, 114Kw, pohotovostni hmotnost 1543, Hmot. brzdeneho privesu 1500 kg
    Libil se nam napr karavan Hobby 440 SF, r.v. 2001 - hmotnost psana v inzeratu: 950 kg-1250 kg max

    Je to realne to tahat za kombikem? Nebo to fakt chce radsi ctyrkolku s vetsim vykonem?
    Aktualne by jsme stejne nechali karavan na dlouhodobe stani v kempu u reky, ale resim jestli ho tam vubec dostanu. A pripadne, jestli pak vylety z kempu znamenaji i nakup jineho auta na tahani.
    KYARA
    KYARA --- ---
    KCE: Je to 50 od Malagy do hor…mohlo by se na české poměry zdát, ze tu zima není, ale i když je 10 nebo 15 stupňů, tak musíš topit, já tu doma za zimu spalin 2 kubiky např…to tepelný čerpadlo mě zajímá, měl bys prosim odkaz na nějaké a já už bych pak věděla co přesně hledat?, ja jsem o tom slyšela ale ve spanu to mají jen cizinci a je to hodne rarita. dobrý je ze tam je elektřina i voda, plyn budem řešit bombama asi jen na vaření..
    Ještě vyfotim zevnitř a prohlédnu tu podlahu, asi by bylo dobrý udělat treba nějakou plovoucí?..nebo nějaký lino nebo neco tvrdsiho. Já bych to udělala víc gipsy, ale mám takovýho vytribenyho muže..
    KCE
    KCE --- ---
    KYARA: pekny!:) predevsim mas pravdu v tom, ze naprosta vetsina spanelu jsou uplne levy a vsechno ti jen dokurvi, takze nezbyva nez diy. co se nakych oprav tyce, pokud dobre koukam, jde predevsim o korozi. zatekani asi moc resit nemusite, ma to jeste strechu nad sebou. takze bych zacal tou strechou, aby neprotekala. nejakou zinko-fosfatovou barvu a pretmelit, nebo uplne vymenit ten zebrovanej plech.
    stejne tak pak samotny proives, odrbat korozi, epoxidova zakladovka a polyuretanovej vrchni lak, to by mohlo naky to desetileti zase vydrzet:)
    pokud se do toho pustite moc, a zacnete rozebirat jednotlive dily, tak to uz si tam rovnou muzete na bydleni poridit este nejakej mobilhome, protoze vam to zabere dlouhe roky :D
    topeni bych resil podle toho kde to mate (a kde ze prosim to tedy je?;) protoze nekde na jihu, nebo com.valenciana atp bych topeni moc nereisl, max nejakou trumu nebo bufika, na ty dva nejhorsi tydny v roce;) nakonec tepelny cerpadlo by se hodilo asi nejvic, hlavne pres leto :)
    kazdopadne moc pekny, taky budem neco porizovat, kdyby na pozemku stalo tohle, tak bych to bral vsema deseti ;)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KYARA: pokud s tím nehodlate jezdit, tak bych se obrátil spíš na někoho kdo se vyzná ve stavbách, je tu klub stavba a rekonstrukce, tam ti poradí spíš.
    KYARA
    KYARA --- ---
    KYARA
    KYARA --- ---
    Cus, chtěla bych poprosit o radu. kupujeme ve Španělsku pozemek s tímhle přívěsem. Vůbec nevím ,co je to za značku, rok, nic. Chceme to cely zeekonstruovat, udělat dřevěnou terasu kolem dokola, udělat komín a kamna, zvenku dat pracku, ohřívač atd vše co půjde. Budu rada za jakoukoliv radu, odkaz, nápad, kde se inspirovat, atd. Na co nezapomenout. Moc nevím, kde začít. Např. musíme udělat novou podlahu? Kde koupit nábytek? Kamna OK nebo doporučit jiný druh topení? Remeslniky máme celkem obstojny na Španělé ale já jim moc stejně nevěřím rada bych měla info z Čech, co se téhle věci tyče.. , co půjde si taky chceme dělat sami….tak asi to by byl ve zkratce nás plán :) Předem moc dekuju.

    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    trošku jsem potunil, aby na nás nepršelo
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    HEJSEK23: Jo to nejvic smrdel ten chemopren po nalepeni ale uz je to 4 roky vycukany. Samozrejme uvitam tip na material kterym to vylepit priste... ackoli ted je na rade spis podvozek (loziska kol, disky do laku a noby gumy) a resim jak na to pridelat nosic kol abych to nemusel davat dovnitr priste... videl jsem neco na ram a neco na konstrukci karavanu - novejsi polaci to maj...
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    STILL_PRIMITIVE: a taky pachy. nekdy ty koberce odporne smrdej, ale na to si zvyknes a uz to pak ani (ty sam) necejtis ;-)
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    HEJSEK23: Jo taaaak, hele vetsi vrasky mi delal ten puvodni tapecirung s rozpadlim molitanem z roku 76. Zatezak byl zvolenej v ramci nizkorozpoctovy upravy, karavan vyjede na tejden za rok/dva... zasadnejsi pro me bylo upravit dispozice aby se tam vesla rodinka, udelat nove pojistky a pripojku 220V a upravit vnejsi svetla, utesnit zadni okno a opravit laminat strechy a blatniku. V karanu travime z toho tejdne fakt jen noci takze z toho neomdlim... kdyz bude vyuzivanejsi tak se to poresi v ramci naky izolace treba. Me by vis vadila umela samolepici tapeta... nejradsi bych to mel ve dreve samozrejme ;) Ale vase zhnuseni chapu... prakticky ani esteticky to neni no.
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    STILL_PRIMITIVE: husty. Takze si prdel nedelas 🤦
    Tak krome toho ze je to odporny, je to taky dokonalej lapac prachu a roztocu a vsemoznejch zuvicek (breberek) +dalsi nevyhody ktery koberec muze mit.
    I v aute?? dpc. Diktat! Hadam ze mu rikas bydlik, vid ze jo?
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    HEJSEK23: Nevim, je to karcinogenni?? Stejnym materialem mam vylepeny auto mam dojem...
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    STILL_PRIMITIVE: kecas! vazne se ptas proc?
    ...ale sem v klidu. Stale je moznost ze si delas srandu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam