• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHARKKaravany a přívěsy

Vše, co se týká karavanů a obytných přívěsů - úpravy, přestavby, vylepšeni, montáže doplňku, zkrátka vše kolem šnečích domku.

Dohady ohledně toho, co se dá tahat s řidičákem sk. B, si můžete odpustit, znění zákona je na nástěnce;)
    rozbalit záhlaví
    KCE
    KCE --- ---
    KCE
    KCE --- ---
    prej camping leto 2025
    WASIL
    WASIL --- ---
    ahoj vespolek, shanim plynare, aby by se mi podival na rozvod plynu v obytnaku (opravil, rozsiril). nemate prosim nekdo kontakt na nekoho provereneho v praze ci pobliz? dik moc!
    KELDA
    KELDA --- ---
    Jinak na campiri mi dobře vycházejí Poláci. Mají hodně nabídek a hodně velkYch půjčoven. Jen nemam s nima zkušenost obzvlášť přes campiri. Někdo už zkoušel campiri tady?
    KELDA
    KELDA --- ---
    ATUARFIK: https://www.californiarent.cz/6-volkswagen-california-beach-t6-1

California beach je v tom termínu volný. Jen Google. Ale jinak Campiri jako první volba .... Nebo Sbazar nebo facebuk
    DYNK
    DYNK --- ---
    ATUARFIK: Ať zkusí campiri.cz Tam je největší výběr.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Zdravím, nabídla jsem se, že sem dám poptávku od svého kolegy/kamaráda.

Měl domluvený pronájem VW California na 10 dní v červenci, a půjčovna mu to teď zrušila s tím, že popletli booking a to auto nemají.

Takže shání obdobný model, se kterým by mohl 5-13.7 odjet do Švýcarska, kde už má domluvené kempy, srazy s kamarády apod. On sám je Američan.

Případně, pokud byste věděli, kam se s touhle poptávkou v CZ nebo Německu obrátit, bude za takovouhle informaci vděčný.

Díky moc.
    KELDA
    KELDA --- ---
    Ahoj, máte někdo zkušenost s Campiri? Našel jsem celkem zajímavou nabídku na karavan ale je z Polska. Zařídí Campiei vše nebo je potřeba si dát na něco pozor?
    TADEK
    TADEK --- ---
    cus,

mam stary karavan Chateau Callista a k tomu dva dotazy:

1) potrebuju koupit odpadle sklicko ke karavanu viz toto - muzete me nasmerovat, kam se obratit?

2) a pak bych potreboval vymenit tudle elektrickou zastrcku - myslite, ze to zvladnu sam? muzete prosim nasmerovat, jak to udelat a kde ji sehnat?

diky moc.

PREEMA
    PREEMA --- ---
    ahoj,byli jste nekdo v Tropical islans Berlin ? smi se přespat na parkovišti , nebo se musí do kempu ?
    ZLORENE
    ZLORENE --- ---
    Zdar, nemel by bekdo zajem o plasty ze stary kadravabovy koupelny?

TADEAS
    TADEAS --- ---
    cau, prodavame karavan, kdyby nekdo chtel

https://auto.bazos.cz/inzerat/163258152/karavan-wilk.php
    DYNK
    DYNK --- ---
    EMIS: Kombik v pohode. Tahal jsem za Mercedesem E bez problemu. Cim tezsi auto a cim lehci prives, tim lip, ale u tebe ten pomer vychazi v pohode, bych rekl. Overit si to v teorii muzes na tehle strance, tam docela dobre popisou jak se ti bude s tou soupravou jezdit: https://towcar.info/GB/outfitmatch.php
    KELDA
    KELDA --- ---
    EMIS: nemám oybtku ale už sem si 2x půjčoval a nejdelší cesta do německých Alp v létě z Ostravy. Tahal jsem obytku cca 1.5t za Octavkou kombi automat 2.0 TDI. A až na prukdy výjezd v českém Krumlově ( vyjel ale musel jsem padlama podřadit na 1) a trochu zvykani si na ten kolos tak bez komplikací. Snad jen 2x větší spotřeba :)

To jen moje zkusenost
    EMIS
    EMIS --- ---
    Ahoj, mel bych prosim dotaz.
    Vzdal jsem hledani chaty u Berounky a premyslime, ze by jsme koupili karavan za auto. Vsude pisou, ze auto ideal MPV/SUV a 4x4 a ze vetsi kombi mozna ano, ale ze to neni nic moc.. Mate nekdo pls osobni zkusenosti s tahanim karavanu za obyc kombikem?
    Mame hondu accord, 114Kw, pohotovostni hmotnost 1543, Hmot. brzdeneho privesu 1500 kg
    Libil se nam napr karavan Hobby 440 SF, r.v. 2001 - hmotnost psana v inzeratu: 950 kg-1250 kg max

Je to realne to tahat za kombikem? Nebo to fakt chce radsi ctyrkolku s vetsim vykonem?
    Aktualne by jsme stejne nechali karavan na dlouhodobe stani v kempu u reky, ale resim jestli ho tam vubec dostanu. A pripadne, jestli pak vylety z kempu znamenaji i nakup jineho auta na tahani.
    KYARA
    KYARA --- ---
    KCE: Je to 50 od Malagy do hor…mohlo by se na české poměry zdát, ze tu zima není, ale i když je 10 nebo 15 stupňů, tak musíš topit, já tu doma za zimu spalin 2 kubiky např…to tepelný čerpadlo mě zajímá, měl bys prosim odkaz na nějaké a já už bych pak věděla co přesně hledat?, ja jsem o tom slyšela ale ve spanu to mají jen cizinci a je to hodne rarita. dobrý je ze tam je elektřina i voda, plyn budem řešit bombama asi jen na vaření..
    Ještě vyfotim zevnitř a prohlédnu tu podlahu, asi by bylo dobrý udělat treba nějakou plovoucí?..nebo nějaký lino nebo neco tvrdsiho. Já bych to udělala víc gipsy, ale mám takovýho vytribenyho muže..
    KCE
    KCE --- ---
    KYARA: pekny!:) predevsim mas pravdu v tom, ze naprosta vetsina spanelu jsou uplne levy a vsechno ti jen dokurvi, takze nezbyva nez diy. co se nakych oprav tyce, pokud dobre koukam, jde predevsim o korozi. zatekani asi moc resit nemusite, ma to jeste strechu nad sebou. takze bych zacal tou strechou, aby neprotekala. nejakou zinko-fosfatovou barvu a pretmelit, nebo uplne vymenit ten zebrovanej plech.
    stejne tak pak samotny proives, odrbat korozi, epoxidova zakladovka a polyuretanovej vrchni lak, to by mohlo naky to desetileti zase vydrzet:)
    pokud se do toho pustite moc, a zacnete rozebirat jednotlive dily, tak to uz si tam rovnou muzete na bydleni poridit este nejakej mobilhome, protoze vam to zabere dlouhe roky :D
    topeni bych resil podle toho kde to mate (a kde ze prosim to tedy je?;) protoze nekde na jihu, nebo com.valenciana atp bych topeni moc nereisl, max nejakou trumu nebo bufika, na ty dva nejhorsi tydny v roce;) nakonec tepelny cerpadlo by se hodilo asi nejvic, hlavne pres leto :)
    kazdopadne moc pekny, taky budem neco porizovat, kdyby na pozemku stalo tohle, tak bych to bral vsema deseti ;)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KYARA: pokud s tím nehodlate jezdit, tak bych se obrátil spíš na někoho kdo se vyzná ve stavbách, je tu klub stavba a rekonstrukce, tam ti poradí spíš.
    KYARA
    KYARA --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam