• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHARKKaravany a přívěsy
    KCE
    KCE --- ---
    KYARA: pekny!:) predevsim mas pravdu v tom, ze naprosta vetsina spanelu jsou uplne levy a vsechno ti jen dokurvi, takze nezbyva nez diy. co se nakych oprav tyce, pokud dobre koukam, jde predevsim o korozi. zatekani asi moc resit nemusite, ma to jeste strechu nad sebou. takze bych zacal tou strechou, aby neprotekala. nejakou zinko-fosfatovou barvu a pretmelit, nebo uplne vymenit ten zebrovanej plech.
    stejne tak pak samotny proives, odrbat korozi, epoxidova zakladovka a polyuretanovej vrchni lak, to by mohlo naky to desetileti zase vydrzet:)
    pokud se do toho pustite moc, a zacnete rozebirat jednotlive dily, tak to uz si tam rovnou muzete na bydleni poridit este nejakej mobilhome, protoze vam to zabere dlouhe roky :D
    topeni bych resil podle toho kde to mate (a kde ze prosim to tedy je?;) protoze nekde na jihu, nebo com.valenciana atp bych topeni moc nereisl, max nejakou trumu nebo bufika, na ty dva nejhorsi tydny v roce;) nakonec tepelny cerpadlo by se hodilo asi nejvic, hlavne pres leto :)
    kazdopadne moc pekny, taky budem neco porizovat, kdyby na pozemku stalo tohle, tak bych to bral vsema deseti ;)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KYARA: pokud s tím nehodlate jezdit, tak bych se obrátil spíš na někoho kdo se vyzná ve stavbách, je tu klub stavba a rekonstrukce, tam ti poradí spíš.
    KYARA
    KYARA --- ---
    KYARA
    KYARA --- ---
    Cus, chtěla bych poprosit o radu. kupujeme ve Španělsku pozemek s tímhle přívěsem. Vůbec nevím ,co je to za značku, rok, nic. Chceme to cely zeekonstruovat, udělat dřevěnou terasu kolem dokola, udělat komín a kamna, zvenku dat pracku, ohřívač atd vše co půjde. Budu rada za jakoukoliv radu, odkaz, nápad, kde se inspirovat, atd. Na co nezapomenout. Moc nevím, kde začít. Např. musíme udělat novou podlahu? Kde koupit nábytek? Kamna OK nebo doporučit jiný druh topení? Remeslniky máme celkem obstojny na Španělé ale já jim moc stejně nevěřím rada bych měla info z Čech, co se téhle věci tyče.. , co půjde si taky chceme dělat sami….tak asi to by byl ve zkratce nás plán :) Předem moc dekuju.

    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    trošku jsem potunil, aby na nás nepršelo
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    HEJSEK23: Jo to nejvic smrdel ten chemopren po nalepeni ale uz je to 4 roky vycukany. Samozrejme uvitam tip na material kterym to vylepit priste... ackoli ted je na rade spis podvozek (loziska kol, disky do laku a noby gumy) a resim jak na to pridelat nosic kol abych to nemusel davat dovnitr priste... videl jsem neco na ram a neco na konstrukci karavanu - novejsi polaci to maj...
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    STILL_PRIMITIVE: a taky pachy. nekdy ty koberce odporne smrdej, ale na to si zvyknes a uz to pak ani (ty sam) necejtis ;-)
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    HEJSEK23: Jo taaaak, hele vetsi vrasky mi delal ten puvodni tapecirung s rozpadlim molitanem z roku 76. Zatezak byl zvolenej v ramci nizkorozpoctovy upravy, karavan vyjede na tejden za rok/dva... zasadnejsi pro me bylo upravit dispozice aby se tam vesla rodinka, udelat nove pojistky a pripojku 220V a upravit vnejsi svetla, utesnit zadni okno a opravit laminat strechy a blatniku. V karanu travime z toho tejdne fakt jen noci takze z toho neomdlim... kdyz bude vyuzivanejsi tak se to poresi v ramci naky izolace treba. Me by vis vadila umela samolepici tapeta... nejradsi bych to mel ve dreve samozrejme ;) Ale vase zhnuseni chapu... prakticky ani esteticky to neni no.
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    STILL_PRIMITIVE: husty. Takze si prdel nedelas 🤦
    Tak krome toho ze je to odporny, je to taky dokonalej lapac prachu a roztocu a vsemoznejch zuvicek (breberek) +dalsi nevyhody ktery koberec muze mit.
    I v aute?? dpc. Diktat! Hadam ze mu rikas bydlik, vid ze jo?
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    HEJSEK23: Nevim, je to karcinogenni?? Stejnym materialem mam vylepeny auto mam dojem...
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    STILL_PRIMITIVE: kecas! vazne se ptas proc?
    ...ale sem v klidu. Stale je moznost ze si delas srandu.
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    KCE: Kancelarskej zatezak no... proc?
    KCE
    KCE --- ---
    STILL_PRIMITIVE: pekny!:) ..ale, to na stenach neni koberec, ze ne? :D
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    BTW. sem slibil fotky polaka v diskuzi vedle... tak polak za malim autem, nalozenej 2 velky kola a dve detsky, polak a temelin, sezeni/spani, s lidma na spani (chybim ja jako ctvrta sardinka), s nejlevnejsim malym tarpem z dekatlonu s prisitym kedrem...

    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    PREEMA: My jeli s polákem prez Budejky k Wolfgangsee, coz je asi stejnej usek co myslis prez kopecky a v pohode... bylo to 2.7. tam a 9.7. zpatky...
    PREEMA
    PREEMA --- ---
    Spíš mi jde o toto jestli není vopruz přez alpy, vždy to odjíždím přez Jihlavu a Vídeň...
    SROLUJTO
    SROLUJTO --- ---
    PREEMA: hlavně nejezdit přes víkend. Nejlépe vyrazit na noc na cestu.A směr na Makarskou bych volil starou cestu mimo dálnice.
    PREEMA
    PREEMA --- ---
    Ahoj,máte někdo zkušenosti s cestou na Jadran přez Budějice s přívěsem?
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    MAJKL09: Joo, to bude ono KEDROVÁ lišta, díky moc!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam