• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHARKKaravany a přívěsy
    SHARK
    SHARK --- ---
    GOMERA:
    PEPIN:
    Ach jo tak znova

    Informace MD k rozsahu řidičského oprávnění skupiny B

    Této informaci by měli věnovat pozornost zejména ti řidiči, kteří mají či získají řidičské oprávnění skupiny B a řídí, resp. chtějí řídit společně s motorovým vozidlem také přípojné vozidlo.

    S ohledem na nejasnosti, týkající se vymezení rozsahu řidičského oprávnění skupiny B, které se objevily po 19. 01. 2013 (po novelizaci zákona č. 361/2000 Sb.), uvádíme následující vyjádření Ministerstva dopravy.

    Po 19. 01. 2013 je rozsah řidičského oprávnění skupiny B následující:
    Řidičské oprávnění skupiny B opravňuje jeho držitele k řízení motorového vozidla, jehož největší povolená hmotnost nepřevyšuje 3 500 kg, s nejvýše 8 místy sezení kromě řidiče, ke kterému smí být připojeno přípojné vozidlo:
    a) o největší povolené hmotnosti nepřevyšující 750 kg
    (tj. motorové vozidlo o max. hmotnosti 3 500 kg + přípojné vozidlo o max. hmotnosti 750 kg → celková hmotnost soupravy nepřesáhne 4 250 kg),
    b) o největší povolené hmotnosti převyšující 750 kg, pokud největší povolená hmotnost jízdní soupravy nepřevyšuje 3 500 kg
    (tj. motorové vozidlo o max. hmotnosti 3 500 kg + přípojné vozidlo o hmotnosti větší než 750 kg → celková hmotnost soupravy ale nepřesáhne 3 500 kg),
    c) o největší povolené hmotnosti převyšující 750 kg, pokud největší povolená hmotnost této jízdní soupravy převyšuje 3 500 kg, ale nepřevyšuje 4 250 kg, jedná-li se o řidičské oprávnění v rozšířeném rozsahu
    (tj. motorové vozidlo o max. hmotnosti 3500kg + přípojné vozidlo o hmotnosti větší než 750 kg → celková hmotnost soupravy ale nepřesáhne 4 250 kg; rozšířený rozsah řidičského oprávnění získá řidič pouze na základě doplňovací zkoušky – tato skutečnost se následně vyznačí v řidičském průkazu harmonizovaným kódem 96).

    Policie České republiky, především Ředitelství služby dopravní policie a dále obecní úřady obcí s rozšířenou působností byly o výše uvedené věci již informovány.


    Zdroj zde:
    http://www.mdcr.cz/...Media/Tiskove_zpravy/Informace_MD_k_rozsahu_ridicskeho_opravneni_skupiny_B.htm
    GOMERA
    GOMERA --- ---
    PEPIN: Jestli ma do 750 kg, staci ridicak B.
    PEPIN
    PEPIN --- ---
    Prodám karavan, bržděný, druhý majitel.
    Je vyroben roku 1983 jedním šikovným pánem, od kterého jsme ho koupili asi před 15ti lety. Posledních sedm let s ním ale už nikam nejezdíme a už ani nemáme auto s koulí, takže jen zbytečně stojí.
    Spaní pro čtyři dospělé, dvě umyvadla, lednice na 12V /220V/plyn, dvouplotýnkový plynový vařič, plynové topení. Malá koupelnička, avšak bez sprchy. Délka 5,2 metru, šířka 198 cm, výška cca 180, provozní hmotnost 570 kg.
    Je potřeba Řidičský průkaz B+E, v současné době je bez STK, ale v roce 2010 prošel generální opravou, garantuju, že STK udělá. Jsem ochoten jí udělat i sám, ale jen v případě vážného zájmu z vaší strany.
    O ceně lze smlouvat, nebo vyměním za dodávku.
    Kontakt 603801419, 604913195, nebo pošta. Foto v inzerátu v tržišti.
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    SVATA
    SVATA --- ---
    GOMERA: Přesně..
    GOMERA
    GOMERA --- ---
    SVATA: By mi taky zajimalo. Shanim platak ale stoji nesmysly... :-(
    SVATA
    SVATA --- ---
    Nemá někdo tip na nějakej autobazar co se specializuje na přívěsy v praze a středních čechách?

    Konkrétně mi jde o velký plaťáky...
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    Couple design and build a mortgage free home for $33k - Interesting Engineering
    http://interestingengineering.com/couple-design-and-build-mortgage-free-home-for-33k/
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    Sorry za spam:Hledám místo pro letní bydlení ve svém obytném autě.Hodně cestuju,letošní léto ale budu víceméně v Praze.Nevyplatí se mi(a ani nechce)hledat si klasické bydlení.Co sháním je klidný flek,ideálně s vodou a přípojkou na 220V.Od teď do začátku zimy.Dík.
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    The Carbonfibre CR-1 Could Actually Convert Us To Caravaning
    http://www.carthrottle.com/the-carbonfibre-cr-1-could-convert-actually-us-to-caravaning/
    GOMERA
    GOMERA --- ---
    MASOO: My mame jen petimetr a navic stoletej (ikdyz byl docela vonavej, nez v nem zacali pusobit nase deti...). Zase je to Sved a verze Polar. Byl za 20k v CR.
    Dovoz se pry vyplati jen z vetsi dalky (Francie, Holandsko, pripadne Nemecko u zapadnich hranic). Blizko nas a Polska je to pry vsechno hned vybrane prekupnikama.
    Kupovat u nas ma vyhodu, ze toho objedes rychle hromadu. Navic ti to vetsinou za priplatek par tisic daj i s CZ dokladama...
    MASOO
    MASOO --- ---
    ZUBR: chapu, kam tim mirite;)

    GOMERA sehnal POLAR, ve kterym bydlej na akcich a cestach s dvema detmi a nekdy i navstevou, cena byla slusna a stav taky, treba poradi, napis mu
    SHARK
    SHARK --- ---
    ZUBR: ta cena je docela dulezita a i pripadnej rocnik. Protoze novejsi rocniky s tim co popisujes (palandy a pevne luzko + stul) jsou karavany pro 6 lidi a s tou vybavou co chcest tak kolem 150 ti klacku od roku cca 2000. Idelne by chtelo vedet jako velka ma bejt inestice i s dovozem
    ZUBR
    ZUBR --- ---
    Potřebuju poradit s výběrem použitého karavanu je tu někdo kdo by poradil s výběrem? Id Martinaa
    mě poprosila ,abych ji poradil s výběrem, ale ja se v tom zcela neorientuju, co za kolik je možný sehnat. A další aspekty spojený s koupí přívěsu/karavanu. Zda se vyplatí jet pro něj do německa, vim že id tuki pomáhal par lidem dovézt auto z němec..Třeba by zvládnul i přívěs. Nebo koupit od překupníků tady v čr? Nebo na inzerát. Možností je moc. Verze dva: Může to byt taky skřínovej/izoterm přívěs do 2 tun celkový hmotnosti kterej by šlo zobytnit.
    Udělal sme si takovej seznam předpokladů co by to mělo splnit:
    1) Dobrý stav- bez plísně schnilých dřevotřísek uvnitř. Může být poškozený - opravím předělám. Neschnilý rám podvozek. Nájezdová brzda.
    2) Délka od 6m max hmotnost 2t. Nebude se snad moc často převážet spíš na pevný stání klidně se stříškou markýzou-předstanem
    3) Pokud možno s doklady nebo na přihlášení/ ale kdyby mělo jiný přednosti není to rozhodující.
    4) Nešetřit na izolacích parotěskách, kvalitní okna tak aby to bylo použitelný i v zimě (verze polar) topení na plyn časem kamna na dřevo.
    5) Dostatek uložných prostor, samostatná ložnice- letište, palanda, min 4 místa se hodí nějaký stůl sezení, koupelna wc rozvod vody může být a nemusí ideální by byl plynový boiler a teplovodní vytápění podlahy což ale pokladam za nadluxus.
    6) Přípojka na elektriku 230 V₊ rozvod- světlo naka zasuvka, 12v autonomní systém baterka se solárním panelem se hodí ale není podmínkou.
    7) Mala kuchynka sporak/trouba lednice naky skřínky, aby se v tom dalo dlouhodobě fungovat s dětma.
    8) Cena ?
    FOXTANT
    FOXTANT --- ---
    ženský a auta se přece nepůjčujou ;)
    QYDO
    QYDO --- ---
    HEINZZ: spíš: půjčil by si někdy někomu svoje auto?
    DISKOPANKER
    DISKOPANKER --- ---
    HEINZZ: tohle audittko sleduju taky, primo tenhlle prispevek jsem zaregisroval a samozrejme bych karu na spacir do recka nepujcil.
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    DISKOPANKER: takový důležitý slovíčko v mym projevu, "...jedinej s 8+1 sem TAM já....". Reaguju na jendaVB, bavíme se o SMA, koukni do klubu na seznam lidí tam registrovanejch.. ale spíš zpět k pointě, půjčil by si někomu svoje devítimístný auto an cestu do řecka..?
    jinak fakt si nemyslim že sem jedinej nyxák s devítimístnou dodávkou a tudíž nejlepší a nejhustější frajer na světě......... = )
    ZUBR: náhodou, autem do řecka docela pohoda, někdy klidně povyprávim. = )
    DISKOPANKER
    DISKOPANKER --- ---
    MASOO: aha, mno disponuju 9mistnym autem a na slova jako PRVNI a JEDINEJ jsem fakt alergickej, tk sorry
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam