• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NOMAADSplitboarding. Backcountry addiction
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    SISCO: Mám Jones Solution 168w.V téhle velikosti se dělá třeba i K2 Panoramic,Gara také tuším něco vyrábí......
    RODWY
    RODWY --- ---
    SISCO: tohle je jen naka vyprodej.)
    treba jones
    HMLQ
    HMLQ --- ---
    .... někdo zkušenost s
    ALPINIST SPLITBOARD CLIMBING SKINS ?
    Díky
    SISCO
    SISCO --- ---
    RODWY: To mi neni jasny proc se splitboardy vyrabej jen ve velikosti do 160cm,
    kdyz si to samo o sobe rika ze tento sport provozujou lidi co jedou freeride a ten pojedu jen kdyz je prasan :)).. Coz bych videl spis na prkna velikost 170cm+., Nehlede uz jen na to boreni se ve snehu...
    Proste jako velke freeridove lyze.
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---

RODWY: No tak boardbox je samozřejmě první flek kam jsem se díval a jestli jsem se nepřehlédnul tak nabízejí jen Sparky s pinama.Dej vědět jak jsi dopadnul.
    RODWY
    RODWY --- ---
    ..boardbox.com

budu to ted resit...posta.)
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    RODWY: Jo,tohle chci,ale ještě jsem nenašel nikoho kdo to v ČR nabízí...Všíchni kdo prodávaj Spark věci maj jen ty starší vázání s pinama,který mě pěkně štvou,jak mi vždycky zmrznou ruce když se tam s tim snažim strefit....
    RODWY
    RODWY --- ---
    konkurence pro Karakoram
    Spark R&D Tesla System
    http://vimeo.com/71457684#
    RODWY
    RODWY --- ---
    mozna nekdo hleda.)
    Splitboardy | SNOWBITCH.CZ
    http://www.snowbitch.cz/splitboardy/c-1057/
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    RODWY: No já mám Jones Solution(má magnetraction na všech hranách jak píše NAILER)a na ledu to i tak chce dost potrénovat.Celkově to je nevýhoda splitu oproti lyžím.Jak máš měkký boty tak na tu hranu prostě tak nezatlačíš.Do určitý míry to řeší stoupací železa,ale když jde do tuhýho tak dojde na mačky.Na druhou stranu tohle jsou Patagonský podmínky,v Evropě to je cajk.
    NAILER
    NAILER --- ---
    no když dáváš spodní nohu vpřed, tak stojíš na vniřní hraně na horní noze...
    RODWY
    RODWY --- ---
    NAILER: myslel jsem ten rez...je pri stoupani vnejsi.)
    NAILER
    NAILER --- ---
    RODWY: ta na ledovým traverzu fakt nestačí, to už radši sněžnice :-)
    RODWY
    RODWY --- ---
    NAILER: vnejsi.)
    NAILER
    NAILER --- ---
    musí se to něčím zalejt, což se dá (ne že bych to uměl), ale spíš mi přijde blbý nemít vnitřní hranu, na nějakejch ledovějších traverzech se to bez ní nedá - navíc seriózní splity maj i na vniřních hranách magne traction .-)
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    ITISME: Jo,to je podle mě přesně ta moucha o který mluvim.Co jsem si zjišťocal tak to všichni tak různě nějak penetrujou různejma přípravkama na dřevo,což má asi omezenou životnost.Další problém je že ti na tý rozříznutý straně chybí hrana,což Ti nebude vadit v prašanu,ale stoupání na tvrdym povrchu to sakra znepříjemní.Třeba tady v Chile je led dost častej,neobejdu se bez stoupacích želez a bez tý hrany by to bylo vyloženě o hubu.Proto jsem si to taky radši koupil.Ale když nejsou prachy a máš starší prkno tak bych to uříznul,investice je jen ta deska,vše ostatní ti zustane pro případ nákupu normálního splita.No a navíc fandim DIY,že jo.
    ITISME
    ITISME --- ---
    NOMAAD: Moc dobře nechápu, jak zajistíš, aby ti jádro (dřevěné) nesálo vodu. Dle mého názoru, to jsou naopak vyhozené peníze a raději bych pořídil splitboard z krámu, bál bych se, že po prvním ježdění budu moci prkno vyhodit...
    DUKED
    DUKED --- ---
    NOMAAD: nebo navod a la de le rue :) : http://vimeo.com/23106466
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    NAILER: Pořiď,já tomu dost propadnul,nevýhodou je cena,výhodou že si to člověk může udělat sám.Má to svý mouchy,ale ušetříš dost peněz http://www.youtube.com/watch?v=lSGgwtBsFFg
    NAILER
    NAILER --- ---
    Nojo, chtel bych si na dalsi sezonu poridit...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam