• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NOMAADSplitboarding. Backcountry addiction
    Místo pro všechny kdo vědí že ten pravý snowboarding najdou za hranicemi lyžařských center,pro ty kteří nechtějí platit za permice,pro závislé na prašanu,pro ty co si přičichli k tomuto rychle rostoucímu sportu...Výbava,terény,fotky,videa,bezpečnost,tips n tricks.
    rozbalit záhlaví
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    FINGERBIKER: Ještě bych dodal že pro mě je největší problém s kolejnicí váha a taky to že jsi asi o dva cm výš.
    FINGERBIKER
    FINGERBIKER --- ---
    NOMAAD: Problemy s kolejnici jsou dva, ale kdyz je vychytas tak s tim neni problem, nebo alespon ja sem to tak mel. Prvni je pokud mas mezi vazkem a kolenici tu gumu co k tomu davaj, tak se ta kolejnice po utazeni sroubu malinko prohne a potom nejde pohodove zastrcit do tech puku, diky tomu prohnuti. Druha je ze si s tema pukama musis hrat aby jsi nastavil presne jejich vzdalenost od sebe tak aby jsi mohl dobre zastrcit ten pin ale aby nebyla mezera a tim i vule ve vazani, kdyz predkopnes nebo zakopnes patu. Kdyz tyhle dve veci odstranis tak je to stejne rychli jako Karakoram. Jediny co by me zajimalo je jaka je tuhost vazka oproti prknu u kolejnice, sparku a karakoramu to by me vazne zajimalo, nemate s tim nekdo nejakou zkusenost?
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    NAILER: No tak mě se to líbí,je to ten samej ročník co mám já....Dobrý prkno podle mě.S tím vázkem nevím,já zatím používám Voilé kolejnici plus Burton Mission a chtěl jsem koupit Sparka s pinama,ale po tom co jsem shlédnul Review na novej Spark Tesla systém mám jasno:Chci tohle nebo Karakoram v tom jejich nacvakávacím provedení,piny patří do propadliště splitboardových dějin podle mě.Kdyby mi to někdo nabídnul z druhý ruky za hubičku tak bych to asi bral,ale jinak si radši připlatím,ten komfort za to stojí.To sraní s tím v Patagonských vánicích mě fakt nebaví.
    NAILER
    NAILER --- ---
    tak za ten litr je to tohle (+ pásy)

velikostně je to tip-top - trochu víc přečuhuje špička a to vázání už nemá moc prostor posouvat se dozadu. prkno je jinak v dobrým stavu, vázko taky, ale tipuju to tak obojí na 2010/2011?

no koukali jsme s fingerbikerem na net a nějakej komplet se za tyhle prachy dá postavit novej

$375 - prkno k2 panoramic - http://www.evo.com/outlet/snowboards/k2-panoramic-splitboard-2013.aspx
    $385 - vázko spark r&d magneto - http://www.sparkrandd.com/gear/bindings/magneto/
    $55 - voile puky - http://www.voile.com/voile-splitboard-hardware-puck-set.html
    $50 - karakoram clips - http://www.splitboardbindings.com/products/splitboard-clips/ (lepší než háčky)
    $100-150 - skins

dokupy něco lehce přes litr s daněma (a trochou nervů při pašování z US :-), třeba z toho půjde něco vyebayovat za lepší...

nejsem velkej zastánce voile kolejnic, ale to vázko už je má v sobě integrovaný (takže se nasouvá přímo to vázání, žádná kolejnice už se na to montovat nemusí), takže by to mohl bejt rozumnej kompromis mezi karakoram a nástavbou na voile? to vázko taky nemá pin a hromada lidí plánuje letos přechod z karakoram na spark afterburner (o $30 dražší brácha magneta), včetně maníka, co prodává toho jonese...

(tohle je spodek vázání s pinem, ale jsou tam vidět kolejnice a další styčný plochy s prknem)

koukal jsem na ty karakoram vázka a je to fakt velkej pokrok oproti voile + normální vázání. drží to jak přibitý, skvělej přenos váhy... tak nevím co si myslet o tomhle...

dík za názory :-)
    RODWY
    RODWY --- ---
    NAILER
    NAILER --- ---
    NOMAAD: to co mi nabízí je 161
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    NAILER: No vzhledem k tomu kolik měříš a vážíš Ti ta 163cm(?)Bude větší než mě ta 168w.
    NAILER
    NAILER --- ---
    mam 187 cm a něco okolo 80 kg
    NAILER
    NAILER --- ---
    NOMAAD: nojo, ale ty máš úplně jiný pádlo :-)
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    NAILER: Já to dneska jezdil celej den a jak už jsem psal:Palec nahoru!
    NAILER
    NAILER --- ---
    sice se vzdávám toho twintipa, ale pojedu mrknout, jestli je to teda dobrej deal podle vás :-)
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    NAILER: Jestli to je v dobrym astvu tak neváhej,zvlášť jestli to je ten nacvakávací Karakoram:Piny-nevětší pruda splitboardingu!
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    RODWY: Tenhle shape maj i Jonesy a funguje to super,ten rocker nose plave jak sviňa....
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    NAILER: Jsem macek,měřim bezmála dva metry a vážim přes devadesát.To pádlo mi nesahá ani po bradu.
    RODWY
    RODWY --- ---
    NAILER: na us11 urcite Mko(vazko)..
    karakoram je pekna hracka,ale zustava v nem mokrej snih.)

NAILER
    NAILER --- ---
    koukal jsem, že ty karakoram vázka jsou dost mastný i v bazarech.
    NAILER
    NAILER --- ---
    RODWY: oukej dík za nakopnutí, prej je to split 30... tak beru botu a pojedu mrknout :-)
    RODWY
    RODWY --- ---
    NAILER: tak to nevahej!v jakym je to stavu?vazko je split30?
    Mara jezdi taky 161
    NAILER
    NAILER --- ---
    RODWY: Znamej mi nabizi solution 161, karakoram vazko a skins za $1000, asi vezmu botu a pujdu to omrknout.
    RODWY
    RODWY --- ---
    NAILER: tak to me na tom podobne..taky bych chtel min 256mm...muj favorit je solution 164(stejny jako 168w)nebo 163w(stejny jadro jak 161 jen delsi tail/noise)
    cistej rocker/liba jsem zavrh!bude hodne spatne stoupat!
    NEkoukej na celkovou delku..rocker lib/gnu atd ma vyrazne kratsi tail/noise.)

Jinak,kdybych byl tam kde ty tak nevaham a jedina volba je PRIOR,ale na nasem kontinentu jsou asi mimo zakon:(

burton je divnej a ma radius carvingboardu!
    a ten shape
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam