• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NOMAADSplitboarding. Backcountry addiction
    EZZOP
    EZZOP --- ---
    Čau, chci se zeptat. Nedělá tu někdo z vás lavinové kurzy? Pokud ne, nemáte nějakého kámoše který ano.

A druhý dotaz. Používáte někdo mačky? Jsou na ně potřeba speciální splitboardový boty? Nebo se dělají i na normální snb? Nějaký tipy?

Dík moc
    NAILER
    NAILER --- ---
    TOX_MAS: skiny k2 (na k2 prkno), je to pomoca. Je to takovej střed, rozumně kroužou, jsou lehký, dost vydržej (jsou po 3 sezónách jak nový). Nicméně nejsou to G3 high traction, takze musim volit min strmý cesty. A lepidlo v -30 už přestává držet.
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    MAESTRO_007: landlord bude dobrej, me ale odradilo "below average performance on firm snow"...
    Burton Landlord Review | OutdoorGearLab
    http://www.outdoorgearlab.com/Splitboard-Reviews/Burton-Landlord
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    MAESTRO_007: jsem toho burtona googloval vcera hodne pozde v noci, takze asi chyba...:)
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    TOX_MAS: hele custom je vic freestyle nez landlord.. to mas nejake prohozene... :)

ja pujdu asi do toho 168cm Landlordu... dle vahy a jejich tabulek by to melo byt ok... 95kg+batoh
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    a jeste prozrate, jaky jezdite pasy? Ja zatim prisel na to, ze urcite uchyceni na spici i pate a min. kombinace moher+nylon, kdyz ne primo moher only, ale konkr. tip/znacku/ceny jsem zatim negoogloval
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    MAESTRO_007: hledam all mountain board pro alpsky jezdeni, vyhledove i big lines, se kterym si ale nebudu trhat vlasy ani v Krkonosich. Primarne samozrejme prach, ale pri jeho hledani clovek ten led obcas proste potka, zejo, i v tech ceskejch horach... Landlord podle toho, co jsem nasel, moc freestyle board - ja tam ale zadny triky krome olicka a nejakejch dropu uz vysilat nebudu, zajima me stabilita ve vysoky rychlosti a dobra ovladatelnost i ve spatnym terenu.

Ono je tech prken strasne moc, znacky GNU, Amplid a dalsi jsem jeste poradne negoogloval, hledal jsem m.j. krome toho, jakou desku sezenu s podstatnejsi slevou. Hledal jsem srovnani Customa a Solution, protoze se mi to (papirove) zda jako vicemene podobny prkna, Rossi XV bude taky parada, ale za ty prachy to nechci...
    NAILER:
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    NAILER: co treba ten B landlord? ..vazim 98kg, 189cm a maji ho v delce 168cm.... nevim jestli to nebude moc dlouhe, doted jsem jezdil 162 twintip GNU... ve freeridu citim ze by to chtelo lehci backstance a i neco vetsiho asi...

nejezdim zadne extremy, ale zacatecnik nejsem, hledam prach a u toho obcas vymrzle traverzy atd :) ... slapu docela dost
    NAILER
    NAILER --- ---
    TOX_MAS: a co s tím chceš jezdit a šlapat? variant je spousta, burton landlord, jones mountain twin, rossignol xv, ltb p-team, lib tech t-rice, k2 ultra/panoramic/joy, atd atd atd :-)
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    burton custom nebo jones solution? Nebo jiny rady?)
    TSTONE
    TSTONE --- ---
    NAILER: Tak tak ty inserty co jsou na botách u skialp mohu být i na vázání, nevim jak je to u těch novejch sparku ale myslim že to tak nějak maj. Ale abych odpověděl na otázku tak ano už jsem o tom uvažoval, nakonec mě tyhle myšlenky opustili ale co jsem v té době koukal na split fora tak sem nebyl sám koho to napadlo. Jako když si koupíš ty tvrdší fitwelly tak už to tak skoro budeš mít.
    NAILER
    NAILER --- ---
    TSTONE: takže chceš na prkně jezdit v tvrdejch?
    TSTONE
    TSTONE --- ---
    NAILER: No jsou i jiné jednoduché způsoby uchycení předku, třeba dynafit to u tech vázání dokazuje už roky.
    TSTONE
    TSTONE --- ---
    MAESTRO_007: aha já sem pochopil že nechceš kupovat split specific vázání
    NAILER
    NAILER --- ---
    TSTONE: vyndávací hrazdička je naopak jeden z nejlepších argumentů pro voile nebo základní sparky. když se ti posere, tak to dáš dokupy i stahovacíma páskama. v krkonoších asi neoceníš, ale v 60 cm prachu 6 hodin túry od civilizace to už je o život :-)
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    TSTONE: jo mas pravdu, spatne jsem to napsal. jak pises. Sparks ma akorat svoje puky. jinak je to voile.... cena u me hraje roli, takze fakt asi to voile. Karakoram atd. vypada pekne ale :)

jo jinak vazani koupim rovnou nove... nechci to prehazovat porad... to uvolneni "patek" jsem ani neresil. ale co se divam tak to ma vetsina splitovych vazani ne? a macky (harsajzny) by meli na voile jit taky v poho.. ty chci taky

spark
    http://www.honkytonk.cz/16835-thickbox_default/vazani-spark-arc-magma.jpg

SP
    http://www.splitunite.net/wp-content/uploads/2015/07/splitunite_recenze-vazani-sp1.jpg
    TSTONE
    TSTONE --- ---
    MAESTRO_007: Přijde mi dost na kokot ta vyndávací hrazdička na touring dost to zamrzá a má vůli. Použiješ svoje vázání na voile sadu tzn budeš na těch voile platformách takže jakoby výše nad prknem. Poslední věc co mě napadá je že patky (highheels) u standartního snb vázání nebudou mít možnost uvolnění při touringu takže je budeš mít pořád jakoby v pozici na sjezd. Nevim jak je to s haršajznama zda jdou na voile systém přidělat. Ale jak sem psal níže je to nejlevnější a svůj účel to v podstatě splní, asi záleží co od toho očekáváš no.
    K druhé otázce, moc nevim co myslíš "v těch sadách". Dělá se jen ten voile kit a pak samostatné vázání, která buď používájí voile puky (myslim že sparks ale moc jistý si tim nejsem, možná už dělají svoje) a nebo mají uplně jiný(podobný) systém uchycení.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    TSTONE: a vcem je spatna nebo nevyhovujici? v tech sadach zas tak velky rozdil cenovy ne? kdyz dam za zbytek 20+
    TSTONE
    TSTONE --- ---
    MAESTRO_007: voile sada je taková znouzecnost no, ale jako pokud nechceš investovat tak taky poslouží
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    MAESTRO_007: tenhle prehled by mohl pomoct. zas tak moc tech vyrobcu a systemu neni. http://www.tulenipasy.cz/splitboard/20725-nejvetsi-prehled-splitboardovych-vazani-2015/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam