• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NOMAADSplitboarding. Backcountry addiction
    PHOB
    PHOB --- ---
    TOX_MAS:
    JARDAK: diky kluci, se sneznicema mam nejake zkusenosti :), zase tak nepolibeny nejsem :)... me slo spis o to, ze plno lidi v okoli me od splita odrazuje, a ja si ho chtel stejne nejprve vyzkouset, pak az se rozhodovat :). ale plne rozumim a diky za zkusenosti a info!
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    PHOB: ad sneznice: penezenka te bude milovat, ale jak jednou zkusis splita, tak nechces zpatky. Muj osobni zazitek a meli to tak vsichni, kteri se ke splitu dostali - temer vsichni zacinali na sneznicich. Sneznice jsou imho OK, pokud jezdis kratky runy mnohokrat za den, max. do 15-20 minut slapani. Cokoliv delsiho, nedejboze celodenni tury - sneznice nechces.

A kdyz zvladnes obsluhu atd., tak neni problem stacit skialpinistum. Traverzy jsou na splitu zarucene horsi, nez na lyzich, to sedi. Je to drahy jako prase a nevyplati se setrit, to taky sedi...
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    problem pri traverzu je spatnej prenos sily (tuhost) od lyze na holen, je to pak jakoby vratky. u split. bot pomaha ten powerstrap (pas nad snerovaním u holene)
    nebo jsem vycet nejaky diskuze a pomoct by mohlo tohle https://www.splitboardbindings.com/shop/flex-lock-17/
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    PHOB: presne jak pise Maestro,na splitu jsou problematicky traverzy.Zalezi kde klavne planujes chodit.Ja splitoval hodne v Chile a bylo to desny,tamni hory jsou dost zmrzly a casto to bylo tak,ze jsem to musel valit na kramponech rovne nahoru,zatimco kamosi na lyzich si v pohode traverzovali.Ted jsem v Japanu a tady to je jedno.vestsinou prasan a splity slapou skvele.Da se to poresit dobryma splitovyma botama(treba Fitwell)nebo porizenim techovyho systemu co pouziva mekky skialpovy boty.Uz jsem to videl a funguje to skvele.Dalsi nevyhoda splitu je cena.Aby to fungovalo,musis do toho nainvestovat,bo levny varianty nemakaj.U me prispelo k tomu ze jsem presel na lyze,krome nove nalezeny lasky k lyzovani i to,ze jsem za dve sezony znicil dve prkna,coz je pruda....Jestli neplanujes chodit opravdu casto,zvaz sneznice.Prkno na zadech nevazi az tak desne a penezenka te bude milovat.
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    obecne jednoduse receno. mit svazany nohy pri pohybu v zasnezenym terenu je dost neprakticky :) treba kdyz zapadnes, nebo kdyz se potrebujes kousek presunout do kopce :)
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    je tam hrozne moc promenych... v cem jsou lyze lepsi je evidentni.. nohy mas taky dve a ne jednu :-)

jak ale splita rozlozis tak se stavas rovnocenym. pokud netraverzujes moc a je dobry podklad tak borcum na freeride lyzich utecu. split je lehci a sirsi. nevyhody hlavni vidim pri zmrzlem traverzu, mam mekke boty/vazani a oproti lyzakum a lyzarskemu vazani je to obcas peklo :-) ..to same pri sjezdech v rozlozenem stavu...

skladani je u splitu slozitejsi , ale plati na 100% to co psal nomad... rid se srdcem :-)

PHOB
    PHOB --- ---
    NOMAAD: a prozrad duvody proc jsou lyze lepsi. DIky moc za info :) zatim sem zkousel lyze, a jako dobry, ale umet poradne lyzovat :))), na snb se citim rozhodne lepe :)
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    PHOB:jestli lip snowboardis tak splita,jestli lip lyzujes,tak lyze.Ja zacinal na splitu,ted chodim vic na lyzich,ktery jsou z ruznych duvodu lepsi.Zkuseny splitboarderi predelaj prkno rychleji nez ja lyze,v tom problem neni.Pokud se citis byt snowboarderem,ber splita,neb je super.
    RODWY
    RODWY --- ---
    PHOB: tak je to jina disciplina!
    s vazkem jina cenofka.)
    PHOB
    PHOB --- ---
    RODWY: to mas i s vazkem ? Je naprd, ze v Brne napr neni nikde pujcovna, rad bych split zkusil... ikdyz vsichni skialpinisti od splitu odrazuji... ze nez t osmontujes apod... :)
    RODWY
    RODWY --- ---
    ENCIP: mam
    HMLQ
    HMLQ --- ---
    NAILER: jeden den s lanem , druhej bez :-)
    ENCIP
    ENCIP --- ---
    Ahoj, nemáte tu někdo splitboard na prodej? Díky
    NAILER
    NAILER --- ---
    HMLQ: s lanem nebo bez?
    HMLQ
    HMLQ --- ---
    jedu s prací na víkend do oblasti SkiAmade, nikdy jsem v této části Alp nebyl, je tu nějaká možnost split okruhu s odměnou ? díky
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    jeseniky

RODWY
    RODWY --- ---
    uvolnilo se misto,kdyby nekoho zaujalo.)
    https://www.facebook.com/events/137132176943515/
    posta..
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    VOJTA: Kdybys zvažoval, tak @EZZOP má na prodej Karakoram split kit s vázáním.)
    VOJTA
    VOJTA --- ---
    Sháním voile kit a vázání. Pm. Dix.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam