• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NOMAADSplitboarding. Backcountry addiction
    Místo pro všechny kdo vědí že ten pravý snowboarding najdou za hranicemi lyžařských center,pro ty kteří nechtějí platit za permice,pro závislé na prašanu,pro ty co si přičichli k tomuto rychle rostoucímu sportu...Výbava,terény,fotky,videa,bezpečnost,tips n tricks.
    rozbalit záhlaví
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    PHOB: A odrazuji te od nej skialpinisti, kteri s nim nemaji zadne zkusenosti, nebo nekdo, kdo na tom uz parkrat stal? Pokud te od toho odrazuji lyzari, kteri maji max. zkusenosti s nekym, kdo je nestihal, protoze to treba (jeste) tolik neumel, je to odrazovani k nicemu.

V Praze se da split pujcit od LTB nebo o Gary, Gara ma i pujcovnu ve Spindlu. Taky jsem si nejdriv pujcoval... Vzhledem k vysi pocatecni investice bych nevahal a z Brna si dojel. Nebo nekam do Alp, tam tech pujcoven jiste bude vic a z Brna to mate za rohem...
    PHOB
    PHOB --- ---
    TOX_MAS:
    JARDAK: diky kluci, se sneznicema mam nejake zkusenosti :), zase tak nepolibeny nejsem :)... me slo spis o to, ze plno lidi v okoli me od splita odrazuje, a ja si ho chtel stejne nejprve vyzkouset, pak az se rozhodovat :). ale plne rozumim a diky za zkusenosti a info!
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    PHOB: ad sneznice: penezenka te bude milovat, ale jak jednou zkusis splita, tak nechces zpatky. Muj osobni zazitek a meli to tak vsichni, kteri se ke splitu dostali - temer vsichni zacinali na sneznicich. Sneznice jsou imho OK, pokud jezdis kratky runy mnohokrat za den, max. do 15-20 minut slapani. Cokoliv delsiho, nedejboze celodenni tury - sneznice nechces.

A kdyz zvladnes obsluhu atd., tak neni problem stacit skialpinistum. Traverzy jsou na splitu zarucene horsi, nez na lyzich, to sedi. Je to drahy jako prase a nevyplati se setrit, to taky sedi...
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    problem pri traverzu je spatnej prenos sily (tuhost) od lyze na holen, je to pak jakoby vratky. u split. bot pomaha ten powerstrap (pas nad snerovaním u holene)
    nebo jsem vycet nejaky diskuze a pomoct by mohlo tohle https://www.splitboardbindings.com/shop/flex-lock-17/
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    PHOB: presne jak pise Maestro,na splitu jsou problematicky traverzy.Zalezi kde klavne planujes chodit.Ja splitoval hodne v Chile a bylo to desny,tamni hory jsou dost zmrzly a casto to bylo tak,ze jsem to musel valit na kramponech rovne nahoru,zatimco kamosi na lyzich si v pohode traverzovali.Ted jsem v Japanu a tady to je jedno.vestsinou prasan a splity slapou skvele.Da se to poresit dobryma splitovyma botama(treba Fitwell)nebo porizenim techovyho systemu co pouziva mekky skialpovy boty.Uz jsem to videl a funguje to skvele.Dalsi nevyhoda splitu je cena.Aby to fungovalo,musis do toho nainvestovat,bo levny varianty nemakaj.U me prispelo k tomu ze jsem presel na lyze,krome nove nalezeny lasky k lyzovani i to,ze jsem za dve sezony znicil dve prkna,coz je pruda....Jestli neplanujes chodit opravdu casto,zvaz sneznice.Prkno na zadech nevazi az tak desne a penezenka te bude milovat.
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    obecne jednoduse receno. mit svazany nohy pri pohybu v zasnezenym terenu je dost neprakticky :) treba kdyz zapadnes, nebo kdyz se potrebujes kousek presunout do kopce :)
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    je tam hrozne moc promenych... v cem jsou lyze lepsi je evidentni.. nohy mas taky dve a ne jednu :-)

jak ale splita rozlozis tak se stavas rovnocenym. pokud netraverzujes moc a je dobry podklad tak borcum na freeride lyzich utecu. split je lehci a sirsi. nevyhody hlavni vidim pri zmrzlem traverzu, mam mekke boty/vazani a oproti lyzakum a lyzarskemu vazani je to obcas peklo :-) ..to same pri sjezdech v rozlozenem stavu...

skladani je u splitu slozitejsi , ale plati na 100% to co psal nomad... rid se srdcem :-)

PHOB
    PHOB --- ---
    NOMAAD: a prozrad duvody proc jsou lyze lepsi. DIky moc za info :) zatim sem zkousel lyze, a jako dobry, ale umet poradne lyzovat :))), na snb se citim rozhodne lepe :)
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    PHOB:jestli lip snowboardis tak splita,jestli lip lyzujes,tak lyze.Ja zacinal na splitu,ted chodim vic na lyzich,ktery jsou z ruznych duvodu lepsi.Zkuseny splitboarderi predelaj prkno rychleji nez ja lyze,v tom problem neni.Pokud se citis byt snowboarderem,ber splita,neb je super.
    RODWY
    RODWY --- ---
    PHOB: tak je to jina disciplina!
    s vazkem jina cenofka.)
    PHOB
    PHOB --- ---
    RODWY: to mas i s vazkem ? Je naprd, ze v Brne napr neni nikde pujcovna, rad bych split zkusil... ikdyz vsichni skialpinisti od splitu odrazuji... ze nez t osmontujes apod... :)
    RODWY
    RODWY --- ---
    ENCIP: mam
    HMLQ
    HMLQ --- ---
    NAILER: jeden den s lanem , druhej bez :-)
    ENCIP
    ENCIP --- ---
    Ahoj, nemáte tu někdo splitboard na prodej? Díky
    NAILER
    NAILER --- ---
    HMLQ: s lanem nebo bez?
    HMLQ
    HMLQ --- ---
    jedu s prací na víkend do oblasti SkiAmade, nikdy jsem v této části Alp nebyl, je tu nějaká možnost split okruhu s odměnou ? díky
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    jeseniky

RODWY
    RODWY --- ---
    uvolnilo se misto,kdyby nekoho zaujalo.)
    https://www.facebook.com/events/137132176943515/
    posta..
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    VOJTA: Kdybys zvažoval, tak @EZZOP má na prodej Karakoram split kit s vázáním.)
    VOJTA
    VOJTA --- ---
    Sháním voile kit a vázání. Pm. Dix.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam