• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NOMAADSplitboarding. Backcountry addiction
    KUHL
    KUHL --- ---
    KUHL: koupil jsem nakonec tu Garu, vázání spark. Na hulkach jsem nešetřil a vzal jsem black diamond. Všichni mi je zavidej :).
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    NOMAAD: BTW kdyby někdo nad těma Lightningama (nebo jinejma sněžnicema) uvažoval, tak v Rockpointu maj teď 25% slevu na tyhle zimní srandy. a 5 nebo 7 litru už je docela rozdíl :)
    NAILER
    NAILER --- ---
    NOMAAD: na těch jsem odchodil rok a v hromadě věcí se pod tvůj předchozí post podepíšu, nicméně jdu nahoru hlavně kvůli jízdě dolů a to mě ty sněžnice na zádech fakt dost otravovaly :-(
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    MAESTRO_007: No jsem zas spokojen zpatky na prkne a na sneznicich:)
    VIRUS31: sneznice co pouzivame my jsou MSR Lightning.Stojej ale okolo 7000,jestlu se nepletu....
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    MAESTRO_007: potvrzuju ze Plum je super. Bohuzel mam teda tu verzi ve spolupraci s Rossi, ale i ta je ok.
    TYFELEK
    TYFELEK --- ---
    MAESTRO_007: se zamrzanim jsem nemel problem, prijde mi ze to funguje lepe nez treba na sparku, ktery je na to zamrzani nachylnejsi
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    TYFELEK: vypada to zajimave. uvazuju o novem vazani, tak dik za tip... nezamrza to obcas? je tam spousta malych casti ruznych co jsem se dival zbezne :-)
    TYFELEK
    TYFELEK --- ---
    SUVA_: ja jsem spokojeny s Plum vazanim, na nejaky mensi kopec jde zamknout pata a sjet to jako na lyzich
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    NOMAAD: Dej pls tip na dobry sneznice. Mam teda ted splita.. ale po touringu s vama v Japonsku zvazuju, ze se dovybavim.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    NOMAAD: nepresel si spise na lyze podle toho co jsi psal v minulosti? :-) ..tve zkusenosti a nazor urcite nechci zpochybnovat. a dava to smysl co rikas, ale nemuzu si pomoct, ja kdyz slysim sneznice tak se mi zacnou kroutit i prsty na nohach :-)

podle me je zasadni si rict konkretni podminky, lokaci a zpusub tury a podle toho hodnotit. ja ziju v CR a snazim se vybirat relativne rozumne vystupove cesty (cr a evropa). coz samozrejme ne vzdy jde a obcas se na tom splitu trapim, to priznam :-) ...ale na sneznicich sem meco nachodil a split je pro me vysvobozeni. prislo mi, ze tam kde jsem sel v pohode na sneznicich, jde jit vicemene i bez nich.... co me vadilo dost tak ze musis jiz temer vsude vlastni vlastni stopu vedle vyslapane skialpinisticke a stim prknem na zadech se boris stejne jak kdybys je nemel pomalu :-) a co mne sralo dost tak to byly sneznice na zadech pri sjezdu. vaha mozna nemi tak velka, ale jsou pridelane na batohu a to teziste to posunuje neprijemne (dela to i batoh samozrejme), ale ten pocit bez sneznic je daleko lepsi...

jo ale samozrejme ty argumenty pro sneznice co tu padly nerozporuju a souhlasim... potreba kvalitnich sneznic, kratke lajny a nerozdelavani splita, prudke kluzke svahy (resi to harsajzny nebo nesmeky), schopnost se lepe vracet a jednoduseji pohybovat treba za tema klientama atd.

no zaverem teda ty svoje sneznice stale neprodavam radsi, ale nevim nevim :-)
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    OT_: Ac zakladatel tohohle auditka,vratil jsem se po splitovych experimentech na sneznice.Pracuju coby guide a je to jednodussi(neklouzou,da se jit rovna lajna nahoru,muzu kdykoli sejit zpet nekomu pomoct)rychlejsi(odpadaj kickturny)a spolehlivejsi(prece jen je to vynalez co ma za sebou par tisic let vyvoje).Nevyhoda je jen prkno na zadech a potize kdyz napadne opravdu hodne snehu.pak vitezi bez debat split.Opravdu dobre ale fungujou jen opravdu dobry sneznice.A treba ty moje staly okolo 8000Kc,coz je na povazenou,ale proti cene splita furt levny.To uz ale dost odbiham od tatranskyho tematu....
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    OT_: kamaradi byli presne v tomhle slozeni (sneznice a jeden na splitu) a nesli to na zadech vsichni temer porad, neni snih. Nebo tedy pred ca dvema tydny nebyl urcite, tak si zjistete, jestli neni lepsi to dat jen v pohorach (plus nesmeky idealne, nebo macky)
    SUVA_
    SUVA_ --- ---
    OT_: jo, hrebenovky na splitu jsou pomerne opruz, to mas lepsi jit taky na sneznicich.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    OT_: pokud prkna neberou tak bez taky bez, pripadne vem splita, psychicky se priprav na nekolikanasobne skladani a obcas muzes jit i bez sneznic s prknem na zadech ve stopach co vyslapou nebo kdyz se nebudes moc borit (coz bys nemel v tomhle obdobi teoreticky), problem bych vtom nevidel.... a z rozumneho kopce se da sjet i na rozlozenem kdyz zapnes vazani na jizdu (obcas na divoko) .)
    SADY
    SADY --- ---
    OT_: vzal bych sneznice
    OT_
    OT_ --- ---
    V březnu chceme jít s kamarády třídenní přechod hřebene Nízkých Tater. Oni na sněžnicích, já zvažuji, že bych to s nimi dal na splitboardu. Ale doposud jsem na splitu víceméně vždy jen vylezl na vrchol a sjel dolů, přechod hor jsem nezkoušel. Co myslíte, je to dobrý nápad?

Na skialpech bez debaty, ale na splitu si nejsem moc jistý ohledně sjíždění kopce aniž bych sundával pásy a předělával split do sjezdového režimu (protože bych na hřebenovce každou půlhodinu lepil a zase sundával pásy).
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    RODWY: Já měl Karakoram connect a jeden hliníkovej díl se mi v Kyrgyzstánu ohnul tak, že se stalo vázání defacto nepoužitelnym na sjezd. Což na ledovci ve 4200 mnm nechceš. Po x dalších peripetiích s vázáníma různých typů i se samotným splitem jsem ztratil trpělivost přesedlal na spolehlivější skialp. :D Nutno podotknout, že nový sparky vypadají už dost vychytaně a např. ten díl na Karakoramu už se dělá ocelový.)
    KUHL
    KUHL --- ---
    MAESTRO_007: v komunikaci teda nevinikaj, to máš pravdu :))
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    RODWY: to nastaveni mi neprijde slozity. a az se to vyjebe v terenu tak dam vedet. tobe se neco rozbilo?
    RODWY
    RODWY --- ---
    RODWY: karkoram je merkur pro velky kuky a vzdy jsem ho chtel!
    -ale je prehnane uzivtelsky slozitej(nastaveni atd..)
    -slozitejsi servis nahrada dilu hlavne v terenu
    -tuhost
    -cena interface pro dalsi board
    Jsem z5 u Spark (coz je koncept take u Burton,s kterym vymenili za prezky.) A kdybych nemel moznost ceny na teslu tak beru klidne starsi verzi s Pin...

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam