• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NOMAADSplitboarding. Backcountry addiction
    SUVA_
    SUVA_ --- ---
    Potrebovala bych postrcit s vyberem pasu. Doted jsem pouzivala G3 a vzdycky mi odeslo lepidlo po jedne sezone (pritom se o ne vcelku staram). Koukala jsem, ze za rozumnou cenu se ted da koupit Arbor Universal anebo Kohla, mate s nimi nekdo zkusenost? Nebo se mam vykaslat na cenu a koupit si Pomocy, ktery mi uz doporucoval kamos?
    SUVA_
    SUVA_ --- ---
    SPYYDY: Nikoho s podobnou chajdou neznam, bohuzel. Ja si chci do budoucna barak v Rache poridit, ale to bude nejdriv pristi rok.

Kolem Kackaru slapal loni kamos, zeptam se ho.
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    TOX_MAS: No ne, vesnička Yaylalar je právě v Kačkaru!:) Díky za tip, přikládám linky na články o výpravě a nádherný video (druhý link)

Parta Proti větru vyrazila do tureckého pohoří Kačkar
    https://www.freeride.cz/snowboard/parta-proti-vetru-vyrazila-do-tureckeho-pohori-kackar
    https://www.freeride.cz/snowboard/parta-proti-vetru-na-kackaru-rozhovor-a-premiera-videa
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    SPYYDY: Sůva doplní, ale podle mě přesně tohle v Gruzii budeš hledat těžko :)

Napiš sem pak report na Turecko! Pokud bys hledal info, tak tam tuším 2019 byla partička kolem Proti větru, tak by se dalo napsat jim. Byly ale v pohoří Kačkar, což je o dost jinde, než kam plánujete jet vy.
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    SUVA_: Uvedu jen na pravou míru koncept opuštěný chaty.)) Např. v Rusku jsme takhle byli asi 8 nocí v údolí Mamay kus od Bajkalu. Silnice vede na začátek údolí, odkud dál si musíš domluvit odvoz věcí včetně jídla na skútru do míst, kam se jinam nedostaneš. Třeba v Mamay je max 6 takových chatek pro pár lidí. Mimo resort, signál nula, lavinová předpověď nula, občas možnost zavolat majiteli chatky z kopce, jak to vypadá s počasím na další dny. Od chatky si hvězdicovitě obcházíš kopce v okolí. Popř. si třeba s místňákama domluvíš odvoz autem do jinýho údolí nebo tak.. Tak něco takovýho v Gruzii jsem měl na mysli třebas. :)
    Každopádně díky za info, my jsme v mezičase začali rozpracovávat scénář Turecko (např. Aladaglar, vesnička YAYLALAR, no ještě uvidíme).. Pokud by tak měl někdo jakýkoliv užitečný info k týhle zemi, budeme rádi!))
    NAILER
    NAILER --- ---
    SUVA_: My měli i Gudauri úplně prázdný :-) Ale teda dík za tip, březen jsem vůbec netipoval.
    SUVA_
    SUVA_ --- ---
    NAILER: V unoru vubec nema cenu do resortu jezdit, jsou prazdniny na blizkym vychode a bude tam milion lidi. A snih bejva stabilne lepsi spis na jare, loni se postestilo i v prosinci/lednu, ale to byla vyjimecne dlouha a studena zima.
    NAILER
    NAILER --- ---
    SUVA_: Tak to je super, my byli v druhý půlce února a vše tálo až stálo... Jak Gudauri tak Mestie (to bylo ještě když lanovku stavěli)
    SUVA_
    SUVA_ --- ---
    NAILER: Byla jsem tam tri posledni sezony a brezen byl vzdycky dobrej.
    NAILER
    NAILER --- ---
    SUVA_: Dobrý podmínky koncem března, fakt?
    SUVA_
    SUVA_ --- ---
    Takze se imho vazne ozvete klukum ze Snow Vigil, kteri jsou nejlepsi srdcari, do Cloudbase hut (Zura Phaliani), nebo pripadne doporucuju Wild Guru, ti jsou taky uzasni. Ale ciste za prasanem si proste spis prijedte zablbnout do okoli Mestie/Gud, kdyz prijedete koncem brezna, mel by bejt snih a ne moc lidi.
    SUVA_
    SUVA_ --- ---
    TOX_MAS: Souhlasim s tebou. Okoli Tetnuldi/Gudauri ma naprosto skvelej freeride a prelidneny jsou par tejdnu v roce. Loni jsme zacatkem dubna stravili v Tetnuldi tejden, byl powder jak hovado a jezdili jsme ho tam sami s mistni ski patrolou.

"Osamocena chaticka v udolicku", ja ti nevim. Jako jo, squattujeme obcas prazdny pastevecky chatky v Rache a Adjarii, kde skutecne nic jinyho neni, ale to jsou spoty, ktery nas staly mnoho nekolikadennich pochodu, pruzkumnejch cest, zklamani, zmrzlejch nohou a ztracenyho casu. A promin, ale o tech vam proste nereknu, jsou to mista, kam chceme v budoucnu vodit klienty bud my, anebo nasi pratele. Nechci bejt snob, ale myslim, ze v tu chvili je fer podporit nekoho, kdo si s tim dal tu praci. A to ani nemluvim o dlouhodobym pozorovani podminek a lavinovy situace.
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    SUVA_: hele řešte to klidně tady, myslím, že nejsem sám, kdo si rád počte :) Nepotřebujete někoho do party? :))

Naše krátká malá gruzínská zkušenost je taková, že i ta už přelidněná Mestie může být docela dobrodružná :) jakmile se pustíte mimo ty běžný trasy nebo myslíte dokonce na větší kopce. Infrastruktura ("údolíčko s vlastní chajdou") tam je imho sci-fi, pokud se za poslední dva roky něco zásadně nezměnilo. Buď je to komerční (fcb: Cloudbase hut) nebo ... to neexistuje. My tam počítali se stanováním, na který bohužel kvůli úrazu nedošlo. Jinak se na větší kopce nemáte moc šanci dostat, všechno je hodně daleko.
    Pokud pojedete a budete mít štěstí na powder (my měli za tři týdny 1-2 dny, ale byl to hodně špatnej rok), dávejte si bacha na další partičky - šlape tam hodně bohatejch Rusů (?), který se moc nestarají, co se děje na svahu pod nima a často sice mají top výbavu, ale evidentně nulový zkušenosti. To platí nejen v okolí resortu.
    SUVA_
    SUVA_ --- ---
    SPYYDY: Jestli jedete za prachem, tak jedte do toho Tetnuldi/Gudauri. Do Rachy se jezdi spis cekat, mrznout a trpet:)
    SUVA_
    SUVA_ --- ---
    SPYYDY: Jestli chcete do regionu Racha, tak kontaktujte moje kamose tady, delaji tejdenni pobyty presne v tyhle oblasti. Pokud byste jeli v lednu/breznu, tak se tam potkame.

Snow Vigil - Hlavní stránka | Facebook
    https://m.facebook.com/info.snowvigil/

Jestli "chcete hlavne dobry podminky", a jet na vlastni pest, tak nevim, tohle je dost komplikovana oblast a podminky na jezdeni vetsich veci jsou vzacny. Je to jedno z nejodlehlejsich mist v Gruzii, doprava neexistuje, neni tu zadna lavinova predpoved a zachranna sluzba, myslete na to. My to tam pomaloucku polehoucku prozkoumavame uz nekolik sezon, myslet, ze priletim na tejden a poslu to rovnou do Shody je trochu divoky:) Vic kdyztak v poste.
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    SPYYDY: Ale fuj, KyrgYzstánánu.))
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    SUVA_: Hola hola.)) Heleď, rádi bychom se vyhnuli střediskům a provařeným oblastem kolem Mestie/Ušguli. Klidně spíš odloučené údolíčko s chajdou, kam si zavezem vlastní jídlo a budeme vyrážet po okolí. Slyšeli jsme třeba o údolí Ghebi, Shovi, Shoda... Nebojíme se ani větších kopců, hřebínků, vrcholů s mačkama a cepínama.. Ale hlavně chceme dobrou podmínku, jedeme za prachem!.))
    SUVA_
    SUVA_ --- ---
    Ja v Gruzii ziju, tak mi klidne napiste jak si to predstavujete, poradim.
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    EZZOP: Jo a na oplátku nabízíme tipy na spoty a bydlení v Kyrgizstánu a Rusku.))
    EZZOP
    EZZOP --- ---
    Zdravím všechny. Máme v plánu vyrazit tuhle zimu na skialpy někam na východ. Zatím vede Gruzie nebo Turecko. Tak jsem se chtěl zeptat, zda jste někdo nebyli a nemáte nějaké tipy. Ideálně nějaké ubytko u mistnaku v horách, mimo skiareal a samozřejmě co nejvíc prasanu 😁. Dík
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam