• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NOMAADSplitboarding. Backcountry addiction
    IHAY
    IHAY --- ---
    Ja jsem loni se synem na zádech šlapal. Měl asi 15 měsíců. Cesta nahoru v cajku, ale dolů jsme jezdili jen sjezdovku na Kněžickém vrchu. Do offpistu bych s nim na zádech nešel.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    PEPO: mam Ibex. fungujou, mame se radi. kdyz jsem shanel, tak jsem zadne neorigo nepotkal, i kdyz to zadna veda neni. na druhou stranu, porizovaci cena prkna, bot a vazani uz je stejne takova, ze ty zeleza beru jako dalsi investici ktera mi bude drzet roky. kor tahle soucastka, imho.
    PEPO
    PEPO --- ---
    respektive je potřeba koupit ty jejich Ibex, nebo budou fungovat i neorigo?
    PEPO
    PEPO --- ---
    a někdo nahodou haršajzny na Sparx na prodej?
    OT_
    OT_ --- ---
    NAILER: jeden známý takhle s kojencem v krosně skákal na wakeboardu. Ale teda on je pro wakeboarder (a nějaký mistr světa ve snowkite). Nicméně už mi to přišlo dost na hraně. Spíš za hranou.
    NAILER
    NAILER --- ---
    AUDIAC: Právě kvůli tomu těžišti jsme se ptal.
    OT_
    OT_ --- ---
    PEPO: To je ale karbonová, ne? Ocelové jsou tak za polovinu.
    PEPO
    PEPO --- ---
    jinak co se týká různých systémů ABS batohů, jaký máte názor na elektrika vs. plyn?

    překvapilo mě, že cartridge na tenhle VIRUS31: bágl stojí 3599 ,-...

    to se pak docela prodraží....
    PEPO
    PEPO --- ---
    AUDIAC: koukal jsem na něj naživo... nevypadá špatně. Týpek z obchodu mi říkal, že je to pravděpodobně jen zaváděcí cena a příští rok to bude stát víc...
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    NAILER: Malýho tahám jen na pěší tůry nebo max se sněžnicema. Dolů bych si to s ním nelajsnul, respektive na lyžích ještě možná s velkou opatrností, ale na snb to hraničí s velkým průserem. Nabalený dítě s krosnou je cca 17kg, když připočteš jen to nejnutnější vybavení pro prcka (jídlo, pití, nějaký náhradní oblečení), tak jsi kolem 20 kil. Ale nejhorší je na tom to, že těžiště máš ve výši lopatek cca 20-30 čísel za zádama, takže stabilita nulová a když se začne kroutit nebo vztekat, tam jsem rád, že stojím na místě a mám trekový hole, kterejma se zapřu.
    NAILER
    NAILER --- ---
    AUDIAC: Co jízda dolů? Jde to nějak?
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    VIRUS31: Používaj systém Alpride. Stejnej systém koukám používá Osprey, Black Diamond a další. Jsou to jednorázový kartuše jak do pumpiček
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    AUDIAC: :) .. zajimalo by me, jestli decathlon vyvinul a vyrobil vlastni nebo je to whitelabel nejakeho zavedeneho vyrobce. (Tipuju to druhe)
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    VIRUS31: Koukal jsem, že to za poslední dobu šlo dolu, ale ta desítka bez slevy je docela gamechanger a ostatní výrobci by na to mohli v průběhu času nějak reagovat.
    Každopádně já teď místo avabagu tahám krosnu s miminem, takže nad těmahle srandama jen zamáčknu slzu a řeknu si “tak třeba někdy…” :)
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    AUDIAC: da se ted poridit za dobre ve sleve i mammut - https://www.eshop-outdoor.com/batohy-lavinove/https-www-eshop-outdoor-com-batohy-batohy-lavinove-mammut-light-removable-airbag-3-0-30-l/ Na jinym shopu jsem poridil letosni model free 28 za 11k.
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    AUDIAC: Jinak po prokliku na mě samozřejmě dekáč začal pálit reklamu ve velkým, takže jsem se dozvěděl i to, že dělaj avalanche bag za 10k. To už začíná bejt dostupný i pro ty, co nemaj šanci strávit na horách celou sezónu. Nejsem žádnej die hard fanda decathlonu, ale tohle mi přijde celkem supr

    Lavinový batoh Airbag Freeride 30 l černý (bez kartuše) WEDZE - Decathlon
    https://www.decathlon.cz/p/lavinovy-batoh-airbag-freeride-30-l-cerny-bez-kartuse/_/R-p-328639?mc=8603890&c=%C5%A0ED%C3%81
    NAILER
    NAILER --- ---
    AUDIAC: Tak to by měli vykutit i vázko a pak boty :-)
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    Teď to na mě vyskočilo na Insta, dekáč udělal svůj split.
    13k včetně pásů. Jsem docela zvědavej na recenze, Jones to asi nebude, ale dekáč umí často překvapit…
    Splitboard set: prkno splitboard pro dospělé + pásy řezané na míru DREAMSCAPE - Decathlon
    https://www.decathlon.cz/p/splitboard-set-prkno-splitboard-pro-dospele-pasy-rezane-na-miru/_/R-p-337167?mc=8731383
    LOJZIKOVO
    LOJZIKOVO --- ---
    SPYYDY: dobry vedet ale uz mam;) voile starej a nebo novej system ten novej je podobnej Spark RD a to docela ujde...ale stejne je s tim splitem jebacka tak ci tak, to se musi nechat:D
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    LOJZIKOVO: Já to po voile a Karakoram se splitem vzdal a mám doma fungl nový Karakoram haršajzny. Když bys chtěl, dám je asi fakt docela levně.))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam