• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTISHEKXiaomi a MIUI
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    RAINBOF: Asi jsem úplně slepý, ale nejsem schopný se k tomu profiltrovat:-(
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    THOMASMORTA: adm to tu nekde popisoval :) jde to
    ADM
    ADM --- ---
    THOMASMORTA: ja pouzivam telefon presne tak jak popisujes bez googlu, najdi si muj starsi prispevek v tomhle klubu
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Vy děláte, jako bych potřeboval každý týden stáhnout alespoň jednu aplikaci: Po chytrém telefonu chci, aby uměl přehrávat hudbu po složkách (na to by mi stačil VLC), když už se to umí připojit k internetu, tak tam chci mít Firefox s ghostery a adblock pluginem (což lze pro android sehnat), na mapy bych ocenil nějakou verzi seznamáckých mapy.cz, ovšem s tím, že opravdu nechci, aby mě to lokalizovalo - když někdy budu chtít něco najít, tak si počáteční pozici rád zadám ručně.
    Potom chci, aby to mělo budík, kalendář (ovšem, nějaký, který není ukládaný na serveru - i kdybych si takovou aplikaci měl sám napsat), zkusil bych nyxdroid, Libre Office na čtení dokumentů - na PDF možná Adobe Acrobat Readera, ale netrvám na něm; a něco na čtení epubů, případně mobi. A potom ještě aplikaci pro ovládání LEGO mindstorms. To přeci nemůže být takový problém, abych to rozběhal, aniž bych si musel založit lustrační složku u Googlu (respektive mu do ní přidávat další údaje)?
    ADM
    ADM --- ---
    DARUMA: nesmel by do cyanogenmodu instalovat gapps protoze ty obsahuji google play services, aplikacemi mimo google play nevim co myslis - kazda aplikace z google play se da stahnout (apk-dl.com) a instalovat rucne. kdyztak si najdi muj prispevek v tomhle klubu kde jsem to popisoval
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    ADM: Mohl by teoreticky odinstalovat google play a instalovat aplikace ručně s povoleným rootem, ale to je tam kde byl, protože aplikací mimo google play není moc.
    ADM
    ADM --- ---
    THOMASMORTA: never tomu ze nejaka android ROM umi zabranit androidu v odesilani dat googlu, musel bys bezet cyanogenmod nebo podobny fork androidu bez google play services a potazmo bez google apps ktery to vyzaduji. to neni rozhodne bezny, jakmile tam mas google play, tak tam musis mit google play services, a pak ma tvuj telefon pod kontrolou google
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    THOMASMORTA: je nesmysl se ptát zda je android opensource když nejsou opensource ovladače mediateku.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    DARUMA: Windows Phone jsem měl. Docela se mi ten OS líbí, nicméně a) na něj skoro neexistujou aplikace, b) Microsoft zrovna není firma proslulá bezpečností.
    Jsou okamžiky, kdy si říkám, že se na to prostě vykašlu a poškám si, až bude k dispozici něco s Ubuntu Touch... Problém je prostě v tom, že si příliš nepomůžu, co se týče dostupnosti aplikací.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    THOMASMORTA: Pokud se chceš vyhnout produktům Googlu, tak by sis měl koupit mobil s Windows. Miui je Android. A pokud jsi hodně paranoidní, ale Windows nechceš, tak na XDA je vlákno s postupem, jak co nejvíce osekat rootnutý Android od Google aplikací atp. a mít tak "větší pocit klidu". ;-)
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    ZYAN: Ok, je Android 5 open source, aby se dalo ověřit, že když něco zakáže, tak to zakáže opravdu, ne jako standardní Googlí software?
    ZYAN
    ZYAN --- ---
    THOMASMORTA: Android 5 má v základu správu práv aplikací (umí zakázat aplikaci odesílat data/fotit apd).
    Miui má k tomu bonus, že tvá data zálohuje "někam do číny" a má v sobě docela dost nepoužitelných čínských appek, co mají jen čínský překlad.
    V tento moment bych volil jinak než Xiaomi Redmi Note LTE. Před rokem, kdy jsem ho kupoval, to bylo dost před konkurencí.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    ZYAN+RAINBOF MIUI mi bylo doporučeno, protože prý umí androidu, který je uvnitř toho zapouzdřen, zabránit v odesílání dat, která nechci, aby mobil odesílal. I když, jak jsem se trochu koukal na internetu, tak MIUI rozhodně není stoprocentně open source...
    Situace se má zkrátka tak, že pokud se mohu vyhnout produktům od Googlu, tak se jim vyhnu, pokud se jim nemohu vyhnout a mohu bez nich existovat, raději je nebudu používat - což je třeba důvod, proč se chci zbavit tabletu s Androidem (kdyby někdo měl zájem o Yogu 2 LTE, tak bychom se mohli nějak dohodnout).
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    THOMASMORTA: miui není náhrada androidu. je to jen "xicht" android je tam pořád.
    ZYAN
    ZYAN --- ---
    THOMASMORTA: Je tam Android 5, to je docela dobré samo o sobě.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    ZYAN: A dá se ten telefon předělat na MIUI? Protože klasický android je to poslední, co bych chtěl mít v telefonu.
    ZYAN
    ZYAN --- ---
    THOMASMORTA: Mám s jednou simkou a nedoporučuju.
    Od začátku mají špatní ovladače zvukovek a Xiaomi na to sere a neupdatují systém.
    Za tu cenu bych si spíše koupil Vodafone 5,5", který již má Android 5
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    RAINBOF: našel jsem někde na miuios.cz
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Zdravím, chtěl bych si pořídit nějaký 5" smartphone (nebo spíš phablet, jak se jim teď módně říká) s MIUI v cenové hladině okolo pěti maximálně šesti tisíc, ideálně dualsim LTE. Máte nějaká doporučení? Předběžně mám typ na tohle:
    Xiaomi RedMi Note 4G DualSim - 2GB - Xiaomiforsale.com
    http://www.xiaomiforsale.com/cs/telefony/170-xiaomi-redmi-note-4g-dualsim-2gb.html
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    MIKROM: to bys mohl dát do placu...
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    MIKROM: chamelephon.apk
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam