• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTISHEKXiaomi a MIUI
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    MARTIK: jestli tam je microSD tak to zkus bez ní. spousta lidí má v telefonu ze zvyku nějakou deset let starou 2GB z nokie co má class0, a/nebo je třeba poškozený soubor na kterém se zasekne mediascanner apd.. za pokus to stoji.
    btw na a3-2017 mám 60% když ho dávám po celým dni večer na nabíječku, a to třeba cestou z/do práce hraju pokémony :)
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    HORA:
    NOIK: tak jsem stáhnul poslední aktualizaci, nastavil telefon, aby byl v noci v nějakém úspornějším režimu, opravdu ověřil vypnutí služeb typu GPS, odinstaloval, co šlo.
    Telefon vydrží nějakých 17 hodin. Uspání displeje po 15 sekundách. Máma pošle asi 5 smsek denně a udělá jeden kratší hovor. Jinak ten telefon jen leží. Večer jsem to nabíjel, teď ráno je to na 60 procentech.

    Je to na reklamaci?
    HORA
    HORA --- ---
    MARTIK: Mrkni na to kdy se telefon vypíná. Je baterka na nule?
    Já si koupil Mi4c a telefon vypadává zhruba při 30ti procentech nabití. Je to závada, která je popsaná na některých fórech.
    NOIK
    NOIK --- ---
    MARTIK: to je trochu divný, mně vydrží od rána do večera a používám to fest a to mám zakázaný prakticky všechny možnosti šetření baterky kvůli notifikacím a ještě si před spaním než to spadne pod 20 % zahraju hru

    ...zkus nastavit všechny možnosti šetření baterky, pokud to nepomůže, je asi špatná baterka

    .. jinak já jsem s tímhle telefonem spokojenej i když je to plastovej lowend, běhá to celkem svižně a to mi stačí, stejně si do dvou let koupím novej pokud tenhle dřív nerozflákám
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    Koupil jsem mámě Redmi 4A. Je v důchodu, není to typický smartphone uživatel. Nepoužívá zatím internet, galerii, nefotí (ale chce se to naučit :).
    Negativně mě překvapila výdrž baterie. Nečekám v dnešní době zázraky, ale zrovna baterii v recenzích chválili. Dle testů vydrží necelé dva dny při normálním provozu.
    Problém je ten, že mámě taky vydrží jen necelé dva dny, ale ona ten telefon téměř nepoužívá. Napíše 10 smsek, udělá dva kratší hovory.
    Žádné dlouhé civění na displej, žádná hudba, internet, geolokace, nic..

    Pletu se, když jsem očekával víc, nebo je to normální? Dle "spotřeby" ji tam nejvíc (téměř jako jediné) žere "systém android". Vše jsem ručně povypínal (geo, wifi, data, bt), spánek displeje jsem nastavil na 15 sekund..


    Já sám mám 3 roky starý samsung s průměrnou baterkou, kterou dokážu za den vybít. Ale na druhou stranu mám odpozorovaný, že když foun nepoužívám, tak vydrží 3-4 dny. (Měl jsem pár takových období, kdy jsem měl celodenní meeting a na telefon neměl šanci sáhnout a pak hned víkendový výlet, kde jsem mobil nepotřeboval..)
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    Xiaomi není výrobce. Přečtěte si, jak funguje tenhle fenomén – MobilMania.cz
    https://www.mobilmania.cz/...obce-prectete-si-jak-funguje-tenhle-fenomen/sc-3-a-1338830/default.aspx
    JUGI
    JUGI --- ---
    Prostě hlavní menu s ikonami se mi nebude asi nikdy otáčet. Nechápu, demence nebo účel?
    KALTY
    KALTY --- ---
    MIKETUS: oh fuck. No a já udělal tátovi zálohu Mi2 právě přes něj. No co už.
    MIKETUS
    MIKETUS --- ---
    KALTY: Problém bude spíše v tom, že se Xiaomi PC Suite už dva roky nenamáhá vůbec aktualizovat (Updated 03.07.2015) a prostě na to dlabou. Tím pádem tam není podpora pro Android 6.0 a výše (Android 6.0 Marshmallow devices is not supported in this version of Mi PC Suite).
    KALTY
    KALTY --- ---
    Nemůžu připojit Xiaomi Redmi 4X Global k Mi PC suite. Mám verzi 8.2.1 STABLE a hlásí mi suite, že mám aktualizovat telefon.
    Jaká verze bude nejlepší?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    chci se zeptat zda je mozny do xiaomi 1s nahrat twm aniz by to chrastlo. chci zaexperimentovat s lineageos (nemusel by byt tak zabugovany mohla tam jet vpn) ale chci si to predtim backupovat.
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    BUCCI: je to original :) jinak ucet se i pres web tvari jako vytvorenej a v poradku. "Jen" mi pri prihlaseni do appky na modre obrazovce naksoci "nelze prihlasit". a slus.
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    SA_KRA_: pokud je to neoriginál, tak no way... (přecijen fake je na trhu dost)....
    jinak ono to jde, když to páruješ a vytváříš si Mi profil, tak ti automaticky vyskočí klávesnice - tu musíš minimalizovat a pod ní se schovává tlačítko "Další"
    ZOOSEX
    ZOOSEX --- ---
    RAINBOF: verim ale na iPhone fakt jebu.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ZOOSEX: ver mi ze xiaomi s mouchama nechces.
    ZOOSEX
    ZOOSEX --- ---
    Vymenim iPhone 6 s par mouchama (vic info v poste) za nejaky adekvatni Xiaomi.
    IMPROVIZACE
    IMPROVIZACE --- ---
    co pouzivate za sklo/ochranou folii na redmi 4 note global?
    rad bych neco co pokreje celou plochu telefonu a nebude to vadit ve sprcce
    vcera sem 3 hodiny prochazel net abych nasel to nejlepsi a ve finale sem zjistil ze global verze je od ty klasicky odlisna takze ma jiny folie/skla...
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, vazne bych se zajimal o Xiaomi Mi Max 2, avsak se jedna o novy model s nedavnym terminem zahajeni prodeje a to pouze ve verzi s pameti 64 a128 GB a zlatou barvou sasi. Bohuzel cesti Xiaomi distributori mi nejsou schopni nic sdelit k ocekavanemu terminu naskladneni dalsich modelu, i kdyz oficialne je ohlaseno pet barevnych variant a i 32 GB verze. Nemate nekdo heuristicky odhad na mozne terminy distribuce zbylych modelu, zkratka nekdo je seznamen hloubeji s politikou teto spolecnosti. Dekuji.
    OT_
    OT_ --- ---
    LOPIN: Vyřízeno. Ona paní je vskutku nekonvenční:)
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    LOPIN: jj
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam