• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CASTROLMozkové errory renewed
    ADD
    ADD --- ---
    QUANTI: Diky. :-) Ja si rikala, ze to je mozkovej zkrat tak ujetej, ze ho ani nebudu ventilovat... Jsem rada, ze to tam videlo vic... matek bez kafe. :-D
    Chvile s myslenkou "na co nekdo potrebuje ostrou kliku, vzdyt je to nebezpecny" nebyla prijemna. :-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ...a teď jsem strávila asi dvacet perných vteřin dumáním, jestli [ CHIX @ Daruji, přenechám, vyměním, dám za odvoz nebo do 150,- (nabídka i poptávka:-) ] potřebuje ořezávat kliku, nebo ořezávátko, které se připevňuje na kliku od dveří... jo, jo, už si to kafe vařím!
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    děti šly po nemoci do školky. Mám tendence otáčet stránky v diáři a kalendáři, že přece pondělí :))
    ILIEN
    ILIEN --- ---
    SALVATOR: VooDoo pudivá bunda!
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Viděl sem dneska v metru reklamu na voodoo pudivou bundu jménem Chyba 4. Ona se teda jmenovala Icyba 4 a byla jen vodoodpudivá, ale to už mi nepřišlo tak cool.
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    Nakup stěračů: Jednak jsem zjistila, že každý ten previt je jinak dlouhý (po kolikátý už??). A pak i že novej stěrač hrozně blbě stírá, když z něj nesundáte ten zelenej chránič... Hlavně že jsem se při nákupu zaradovala:hele Fosforovy stěrače, to jsem ještě neměla!
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SALVATOR: No co: nevyžadovat mod11 a unikátnost jako tvrdý validační požadavek. Ale to už jinde jsme.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    PISKVOR: Jo, s neunikátností prej vznikal problém hlavně když na jedný matrice došel seznam použitelnejch r.č., tak si jich pár "půjčili" ze sousední matriky, ale na tý sousední se ty vypůjčený použily taky (taky dobrej mozkovej error). Jenže co s takovejma kiksama? Nic. Snad leda bys měl databázi vadnejch, ale použitejch a platnejch r.č. a ještě proti ní ověřoval, jestli případný positive není náhodou false positive.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SALVATOR: No, je to tak *naspecifikovaný*. Jenže se i tak později vydala RČ, která neodpovídají specifikaci: nedělitelná nebo neunikátní.
    KAERI
    KAERI --- ---
    NELLAS: Ehm... při prvním čtení jsem nějak nebyla s to pochopit, proč chce Čunek střílet medvědy jen pro to, že jemu se nechce do klece...
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    SALVATOR: K té neschopnosti myšlenku opustit bych dodala jediné...

Už třetí den: Kinobox! Kínóbox! Kinobox! Papapapaaaraaaa, Kinobox!

(doufám, že to teď chytnou všichni, co si to přečetli, a já budu mít pokoj)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SULTHAN: Máš pravdu s těma ženama (na to už sme přišli), ale ne s lidma narozenejma po r. 2004, jak píšu: "Pro rodná čísla lidí narozených v roce 1953 a dříve..."
    Pro ročníky '54 a mladší nic takovýho dělat nepotřebujeme, tam jde udělat validace na modulo 11 ;). Ale je pravda, že už před rokem 1953 se k měsíci u žen přičítalo 50, ale to už v tuhle chvíli víme a ve validaci zohledníme :).
    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    SALVATOR: MM mensi nez 12 je u validace rodneho cisla rozhodne dost nevhodne :) Pokud tedy nechcete vyloucit vsechny zeny a cast lidi narozenych po roce 2004...
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Medvěda zastřelíme, nechal se slyšet zlínský hejtman Čunek. Do klece se mu totiž nechce a ovoce trhá vesele dál.
    Střílet medvěda za krádež ovoce, to je trošku moc, ne? No, on si asi netrhá jablíčka do košíčku...
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    To se tak na něco upnete, až zjistíte, že se na vás vztahuje jeden z neduhů stáří podle Cimrmana: neschopnost myšlenku opustit.
    Pro rodná čísla lidí narozených v roce 1953 a dříve nejde udělat kontrolu na modulo 11, protože neobsahují kontrolní číslici, která by zaručila dělitelnost 11. Jsou ve formátu RRMMDD/XXX. Tak řešíme, jestli udělat aspoň validaci na to, aby r.č. nešlo zadat takový, kde by MM bylo větší, než 12 a DD větší, než 31, hlavně kvůli vychytání překlepů. A jak sem si to takhle sám pro sebe naformuloval, tak začnu dumat, jak to elegantně zapsat, jestli existuje matematická značka jako ">", ale aby byla přeškrtnutá.
    Vůbec mi nedošlo, že "není větší, než x" je to samý jako "je menší nebo rovno x". A to je teprv úterý.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Čtu si knihu. Začnu pátrat po papírové záložce, abych věděla, kde jsem skončila. Kam ji ale do té čtečky dám?
    MILAN_HORAK
    MILAN_HORAK --- ---
    SALVATOR: Mě se to pořád nenačetlo.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    note to self: požitek z čerstvě vylisovaného jablečného moštu se výrazně zvýší, pokud si člověk pod ústí odšťavňovače přistaví skleničku...
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Kolega vývojář nám nasdílel HTML draft nějakýho webu, tak sem se na to chtěl rychle kouknout a shodou okolností byl první prvek, kterej sem otevřel tenhle, ale bohužel sem přehlíd název:

Radši se ani nebudu přiznávat, jak dlouho sem tam seděl a čekal, až se mi to načte.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam