• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CASTROLMozkové errory renewed
    Náhradní diskuze za pověstný a bez varování zrušený klub "Mozkové errory". Pro všechny, kteří si potřebují ulevit a sdílet své či cizí errory v chování/jednání: sůl v kafi, elektrická konev na sporáku, zapomenuté děti v lese, venčení vodítka bez psa apod.
    rozbalit záhlaví
    SM3
    SM3 --- ---
    HAR4NT: Včera jsem dával jednu dodávku na výměnu čelního skla s tím, že to tam zůstane do pondělí a pak vyměníme sklo na druhé. Včera navečer mi pípnul telefon, že je jedno auto nastartované, tak se rychle obleču, beru klíče od osobáku, že jedu na parkoviště a zároveň pouštím mapu a ..... koukám, že auto stojí před autosklem, takže mi to docvakne, usměju se a zůstávám doma.
    Dnes mi týpek volá, že jestli chci, tak můžu prohodit auta na výměnu již dnes, takže potvrzuji, na cestě k němu to vemu o dva sjezdy dál, protože přece musím do osobáku na parkoviště pro klíče jinak s tou dodávkou, co jsem tam včera nechal neodjedu, ještě si říkám, proč jsem si ty klíče od druhého auta nevzal hned, měl bych se víc soustředit a neřešit deset věcí naráz. Kousek od parkoviště mi docvakne, že klíče v osobáku jaksi nejsou, když je má týpek v autoskle, který s tím večer popojížděl...
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    Prijedu busem pro auto k mechanikovi a najednou se vydesim, ze s tim nebudu moct odjet, a tak povidam tomu servisakovi "nemate tu nekoho, kdo by se se mnou rychle otocil ke mne domu pro klicky od auta?" Otazniky ve vocich...
    "Ja je totiz u sebe nemam, tak s tim nemuzu odjet.."
    A on se na me podival jak na naprostyho debila a rika:"dyt klicky mam ja", a takhle mi je podava..
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    VORONDE: Ten bude pro dospělé určitě...
    VORONDE
    VORONDE --- ---
    Pročítám si časopis Dopravního podniku a úplně se rozzářím, když zahlédnu titulek tramvajový tábor. Hned si představuju starý tramvaje a scrolluju zpátky ověřit, jestli je to i pro dospělý... Nábor, tramvajový nábor :(
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Pojídání psů a koček.
    To je... dost odvážná nabídka, ne?
    Tak prý pojištění.
    AAZAZEL
    AAZAZEL --- ---
    RUDOLF: tak me se zatim akorat povedlo vypnout server u zakaznika v domneni, ze ta session kde davam poweoff je pocitac u me na stole. nastesti zakaznik byl jeste v praci, zasmal se a zasel ho zas zapnout (mel to vedle v mistnosti)

jeste me napadlo ILO nebo IMPI, ale tam potrebujes taky heslo
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    AAZAZEL: hesla pro NPA negenerujeme/nemáme. Pod rootem se nepříhlásíš. Tohle byla jediná cesta k sudo;-) Můžeme si udělat přístup jako regular users, z UI aplikce co tam běží, ale ty nemají sudo.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    DEEFHA: je to EC2, na System Manager nemáme IAM permission, zkoušíme support, prej můžou pustit příkaz na EC2. Druhá cesta: AMI je od vendora, máme na EC2 agenta s kterým bychom měli mít možnost pustit nějaký privilegovaný příkaz např. chmod +r z jednoho centrálního serveru;-) Poslední možnost je reprovize serveru, což je tak na hodinu - a budu to muset dělat o víkendu, abych nerušil zákoše. Kompletně se sejme systémový EBS, udělá se nový systémový EBS a attachne datový EBS.

Tenhle sprint máme task na technickej dluh právě na tohle. Všichni se mají přihlašovat sami za sebe přes Active Directory nebo klíče a NPA centos je jen recovery účet, který se bude monitorovat na přístup, aby tam třeba nelezl support dělat nějakou divočinu a my nevěli kdo z nich to dělá. Jenže v rámci priorit (business is the king) jsme doteď měli centos user, kterýho jsme používali všichni páč kolegyně bojovala s Active Directory autentifkací a potřebovali jsme support z jinýho týmu, abychom pročistili bordel v AD. Nicméně planning je na mě a tuhle legraci jsem taky způsobil já. Zatím je to můj career highlight. Taky je vtipný, že u těhle "rizikových" operací, když je dělám růčo protože zákazník spěchá a eskaluje, tak potřebuji přihodit přístup vzdálenějšímu kolegovy, se neodhlašuji a testuji v jiném tabu. Ale dnes ne, dnes ne;-)
    AAZAZEL
    AAZAZEL --- ---
    DEEFHA: prihlasil se pomoci hesla a dal to zpet dostupne pro cteni. nebo pokud z bezpecnostnich duvodu maji zakazano vzdalene prihlaseni heslem na roota, tak nastartoval auto a je na ceste :) Asi za B, kdyz neodpovida
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    RUDOLF: To je mi jasný :-) Tak mě právě zajímalo, jaký byl další příběh...
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    DEEFHA: dál se už na ten server nikdo nepřipojí;-)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    RUDOLF: ...a dál? :-D
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    přes asi patnácti minutama..

[root@design .ssh]# chmod +w authorized_keys
    [root@design .ssh]# vim authorized_keys
    [root@design .ssh]# chmod -r authorized_keys
    [root@design .ssh]# exit
    logout
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    mno... tenhle klub je očividně nakažlivej, protože jak sedím u počítače, tak ještě kontroluju, co maj děti za úkoly, nějaký procvičování na webu, přesmyčky, čumím do toho jak debil, kombinuju a přemýšlím, a po rozluštění páté přesmyčky koukám, že nad textem píšou velkejma písmenama "najděte vyjmenované slovo po L".
    Tak z těch patnácti bych na to taky přišla hned, že!
    AZTEC_MIA
    AZTEC_MIA --- ---
    TRISSIE: Já našteští fasovala lístky do MDP v prác, ale dát za to ještě peníze..??
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    AZTEC_MIA: zasekla jsem se na tom Hamletovi a musím říct, že ten byl tak strašnej, že je to mezi mými divadelními přáteli dodnes etalon divadelní příšernosti :-)
    AZTEC_MIA
    AZTEC_MIA --- ---
    Debatujeme s mužem po představení Zabiják Joe o divadle. Dlouho jsme nebyli, tak už jsme trochu vyšli ze cviku a evidentně i ze znalostí. Já “Největší kraviny, na kterých jsme byli, dávali rozhodně v MDP - v Rokoku, Abc a tak… Pamatuješ na toho moderního Hamleta?? Ten byl strašnej!”. Muž “To teda byl, ale náhodou ten Deník Virginie Woolfové byl docela dobrej!” Ještě, že nás snad nikdo neslyšel…
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    Docetla jsem kapitolu, zalozila, knihu jsem zavrela a odlozila na nabijecku, aby se mi dobila.
    VERONIKAEMA
    VERONIKAEMA --- ---
    Novinky: "Angličan se v 18. století pyšnil 19cm penisem. Rekord drží dodnes." Wtf? Vždyť to není zas až tak moc nad průměrem! Aha, tak prej teda nosem...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ETERNITY: tak tenhle obchod se podle mě jmenuje "zdravé střelivo" a stálo mě to asi pět minut úvah o tom, jestli zdravé střelivo je nějaké pro myslivce, aby se to zastřelený zvíře dalo jíst, a jestli jako ty broky v mase vypouštěj nějaký chemikálie tak rychle nebo co :-)
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    Den blbě přečtených slov?
    Já tu mám "zbraně a stelivo".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam