• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CASTROLMozkové errory renewed
    Náhradní diskuze za pověstný a bez varování zrušený klub "Mozkové errory". Pro všechny, kteří si potřebují ulevit a sdílet své či cizí errory v chování/jednání: sůl v kafi, elektrická konev na sporáku, zapomenuté děti v lese, venčení vodítka bez psa apod.
    rozbalit záhlaví
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    ILTU: pokud chceš sterilní anglickej trávník, tak možná...pokud chceš pestrost, je naopak žádoucí tu posečenou trávu odhrabat pryč, jinak udusí všechno ostatní. V půdě existuje něco, co se jmenuje semenná banka, můžou tam být i dvacet let stará semena různých původních kytek, která při správné péči (což "mulčování" trávy trávou není) vyklíčí i po těch letech.
    ILTU
    ILTU --- ---
    KENJIRO: Když sekáš dost často, není potřeba a trávě to naopak dělá dobře - neschne jí tolik hlína a hnojí to.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    Právě jsem posekal asi půlku zahrady, než jsem si všiml, že na sekačce nemám ten koš na chytání posekané trávy.
    KAERI
    KAERI --- ---
    Jak jsem málem získala odznak Malý chemik:

Do mé sbírky afrických fialek se daly smutnice. Recept je nechat hlínu přeschnout, strčit do ní lepové šipky a ak přeschlou hlínu zalít slabým roztokem peroxidu vodíku. Zakoupila jsem si v DM litrovou láhev, dala k ostatním sajrajtům na vysokou polici v koupelně a večer namíchala roztok a zalila první třetinu. Druhý den se hotovím udělat to samé, zajdu tedy na vysokou polici, popadnu litrovku, napustím voduy do kyblíku a odměřím odpovídající množství peroxidu. Z vody se začne nepatrně kouřit. Koukám na to a říkám si, vždyť je to řidší než včera, tak co to blbne? Hm, divná, divná věc. Beru do rukou láhev, přijde mi něaká lehká, přece jsem tam toho včera tolik nedávala? No nic, svinčík je nejdřív třeba uklidit, aby ho po škole nenašly děti. Mířím na polici, tam už láhev stojí.

Poučení číslo jedna: Pořádkumilovnost se vyplatí
    Poučení číslo dvě: Když člověk neměl ranní kafe, neměl by se pouštět do míchání roztoků čehokoli
    Poučení číslo tři: Není police jako police a není bílá litrovka jako bílá litrovka

Chybělo málo a zalila bych si fialky roztokem kyseliny chlorovodíkové. Z vysoké police na záchodě.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    LEON_KOWALSKI: Já si nemohla vzpomenout česky, mě napadlo jen Gone with the Wind :D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NELLAS: Všechno je tak nějak "klasika", ale Účastníci... No tak aspoň to panu spisovateli zvedne ego 😅
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NELLAS, RANDOM_NIGHT, ATUARFIK: za kvalitu testu neručím, baflo to na mě ve feedu na mobilu :-)
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    NELLAS: Jo, taky, byla to bizarní směs, ale ten Viewegh mi tam vyrazil dech.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    TRISSIE: to bylo lehké. Teda až na to, že jsem jako vždy, z "Jih proti Severu", udělal "Sever proti Jihu". Nevím proč, ale mám to zafixované naopak.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    TRISSIE: Ty obrázky od AI jsou strašidelné!
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    RANDOM_NIGHT: Je to celé takové divné, ale nakonec jsem identifikovala všechno.
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    TRISSIE: Co tam probůh dělají Účastníci zájezdu? :D
    SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    Odchazim z koupelny a zhasinam, ale vlastne jeste vycistit zuby. Tak uz potme vezmu kartacek, pastu, cistim cistim, sahnu po mezizubacku a az kdyz se s nim priblizim k zrcadlu a zjistim, ze se nejak nevidim, mi dojde, ze mam zhasnuto.
    Ale teda kdybych oslepla, asi se doma budu orientovat v pohode.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TRISSIE: Ten test s knížkou o nakupování v Ikee bych taky chtěla zkusit :)
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    Americký pořádkový film. Teda vlastně pohádkový.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Delam si literarni kviz - podle ukazky poznejte knihu. Skoro minutu jsem se zasekla na tom, jestli to je nejaka prelozena svedska detektivka, v niz hraji roli popisky nabytku?

SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    Tyjo, ja jsem se dnes male ztratila na dalnici. Prijizdim na Cernak po hradecke a v hlave si prehravam obrazky sjezdu na Hostivar. Az najednou podjizdim nejakou silnici a zatacim a vubec nevim, kde jsem...no byl to ten Cernak a jela jsem spravne na jizni spojku, ale proste az moc na autopilota.
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    Ze zabloudim vsude, to se o mne vseobecne vi. Ale ze se zamyslim a zmatene nenajdu vychod otacivych dveri, zablokuju tam nekolik lidi a netrefim ven, to se mi stalo poprve. Well…
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    TRISSIE: Nebál bych se říct vesmíru.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MAR_TINA: když máš ponožky naruby, tak je nemáš oblečené ty, ale celý zbytek světa! :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam