• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CASTROLMozkové errory renewed
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DANYSEK: jako, čokoládovej salám máme rádi, ale zas až tak moc ne :-)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    Lidl mi posílá notifikaci "AKCE NA VŠECHEN SORTIMENT FERONA"?! Jako, že by teď prodávali i kovový profily? Tak ne, nějaký cukroví Favorina...
    ILTU
    ILTU --- ---
    Jj, matička moje milované, dej jí Pánbu věcnou slávu, takhle dělala vinné klobásy z poloviny dávky (z 5 kg masa místo 10 kg), ale soli dala celou.
    No, naštěstí nás napadlo to zkusit hodit na pánev už asi v polovině plnění (a ne až po zamrazení porcí).
    Takže vše zase ze střev vytlačit, vyšašit někde dalších 5 kg masa a hurá další kolo ;-)

Ale nakonec byly výborné, to zas jo.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    TRISSIE: zdesetinasobis i zbytek ingredienci... to jeste zachranis! :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAPINA: aspoň to bylo použitelný!
    já v hlavě zaměnila jednotky a 4dkg holandského kakaa jsem si přeložila jako 400g.
    už ten první 200g sáček jsem do směsi vmíchala horko-těžko, místo měkkýho těsta spíš drobenka, ale ten druhej... to už bylo absolutní fiasko :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ALEA: To je ještě dobrý, já dodnes vzpomínám na jednu várku lineckého cukroví (nedělala jsem ho poprvé!) kdy jsem v receptu 1 1/4 hrnku mouky plynule přečetla jako "jedna čtvrtina hrnku" a bez zaváhání pokračovala v procesu... byly linecké lívance :D
    ALEA
    ALEA --- ---
    TRISSIE: že bych byla vlastně tajně geniální? To zní mnohem líp než že neumím počítat do pěti :-D
    Děkuju!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ALEA: protože po 10 minutách bude jednak lepší a druhak si o ni nespálíš jazyk, přeci! :-)
    ALEA
    ALEA --- ---
    Nevím, jestli jsem si vzpomněla na Burianovu větu "No jedno vejce nebo dvě vejce jsou dohromady tři vejce..." nebo proč...

V návod na kaši se píše: Zalijte 150ml vroucí vody. Důkladně rozmíchejte. Nechte 3-5 minut odstát.

Dala jsem víc vody, ok... Ale vysvětlí mi někdo, proč jsem si časovač v hodinkách nastavila na 10 minut?
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    GIRAFFKA 20:27:47 29.11.2024
    Jak Giraffka bali autobusaky PID? Duvtipnym small talkem!
    A: ...tak to bude za pade.
    G: ale ja mam Opencard!
    A: Opencard? To vymyslel Bem, ten uz je doufam zavrenej.
    G: no vidite, a to jsem si to chystala.
    A matla kartou po automatu, kterej ji nenacita: jste si jista, ze vam ta karta funguje?
    G: celkem jo, jezdim na ni do prace. To bude pomsta za tu Opencard.
    A: to se stava, uz se tochytlo, takze tricet korun.
    G: nojo, je videt, ze jsem stara, kolik ruznejch nazvu legitek si pamatuju.
    A: nejste stara.
    G: byste se divil
    A: nahodou vam to slusi
    G: mumly mumly a rve se s objenym zavazadlem dale do vozu.
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    ...ochota a chuť dál se učit a rozvíjet své dovednosti, radioaktivní přístup.
    při druhém čtení se ukázalo, že přístup stačí proaktivní.
    STRAZCEMAJAKU
    STRAZCEMAJAKU --- ---
    “Všichni žraloci potvrdili pravomocné odložení případu … “
    Cože???
    Jo aha.
    “Vrchní žalobci potvrdili … “
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    NELLAS: Obdobně mi reklama dnes nabídla "luxusní bydlení v Brně se službami pětihvězdičkového bordelu." Říkám si, no to je mi teda nějaká specifická klientela, a ono to bylo "hotelu."
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ... s vyhřívaným bazénem. Vrátím se, kde se u práce objevil vyhřívaný bazén. Tak prý kluziště... to ale nedává smysl!
    Protože je s vyhřívaným barem.
    ALEA
    ALEA --- ---
    SHARKIE: chápu tě.
    Připomnělo mi to teda vlastní zážitek.
    Já pomáhala s pečením snad od dřív než jsem uměla chodit a vím, že kynout těsto jsme dávali do rodičů postele, protože jejich ložnice byla výrazně teplejší než pokojíček.
    Tam byl ale jiný problém, i když si do toho snad nikdy nikdo nelehl.
    "Mami! Už zase uteklo těsto až do tvé postele a rozlilo se okolo, co s tím mám dělat?"
    ILTU
    ILTU --- ---
    SHARKIE: Jak já ti rozumím. 😊
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Skusam spravit prvy krat bezlepkove knedliky, z prasku. Ja som v kuchyni dost marna aj pri normalnych jedlach, takze toto bola este vacsia vyzva. Ked som konecne nejak dobojovala s tym dost sialenym cestom, dala som to vykynut pod deku na gauc. A behom 2 min na ne zabudla a lahla si rovno na ne.
    SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    "Když se něco přihodí, k dispozici jsou správci, kteří s vámi vše vyřeší." rikam si, ze to je docela drsny, rict si takhle natvrdo o uplatek, jinak spravci asi nehnou prstem..
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CAMELLA: u tebe je to pochopitelné, ale my máme jen čipy:-) obvyklé je u mě i to, že čip vůbec nepoužiju a snažím se vylomit dveře:-))
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MARKYSHA: pracuju ve velké výrobní potravinářské firmě a máme tři typy otevírání - někde na mávnutí rukou, někde na čip a pak existují asi dvoje dveře, které jsou prostě jen volně otevřené a stačí do nich strčit. Mozek mi dost často nahodile nabízí jednotlivé varianty, takže občas přikládám čip tam kde se má mávat (to funguje, jen na mě lidi divně koukaj), někdy mávám tam, kde je potřeba čip a snažím se přikládat čip k těm dveřím, které jsou volně přístupné. Maglajz prostě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam