• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CASTROLMozkové errory renewed
    Náhradní diskuze za pověstný a bez varování zrušený klub "Mozkové errory". Pro všechny, kteří si potřebují ulevit a sdílet své či cizí errory v chování/jednání: sůl v kafi, elektrická konev na sporáku, zapomenuté děti v lese, venčení vodítka bez psa apod.
    rozbalit záhlaví
    TANKIE_
    TANKIE_ --- ---
    SEDELAVLOKALE: jisteze. Tyhle kousky provazku patri do supliku s dratkama, gumickama a dvema sezvanenymi pytlikovymi cukriky, co se nikdy do niceho nedaj.
    SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    NELLAS: kousky provazku se vzdycky hodej :D
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ADELHAIDA: K čemu? :)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    NELLAS: Já ty poutka odstřihávám a schovávám si je. Někdy je pak na něco použiju, ale většinou ne. To je spíš do Přiznání:-)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SEDELAVLOKALE: Já si je tam taky nechávám. Připadám si pak trošku rebelsky :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AXTHEB: díky! Byla to kapsa
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Jiné místo mě nenapadá
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MAR_TINA: Na švu na levém boku, ve vnitřní kapse na prsou.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JFM: praávě jsem pečlivě probrala kapsy obleku, který jdu dát na vinted.
    Netušíte, kde se v konfekčním obleku může nacházet cedulka s velikostí a složením? Na kalhotách je, u saka ne.
    JFM
    JFM --- ---
    KURE: Kdysi dávno jsem koupil sako (bez zašitejch kapes), který si předtím asi někdo zkoušel a provedl mozkovej error. V kapse toho saka jsem našel pětistovku. Zašívání kapes je ochrana roztržitých zákazníků :)
    SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    KURE: a tak chces si z obchodu obleceni odnest v co nejvic mint kondici....to mas jak s tema exzra snurkama, ktery jsou na obleceni, aby to nepadalo z raminek, kdyz se zakaznici prohrabuji stojanem a pak to vidis, jak to lidem leze z rukavu a prukrcniku a ja opet žasnu, ze si to neodtrihli...
    KURE
    KURE --- ---
    ADELHAIDA: no oblečení který se zdeformuje po strčení ruky do kapsy by se nemělo prodávat.
    A už vůbec ne v obchodě s drahym oblečením.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    JFM: různě protočené kapsy deformují siluetu kabátu / saka, takže cílem je, aby ses při zkoušení mohl prohlédnout "v tom nejlepším světle". Pak si můžeš kapsy i rozparky rozstříhnout (ono ty lepší kousky mají tohle zašití opravdu na pár nitkách, takže stačí zatáhnout a je) a zdlachmat to podle svého přání :.)
    JFM
    JFM --- ---
    ADELHAIDA: To se mi nějak nezdá. Takže drahý sako se zničí, když si strčím ruce do kapes a levný ne? Spíš tam teda tuším něco jako "Zašijem tomu kapsy a navěsíme deset cedulek, protože zákazník si myslí, že pak je to kvalitní zboží. A prodáme to o 1500 dráž."
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    JFM: Pokud vím, dělá se to proto, aby se oblečení v obchodě a po cestě nepoškodilo a nezmuchalo. A taky aby se nezdeformovalo, když by si to zkoušel někdo neznalej a narval do kapes pěsti třeba. U levnýho oblečení je to každýmu fuk, u kabátu za 5 litrů už to nechceš.
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    JFM: Mně paní v jednom nobl obchodě říkala, že kapsy se zašívají právě proto, aby ty kapsy nikdo nepoužíval, rozuměj, nedával tam žádné objemné a těžké věci a nedeformoval tak tvar a vzhled saka. Nicméně jsem si všechny stejně vypáral. Kam si má člověk schovávat balíček koksu, než do malé kapsičky v saku, žejo.
    JFM
    JFM --- ---
    MAEQ: Jo, taky mi to v obchodě neřekli a pak jsem se rozčiloval, že tak drahý sako má jen falešný kapsy. Dokud mi to někdo nedoporučil rozstřihnout.

Ale prosím, vysvětlí mi někdo, proč to tak je, že čím dražší oblečení, tím víc z něho napřed musím utrhat cedulek a rozstříhat sešitejch kapes? Když koupím něco levnýho, tak to prostě obleču a hotovo. U dražších věcí aby se s tím člověk napřed čtvrt hodinu páral.
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    NOFNAK: ADD ráno ... druhou edici jsem hrál, takže si dovedu představit tu jedničku hozenou na koncentraci :)
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    hospodskej kvíz, sedmý z desíti, jako dycky

panákovka, oukej, už se celkem trefuju
    v abstinentskym týmu

to dáš, čtyři rumy, hop mi sem, neasi

a kdo zahučí do bodláčí cestou?
    ale úplně přesně tam, kde vím, že nesmím klopýtnut

kdybysem chtěl bejt dredatej, tak dneska jsem pralesů král
    MAEQ
    MAEQ --- ---
    SEDELAVLOKALE: Neřeknou. Ani při nákupu obleků. Možná mají pocit, že dospělému člověku to nemusí říkat, že už mu to někdy někdo řekl..
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    SEDELAVLOKALE: To je taková ta znalost, co běžným uživatelům věci připadá naprosto samozřejmá, ale nováčkům je neznámá. A protože je to tak samozřejmé, "znalec" to často opomene nováčkovi sdělit. Takový ty notoriety typu "bílky šlehejte čistejma metlama v čistý misce", "s čerstvě odbarvenou hlavou nechoď do bazénu" nebo "neobědvej chřest, když se večer chystáš na 69".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam