• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPIRITMEDITATORExistuje nahrazka masa? Nebo maso je nahrazka jidla(hmota)? Aneb jedl by nekdo maso nijak neupravovany, cerstve uloveny?
    PATRICIE_
    PATRICIE_ --- ---
    BLOODRAT:
    BARRACUS:

    Nehádejte se, vždyť máte oba dva pravdu a říkáte totéž.
    Člověk je od přírody všežravec a v dnešní době má volbu výběru, co bude a nebude žrát.
    Pes a kočka nejsou všežravci - spadají do šelem nebo čeho a maso ke svému životu potřebují - musí ho mít (ať mi nikdo netvrdí, že jeho čokl žije na mrkvičce - dostane ode mě přes hubu za týrání zvířat)

    BTW: co je za problém živit psa nebo kočku vyváženýma granulema? S tím mají vegoši také problém?

    znám takovou jednu říkanku:
    "Kočka leze dírou, pes oknem, pes oknem, budou-li žrát maso, nechcípnem, budou-li žrát maso, nechcípnem"
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    BLOODRAT: Rozdil mezi ulovi si sam, nebo dostane od cloveka je dle meho celkem nezanedbatelny. Zejmena u kocky. Ale to ted neresime.
    Z toho, jak chapu veg*ny a jejich motivaci k tomu maso nejist jde vetsinou o to,ze nechteji ublizovat zviratum. Jenze pokud maji doma kocku, tak v tom ublizovani pokracuji dal. A to u tech vnimavejsich zpusobuje tu provinilost. Samozrejme logickou uvahou dojdou k tomu,ze zvire maji radi a nenechaji ho prece chcipnout hlady. Ale treba se rozhodnou,ze dalsiho psa/kocku uz mit nechteji.
    Ale nejdulezitejsi na tom, co rikam je ona moralni nadrazenost ve vztahu k masozroutum, kterou pokud veg*an ma a zaroven ma doma masozrave zvire, tak je absolutne smesna. Nic jineho neresim :)
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    BARRACUS: Jaký je rozdíl pro planetu v tom, jestli pes to jídlo dostane od vegana, masožravce nebo si ho uloví sám? Proč by kvůli tomu měl cítit vegan provinile? On svůj díl "práce" za lepší zítřky odvádí a zvíře žrát musí. To mi přijde jako rozumné a dospělé jednání, kterému dávám přednost před konzistentním, v jehož rámci jsou lidé schopni nechat zahynout kočku na podvýživu ve snaze naučit jí na salát.
    Nejsem vegan, btw, ze striktních veganů mám spíš srandu a ti militantní mě vyloženě serou.
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    BLOODRAT: Nekdo rika: Jist maso je nemoralni. Ty ses nemoralni, protoze jist maso.. A potom tenhle clovek prijde domu a vykydne kus kravy psovi do misky. To ti prijde jako konzistentni uvazovani? Me ne.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    BARRACUS: A jak ten souvisí s vlastnictvím psa a jeho krmení masem? Dle mě je vše ok, pokud si jede někdo svou víru sám na sebe a necpe do psa zrní / křečka vepřový.
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    BLOODRAT: rozumej, tady nejde o psa, ale o ten pocit moralni nadrazenosti, ktery je tolika veg*num vlastni.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    BARRACUS: Spadlo ti to, Máchale, asi to chce větší zátěž. Co člověk, který má rád zvířata tak, že pracuje v útulku a rozhodne se stát se veganem? Jak velkou roli hraje samotné vlastnictví psa v tak řečeném pokryteckém přístupu?
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    BLOODRAT: Nic. nech si psa. Je mi jasne,ze ho mas rad a nechces ho dat utratit. Ale aspon se potom netvar, ze zachranujes planetu a ze kazdej masozrout je amoralni kreten.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    BARRACUS: Oky. Tak si mentálně zacvič, zatím naložíme málo a s asistencí. Mám doma tříletého psa. Rozhodnu se stát se veganem. Co teď se psem?
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    BLOODRAT: Jo, koukam,ze logikou moc neoplyvas. vskutku, pokud hlasam,ze jsem "ten lepsi, protoze neublizuju zviratkum" a pritom mam doma masozraveho milacka, tak me to prijde pokrytecke.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Logika jak debil, fakt: ) Nejlepší když se to otočí. Jsem vegan a rozhodnu se jíst jen maso. Mám doma křečka, ale protože mám rád zabíjení, budu ho futrovat vepřovým a bůčkem. Sem tam mu milostivě nasypu zrní, ale pokud z toho nemám vnitřní konflikt, pravděpodobně budu pokrytec.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    BLOODRAT: Tak je to logický, poté co narve nemasožrout svou stravu a ideologii do partnera a dětí, ocitá se na bodu, kdy pes, kočka a spol jsou dalšími vhodnými adepty k aplikaci víry, kteří se mohou bránit jen tím, že zdechnou hlady.
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    BLOODRAT: Vzdy me potesi, kdyz nekdo dokaze argumentovat na urovni ;) Tak si uvedom,ze se tim hovno meni. Kor v situaci, kdyz se bude vyhrazovat jako ten moralne na vysi, protoze netyra zviratka, ale doma ma psa, kteryho krmi masem. co jineho, nez pokrytectvi to je? Cest vyjimkam, ktere s tim samozrejme maji vnitrni konflikt.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    BARRACUS: Tak si mentálně zacvič a uvědom si, že pes žije třeba patnáct let i déle. Fakt, takový vegan, co se pět let po pořízení štěněte rozhodne jíst listí, psovi dál kupuje maso a stará se o něj je nejhorší pokrytec, že se zvířete rovnou nezbavil, když sám z morálních důvodů maso nejí.
    A pak až si takhle mentálně zacvičíš, cvič prosím raději mentálně pravidelně. A pak si kup průkazku někam do mentální posilovny. Jez hodně mentálních doplňků.
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    SVETLUSKA222: Samozrejme neznam tve zname, ale dost casto plati,ze veg*ni maso nejedi kvuli moralnim duvodum a v tom pripade mit masozraveho mazlika je dost pokrytecke, nezda se ti? Prosim, nevztahuj to na sve zname, mysleno je to obecne a spis jako mentalni cviceni.
    KOCHANSKIT
    KOCHANSKIT --- ---
    SVETLUSKA222: Já to beru, ale není pravda, že žádnému zvířeti nic nevnucovali (hospodářská zvířata)
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    Pár přátel jsou vegani a nikdy neměli problém jít, a koupit maso pro svoje mazlíky. Nikdy nikomu nic nevnucovali, a jelikož to bylo jejich vlastní rozhodnutí, nevnucovali do toho i svoje chlupáče.
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    KOCHANSKIT: Ten clanek me moc nepresvedcil teda. Na jedne strane jsou vyjmenovane nevyhody, zejmena mozne zdravotni komplikace a take nutna zvysena pece o zvire. Na druhe je vicemene nepodlozeny argument o zlepseni zdravi zalozeny na dojmech chovatelu (veg*nu, cili je tam jasny bias). Na jedne strane je studie ukazujici,ze kvalita tech vege strav neni optimalniho slozeni (studii jsem necetl, jeji kvalitu neznam) a proti tomu stoji tvrzeni,ze se nejspis testoval nejaky spatny vzorek. lol. jako u obou dvou ruznych jidel zrovna dostali spatny vzorek..
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    KOCHANSKIT: Ano, za teto konstelace - vemu si zvire z utulku - tomu naprosto rozumim, i kdyz si myslim,ze to muze zpusobovat v lidech urcity vnitrni rozpor.. Kocka to odmitla, protoze kocka narozdil od psa je ciste masozrava. Celkem by me zajimalo, jak to vege stravu mela travit. Nejaky odkaz?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam