• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VECTORHolení - břitvy, double-edged razors, žiletky, mýdla ad.
    SHPAGIN
    SHPAGIN --- ---
    prima téma :-)
    štět z jezevce z DM (výborný a levný), kelímek mýdla barbuss, jenom nástroj pořád mach3. chci vyzkoušet žiletky (skutečně to vyjde levněji? mně mach3 vydrží vždy tak půl roku a vyhazuji ho ještě docela ostrý. nepodceňuju přípravu - napaření vousu a teplá pěna), ale bojím se pořezání :-)
    po holení nejlepší vody ze setuzy ap. s vysokým obsahem alc.denat za pár korun - pharao, olimon, whisky... lidi obdivují vůni a kolikrát si myslí, cože to není za div světa za tisíce...
    NANUQ
    NANUQ --- ---
    Wow, díky za založení takovéhle diskuse, myslel jsem že klasické břitvy prakticky neexistují.
    Moje holící historie: Gilete mach něco - dvěčepele s vlhčícím proužkem, tři čepele s bůhvíčím atd., znáte z reklam - fajn, ale tehdy jsem se holil proti srsti, což jsem zjistil až mnohem později, že je špatně (alespoň pro mě). Taky mě hrozně štvalo kolik to stálo a kvůli ceně se mi nechtělo čepelky často měnit... Podrážděná kůže mě vedla ke koupi
    elektrického strojku Braun Cruzer něco - používal jsem mnoho let a dnes nechápu, jak jsem to mohl vydržet, protože to trvá 3x tak dlouho a stejně některé místa neoholí. Never again. Takže jsem se vrátil k
    dvoubřité čepelce, ale díky jednomu výlevu of Mr. James May of Top Gear na toto téma jsem šel rovnou do nejlevnějšího disposable typu, které oholí úplně stejně jako Mach gazilion s vibrací, stojí pár korun pytel, vyměníte je po patnácti holeních bez výčitek. Zásadní ale byla taky změna stylu holení (po srsti). Takhle se holím tak dva roky.
    Ale inspiroval jsi mne k vyzkoušení, jaké by to bylo vrátit se ještě víc do minulosti - safety razor a nebo rovnou straight razor, myslím že někde po dědovi bude, takže to musím prubnout.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Na homepage doplneno prvnich par informaci k britvam .) kdyztak komentujte, doplnujte.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    TILIO: Tech duvodu je spousta, zakladnim vsak asi je zpusob, jakym cepel britvy je v kontaktu s pokozkou. U Mach3 nemuzes menit uhel/sklon cepele a jedine, co muzes ovlivnit, je tlak strojku na pokozku. To usti v to, ze strojek namisto aby vousy rezal, tak je taha a krouti. Nakonec nedosahnes tak hladkeho ohleni jako klasickycm strojkem (safety razor) ci britvou. Pak je tu financni stranka veci a vubec pece o to tzv. nerez ostri. Ziletky u mach 3 nemuzes osusit rucnikem a tak te pri dalsim pouziti tim spis poskrabou, resp. neoholi rovnomerne.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Vitejte v auditku o (zejmena panskem) holeni. Budu sem zatim postupne hazet zakladni odkazy, ktere pridam i na nastenku. Nevahejte diskutovat .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam