Wow, díky za založení takovéhle diskuse, myslel jsem že klasické břitvy prakticky neexistují.
Moje holící historie: Gilete mach něco - dvěčepele s vlhčícím proužkem, tři čepele s bůhvíčím atd., znáte z reklam - fajn, ale tehdy jsem se holil proti srsti, což jsem zjistil až mnohem později, že je špatně (alespoň pro mě). Taky mě hrozně štvalo kolik to stálo a kvůli ceně se mi nechtělo čepelky často měnit... Podrážděná kůže mě vedla ke koupi
elektrického strojku Braun Cruzer něco - používal jsem mnoho let a dnes nechápu, jak jsem to mohl vydržet, protože to trvá 3x tak dlouho a stejně některé místa neoholí. Never again. Takže jsem se vrátil k
dvoubřité čepelce, ale díky jednomu výlevu of Mr. James May of Top Gear na toto téma jsem šel rovnou do nejlevnějšího disposable typu, které oholí úplně stejně jako Mach gazilion s vibrací, stojí pár korun pytel, vyměníte je po patnácti holeních bez výčitek. Zásadní ale byla taky změna stylu holení (po srsti). Takhle se holím tak dva roky.
Ale inspiroval jsi mne k vyzkoušení, jaké by to bylo vrátit se ještě víc do minulosti - safety razor a nebo rovnou straight razor, myslím že někde po dědovi bude, takže to musím prubnout.