• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VECTORHolení - břitvy, double-edged razors, žiletky, mýdla ad.
    CERBERUS
    CERBERUS --- ---
    NANUQ: Zlomkovy vyjadreni sirky britvy v palcich ... viz treba http://wiki.badgerandblade.com/Straight_Razor_Width_of_Blade
    NANUQ
    NANUQ --- ---
    BTW dovedete mi někdo osvětlit, co znamenají čísla u označení břitev? Většinou 4/8 - 8/8, u TI jsou i nějaké 11/16... Předem díky.
    NANUQ
    NANUQ --- ---
    Tak jsem si vyrobil tři pádla, z obou stran polepené hovězí hlazenicí. Koupil jsem diamantové lapovací pasty o různých zrnitostech (7, 3.5, 1 a 0.5 mikronu) nanesl a na poslední pádlo jsem dal na jednu stranu chromoxid a na druhou nic.
    Jednou jsem to přejel od sedmičky až k hladké kůži podle návodu od Thiers Issard a jsem zase zpátky na krásné, dokonale ostré břitvě a mám alespoň klid, že mám jak ji nabrousit až se mi zase začne tupit.
    Náklady 1000 Kč kůže, 600 Kč lapovací pasty. Hlazenice jsem koupil zbytečně tlusté a široké pásy; kdybych si to líp promyslel, tak by to bylo levnější. Lapovací pasty jsem spotřeboval tak 5% tuby, takže doufám, že to vydrží hodně, hodně dlouho.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Ja taky kvedlam primo v kelimku s barbusem a osvedcilo se mi na to mejdlo nalejt trochu vody, hned ji zase vylejt a pak delat penu. V tomhle FIONOR videu to ukazuje nekde v treti minute.
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    já mám dm přírodní jezevčici a šmrdlám barbuse v hrníčku a je to hnedka. možná taky pomáhá to, že je hrnek v horký vodě, takže je i mýdlo a následně pěna teplá. každopádě to "pár minut" mě vždycky zarazí...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    AUDIAC: Zalezi na stetce. Mam umelyho jezevce a prirodniho, a tim prirodnim je to vyrazne rychlejsi
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    btw vy fakt děláte pěnu několik minut? schválně jsem si to dneska počítal a já mám hotovo asi za 45 vteřin. a že je hustá jak šlehačka...
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    FIONOR: tenhle typek je nejlepší. Dost jsem se od něj naučil.... Jinak mně po 3M přišla konečně břitva od Petra.S nabroušená :-D ROFLMAO... Jako boker holí skutečně TOP!
    FLAD
    FLAD --- ---
    FIONOR, RIVEEK:
    Diky moc, to video je dobre, pustil jsem si jeste dalsi od toho chlapka. Libi se mi, ze i rika, jak se pozna, ze clovek dal moc / malo vody a tyhle prakticke detaily.

Uz jsem to vyzkousel, kyzeny vysledek se dostavil, takze diky za pomoc.
    RIVEEK
    RIVEEK --- ---
    FLAD: presne jak pise FIONOR - chvilku proplachuju stetku teplou/hodne teplou vodou, vodu vyklepnu ze stetky, abych mel pod kontrolou z kolika tu penu budu michat, caknu par kapek vody do misky, nasleham penu rovnou v misce, ktera se v podstate sama natahne do stetky - a muzu si to patlat.
    Chce to chvilku cviku, ale v podstate to jde samo.
    FLAD
    FLAD --- ---
    Jsem chtel zkusit to slavne holici mydlo, kdyz ho tu tak chvalite. Musim rict, ze zazitek stejny jako s penou ve spreji, jenom cena je nizsi (takze vlastne uspech).

Ale trochu mne zarazi, ze na internetu vsichni pisou o huste kvalitni pene, kterou mne se z toho mydla nepovedlo vytvorit. A bohuzel se mi nepovedlo najit zadny konkretni navod na to, jak ji z (nejakeho) mydla vytvorit. Myslim neco praktickeho, jako jak velky kus toho mydla mam smichat s jakym mnozstvim jak teple vody. Vsechny navody jsou typu "vezmeme normalni mnozstvi mydla a beznym zpusobem jej smichame s beznym mnozstvim teple vody".

Jaky pouzivate postup na pripravu te slavne peny? Pomery latek? Nejaka specialni technika michani vody a mydla?
    AGITATOR
    AGITATOR --- ---
    Zdravim příznivce klasickýho holení.
    Tady přidávám jeden tip na web pro určování stáří modelů Gillette: http://www.mr-razor.com/Rasierer/Gillette%20Rasierer.htm
    Kromě strojků sou tam i žiletky, letáky, reklamy a všechno možný.
    mr-razor
    http://www.mr-razor.com/

VOZKA:
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    SAMGARR: Já jsem měl štěstí, moje má prasklinku taky (a taky jsem si toho všiml až doma), ale až na rukojeti a drží zatím perfektně.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    VOZKA: koupil jsem uplne stejny, jen jsem po vycisteni zjistil, ze ta nasadka je praskla a pri holeni se ziletka kyve:(
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    V úterý jsem byl ve vetešnictví a odnesl si za 249,- tento úlovek :). Je to Gillette made in USA, údajně byly tyhle ballpoint modely vyráběny mezi lety 1903 a 1929, protože nemá vyražené číslo série tak se to blíž určit nedá. Takhle vypadá po vydrhnutí kartáčkem s mýdlem a vyleštění leštící pastou na činely (nic jiného jsem po ruce neměl:)). Holí se s ním dobře, líbí se mi že je oproti Gillette Rocket kterou jsem používal doteď o dost lehčí.

Jinak jsem k vánocům dostal setík jehož součástí byl i tenhle krém na holení Dapper a po pár neúspěšných pokusech s ním jsem se vrátil zpátky k Barbusu - ať jsem dělal co jsem dělal, nedokázal jsem z toho udělat dost hustou pěnu. Říkal jsem si jestli to třeba není myšlené k nanášení rukou, ale to taky nefungovalo.
    A jako balzám po holení používám Balea Men after shave balsam, protože není skoro vůbec cítit.
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    A tohle bude moje dalsi britva :)
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    AXTHEB:

Nejlepší kvalita:
    Thiers-Issard Sabatier, FR -
    Revisor, Solingen, DE -
    Standard:
    DOVO, Solingen, DE , Böker, Solingen, DE - mainstream, vice viz DOVO

Boker bych dal na stejnou uroven jako Thiers-Issard rozhodne nesouhalsim ze je to standard...

Jinak bych pridal jeste tyhle dva odkazy:

Straight Razors
    http://www.theinvisibleedge.co.uk/straightrazors.html
    Straight razors online, straight shaving razor, buy straight razors online UK
    http://www.executive-shaving.co.uk/shaving/straight-razors/straight-razors.php
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    GLACIER: Rozepiš.
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    A nesouhlasim ani trochu s nastenkou :)
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    Tak já tedy taky přispěju s mýma věcma :)!

Boker "Tree Brand" 5/8" Razor (Brown Micarta)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam