• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VECTORHolení - břitvy, double-edged razors, žiletky, mýdla ad.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    DEMONOFANARCHY: ja mam stejnou znacku mydla, schvaluju .) stetku upgraduj, ja pred nedavnem kupoval nejakou levnejsi cestovni a jsem porad prekvapenej, jak mizerna je proti te "domaci", dela to stejne velke rozdily jako britva .)
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    A k Vánocům si asi hoši udělám radost, koukal jsem na ní clej rok! :) (a byl jsme snad hodnej)

Dovo Bergischer Lowe 5/8" Full Hollow, Carbon Steel Straight Razor | RoyalShave
    http://www.royalshave.com/p/405-027-00/dovo_straight_bergischerlowe_58.html
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    DEMONOFANARCHY: jinak kolega, co má doma japonský meče mi ještě doporučil koupit tohle - odstranujou se tim necistoty třeba ze skaleplu a tak:

Olej na meč | Hayashi.cz
    http://www.hayashi.cz/olej-na-mec-produkt_idt-6606

Tak budu ted aplikovat po každým holení! :)
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    Mohlo by se někomu hodit...

Straight Razor Honing-Norton 4K/8K Circle Method
    https://www.youtube.com/watch?v=JPYmfyw-5WU
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    GLACIER: Ještě lépe takhle :)

GLACIER
    GLACIER --- ---
    Tak jsem si dneska udělal radost hoši! :)

ASACRA
    ASACRA --- ---
    HNDZCK: britvu od stejneho vyrobce jsem kdysi koupil v antiku a doted pouzivam. Holi naprosto skvele :)
    Asi mam k holeni dost podobny pristup, jen barbuchy jsem se s radosti zbavil :D
    PROFOR
    PROFOR --- ---
    HNDZCK: Taky mam dost britev z druhe ruky a prijde mi, ze jsou kvalitnejsi nez ty uplne nove - mozna je to tim, ze je po britvach ted obrovska poptavka a firmy nestihaji delat obrovske serie kvalitne.
    Ta tvoje na fotce vypada nadherne. :) Je jedno, kolik stala :)
    HNDZCK
    HNDZCK --- ---
    Pánové, luxus je hezká věc. Já sem to asi vzal z opačnýho konce. Břitva koupena před dvěma lety v antiku za 200, štětku mi kdysi koupil děda, když mi to začlo růst. Brabus a Alpu mám jakože z nostalgie za pár korun..
    Několik zoubků opravil jemnej brousek a starší koženej pásek s pastou (a mikroskop), dneska půlí vlas v celý délce ostří.

Břitva je značena: S. Pearson & Co; Sheffield. Střenka je nějakej bílej bakelit; Obal: L.KSfeiler(?) Louny. Stav při koupi: jako nová
    Koupeno jako praktickej nástroj na holení. Z důvodu, že se neholim denně (někdy ani měsíčně) a moderní "strojek" delší strniště nezvládá.. ideální varianta.)
    ESY
    ESY --- ---
    PROFOR: kazdpadne dik za tip na forum :D uz jsem toho procetl skoro cely:D
    a co nevidet se ke me brzo snad dostane i klasickej barbus :D
    PROFOR
    PROFOR --- ---
    ZABIK: No tedy pokud nebudes namacet strenky, tak doporucuju vrele ten Chiroseptol - neni to nijak drahe, nemusis jej kupovat moc - pouzijes to jen jednou a potom budes britvu pouzivat jen ty, takze to nemusis dal resit.
    ZABIK
    ZABIK --- ---
    PROFOR: Dával jsem ji kamarádovi restaurátorovi, aby mi ji vyčistil. Dával to do nějakého ultrazvuku (jak bylo psané i na fóru atd) Teď bych chtěl jenom dezinfikovat tu část zhruba od hlavy po krček, abych ji mohl používat. Takže přemýšlím nad nějakým roztokem, kam bych břitvy naložil tak po krček.
    PROFOR
    PROFOR --- ---
    ZABIK: Protoze neexistuje jednoznacna odpoved na nejednoznacnou otazku.

Vyvareni je nesmysl jak kvuli strenkam, tak i kvuli cepeli, lih nektere strenky ovlivni, co do barvy a to navic nerovnomerne, podle mych pokusu, takze na zacatek, pokud chces mit aspon nejaky tip, cim zacit svoje pokusy, tak pouzij chiroseptol. Co se tyka ucinnosti - nemusis zde pochybovat.

Nepises, zda budes britvy roznytovavat a nejak renovovat, nebo je chces desinfikovat vcelku, apod, takze u kazde desinfekce je rozumne si sehnat kousek materialu, na kterem si to vyzkousis a ktery je stejny, jako material strenek. Nebo pouzij desinfekci, kterou na foru pouzil nekdo s uspechem pro stejny material strenek.

Z vlastni zkusenosti mohu doporucit po povinne dobe pusobeni desinfekce jeste prelestit (opet je rozumne se podivat do fora, jak moc a cim - zaklad je nepouzivat cokoliv, co by vyhralo brit, ktery by se tim popustil a tim zmeknul; dal tam take zjistis, jak se chovat k pripadnym skvrnkam rzi, apod.).
    ZABIK
    ZABIK --- ---
    PALUSHA: No z toho fóra jsem toho moc nezjistil. Vesměs z toho nevyplývá nějaký jednoznačný závěr a tak pořád nevím. Ale cpát je do Sava by mě asi nenapadlo :)
    PALUSHA
    PALUSHA --- ---
    Fórum Břitva CZ • Zobrazit téma - Dezinfekce staršch břitev.
    http://forum.britva.cz/viewtopic.php?f=44&t=213&hilit=dezinfekce
    ZABIK
    ZABIK --- ---
    Zdravím, měl bych jeden dotaz. Kamarád mi daroval 3 břitvy po dědovi. Rukojeti jsem si očistil, ale nevím, čím dezinfikovat čepele. Původně jsem je chtěl vyvařit, což jsem zavrhl kvůli materiálu rukojetí. Chtěl jsem je tedy dezinfikovat lékařským lihem, ale ostatní mi tvrdí, že podle jejich selského rozumu by měla stačit obyčejná dezinfekce (ajatin,atd.) a je zbytečné kupovat drahý líh. Mně se zdá obyčejná dezinfekce trochu málo, když to přede mnou používal cizí člověk. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Myslíte, že obyčejná dezinfekce stačí?
    ESY
    ESY --- ---
    PROFOR: diky moc :))) mam zas co cist:D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam