• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VECTORHolení - břitvy, double-edged razors, žiletky, mýdla ad.
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    Tak to je ale pro mě zásadní informace, že je rozdíl open/closed comb. Já se obvykle holím asi 1x týdně a pak se mi to po prvním-druhým tahu ucpe tak, že bych potřeboval vapku abych to propláchnul.
    Tím pádem to vidím na open comb.
    ESY
    ESY --- ---
    CLOJSTER: tak to se omlouvam, jsem si to spletl :) tak mas asi lepsi techniku
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    ESY: Ano. Prave o tom mluvim. Holim celou hlavu - viz par prispevku zpatky ;)
    ESY
    ESY --- ---
    CLOJSTER: rozdil je holit par fousu a celou hlavu :)
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    Jo, open comb mam v planu zkusit casem taky. Ale jinak s ucpavanim r89 problem nemam... Lepe receno jsem zvyklej s tim zakvrdlat v umyvadle a tim vyplachnout zbytky pri holeni...
    ESY
    ESY --- ---
    PALUSHA: jj bohuzel r89 s open combem se nejakej ten patek neprodava :(
    planuju ted nejakej novej s open combem poridit.
    PALUSHA
    PALUSHA --- ---
    ESY: Tak tomu ucpavani by mohl pomoct open comb? Pokud se nemylim tak by default je tam closed comb. Zacinal jsem se zavrenym, ale casem presel na otevreny a ted uz na to nedam dopustit :)
    ESY
    ESY --- ---
    IKSIK: muhle r89 je supr, jen bych na hlavu asi priste volil neco vic agresivnejsiho. rychle se ucpava. Vousy nemam poneti, ty neholim :D
    ASACRA
    ASACRA --- ---
    Já se už cca 3roky spokojeně britvuji:) s trochou cviku to jede rychle. Líp než britvou jsem oholen nikdy nebyl a myslím l, že to ani nejde.
    Mydlim se štětkou z jezevce a mýdla testuju různá, teď myslím nějaký italsku proraso, mebo tak něco
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    Koukám, že se s tím taky moc neserete. :)
    U nás došlo k další změně. Manželka našla krabičku náhradních hlavic Fussion power, tak jsem z odpadkovýho koše vylovil strojek a do vánoc to s tím vydržím a pak mám od Ježíška objednanýho toho Muhle r89. Nejspíš mi k tomu vybere i nějaký mejdlíčko a budu dokonalý džentlmen. :-D
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    IKSIK: Drahej neni. To je vec na celej zivot ;)
    Jinak jak uz tu padlo - na zacatek mydlo Brabus (cca 60,-), stetka z jezevce z DM za 150,- kdyz to nakdes v akci, jinak 200. A to se vyplati.
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    Fajn. Zvlášť ten Muhle r89 se mi líbí i když je asi zbytečně drahej.
    Používáte štětku nebo se mydlíte/gelujete rukama? Co vlastně používáte na změkčení vousů?

Co říkáte tomuhle? Za ty prachy to snad stojí za pokus. :)
    Bluebeards Revenge shavetta na holení - Luxusní holení
    http://www.luxusni-holeni.cz/...venge/holici-strojky-a-britvy/bluebeards-revenge-shavetta-na-holeni/
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    RIVEEK: Jo, ja si tim taky holim hlavu. Skoro kazdej den a mydlo brabus super. Ale nedavno jsem si kpupil mydlo primo od muhle, takovy ty vymenny v keramicke misce a je to parada...
    RIVEEK
    RIVEEK --- ---
    IKSIK: já jedu klasiku mýho dědy : žiletky Astra za pár šušní, obyč bagr, obyč mýdlo Barbus asi za 60 Kč (používám ho i při sprchování jako normální mýdlo - líbí se mi jak voní). Holím si tím krom vousů 2x - 3x týdně celou hlavu. Vyrážka žádná.
    Dokážu si představit něco luxusnějšího, ale vzhledem k tomu, že se holím v práci v erární sprše a funkci to plní o.k; mi to stačí :-)
    PALUSHA
    PALUSHA --- ---
    IKSIK: Ahoj, souhlasim s Clojster a doporucuju bagr (i kdyz britvy mam taky, ale bagr mi prijde pohodlnejsi) - aktualne mam Merkur 42c a Fatip Picolo, do toho nejradsi ziletky Derby, nebo Perma Sharp. Luxusni :)
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    IKSIK: Ja muzu jedine doporucit nejakej bagr. Ja mam Muhle r89 a totalni spokojenost... Ziletky do toho astry jsou nejlepsi (feather si s timto strojkem moc nerozumi), takze totalne levnej provoz.
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    Pak mám ještě problém, že většina strojků se mi hned ucpe vousama a mýdlem. Až teprve ten Fusion power to nedělal, takže jsem ho měl asi 8 let. Kvůli tomu si zahrávám s myšlenkou holit se břitvou. Na ní se zřejmě nemá co ucpat. Zkoušeli jste někdo Šavetu?
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    Ahoj, včera mi došly holítka Gilette fusion power vole krutopřísně vyndaný ultra čtyři břity. Už to skoro neholilo a když už jsem si začal říkat, že se snad radši doškubu pinzetou, tak se to celý rozpadlo. Hodil jsem to do koše a začal přemýšlet, že bych si koupil něco důstojnějšího pro dospělýho otce od rodiny.
    Můžete mi něco doporučit? Nevím jestli se pouštět do obtahování břitvy. I když se mi holení břitvou líbí nejvíc, tak mi přijde ta údržba až moc náročná.
    Co žiletky?
    Můžu si pro začátek koupit něco lacinýho nebo to nemá ani krátkodobej smysl?
    Vůbec nevím co a musím to vymyslet a koupit nejpozději za 14 dní než mi narostou vousy tak, že budou nesnesitelně kousat.

(Vousy nemám ani moc hustý ani moc tvrdý a ani mi nerostou kdovíjak rychle. Ale jakmile mi narostou, tak to hryže tak, že mám vyrážku a můj život se soustředí na jakejkoliv způsob holení, hlavně ať se toho zbavím.)
    PROFOR
    PROFOR --- ---
    JOHNY115:
    RIVEEK:
    Co se tyka tech starych ziletek, tak na britevnickem foru pisou, ze pokud jsou opravdu hodne stare, tak opatrne vyzkouset, jestli netahaji, neb uz mohou starim prijit o ostrost... (prece jen to neni hrube ostri noze). Ale asi opravdu nejlepsi zkusit - schvalne sem hod vysledek - muze to byt zajimave.
    RIVEEK
    RIVEEK --- ---
    ZMAR: na zastřihávání bradky občas přerostlého strniště používám už deset, spíš tak dvanáct let, nějaký, dnes již bezejmenný Solac (ze kterého jsem lety používání setřel typ).
    Byl za hubičku a drží pořád - ale dlouhověkost přisuzuju spíš štěstí, než kvalitě "značky," při nákupu jsem mu dával rok, maximálně dva :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam